Jimi
2008. máj. 14. 23:46

AA Nl50$

Ti mit gondoltok, itt mi a jó döntés? El lehet/kell dobni az AA-t?

Starting game 3238488090.

guessbyju is at seat 0 with $31.65.
guinome27 is at seat 1 with $109.76.
JimiTudesky is at seat 2 with $49.30.
ill-omened is at seat 3 with $66.85.
lepajus is at seat 4 with $34.25.
huez is at seat 5 with $54.70.

The dealer is seat 2.

ill-omened posts a blind of $.25.
lepajus posts a blind of $.50.

(JimiTudesky is dealt Ad Ah.)

Pre-flop:
huez folds.
guessbyju raises $1.25.
guinome27 folds.
JimiTudesky calls for $1.75.
ill-omened folds.
lepajus calls for $1.25.

The flop comes
2c 6d Kc.

lepajus checks.
guessbyju bets $3.50.
JimiTudesky raises $4.50.
lepajus folds.
guessbyju calls for $4.50.

The turn comes 8c.

guessbyju checks.
JimiTudesky bets $9.75.
guessbyju goes all-in for $21.90.
JimiTudesky ???

Godmode
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 0:24

Szerintem mivel ss az ellenfeled (es mar ennyit beraktal a potba), ezt nem lehet eldobni... Szerintem valami ket par felesege lehet... A flopnal ha emelsz, az legyen nagyobb (mondjuk menjen kb 10-11$-ig)...

kanrich_
Válasz Godmode kommentjére
2008. máj. 15. 1:19

Preflop: 3 bet-et miért nem alkalmaztál? Ász párral csak megadni az esetek nagy részében nagy hiba.

A flop emelésnek sincs sok értelme, ne minraise-elj, hanem emelj normálisat, mehet 12-ig is. A turn-ön én ekkora stack ellen nem tudnék dobni szerintem.

kisrapi
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 7:54

Ne haragudj, nem bántásból írom, de nagyon rosszul játszottad ezt a handet....PF egy standard emelést megadni AA-al, úgy hogy még mögötted is vannak nagy hiba(minden olyan lapnak amit egy AA nem szeretne látni a partiban oddsa lesz a callra), floppon meg miniraiselsz...ezzel konkrétan mi a célod?
PF reraise 5-ig, floppon meg C-bet 3/4pot, és never fold...

Agostini
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 8:18

pf kb 99,9-0.1% arányban re-raise AAval. Nem jó olcsó flopot adni. "csak" egy párod van jelenleg. és bárkit eltaláhat 9Ts-el a flop. De ha 3betelsz remélhetőleg az ilyen lapokra nem kell "gondolkodnod". Flopon 9-10$ ig insta re-raise.
Turn meg már a stack miatt gondolom call, de szerintem flushe van:)

Jimi
Válasz Agostini kommentjére
2008. máj. 15. 9:35

Köszönöm a kritikákat, én is éreztem a party végén, hogy ezt elég rosszul sikerült megjátszani.
A PF 3betet elmaradására csak annyi a mentségem hogy, féltem hogy arra dobnak és kerestem 3 BB-t. A flopon valóban mindenképp nagyobbat kellett volna emelni.
Egyébként megadtam és K8-as két párja volt, de a riverre lejött egy 2-es:-), így végül kihoztam a maximumot, de ez csak mázli volt.

CrisRoniii7
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 9:53

PF 3betelek,flopon nem weak reraiselek....és akkor nem vagyok ilyen kellemetlen szituban....Minden hibát megcsináltál amit az ember AA-al a kezében megcsinálhat....

CrisRoniii7
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 9:55

A PF 3betet elmaradására csak annyi a mentségem hogy, féltem hogy arra dobnak és kerestem 3 BB-t.

Ez nem mentség....Inkább nyerek 3bb-t mint,h lestackeljenek...

lederman
Válasz Jimi kommentjére
2008. máj. 15. 11:42

Köszönöm a kritikákat, én is éreztem a party végén, hogy ezt elég rosszul sikerült megjátszani.
A PF 3betet elmaradására csak annyi a mentségem hogy, féltem hogy arra dobnak és kerestem 3 BB-t. A flopon valóban mindenképp nagyobbat kellett volna emelni.

A többiek már leírták a legfontosabbakat.
Sztem a legnagyobb hiba a flop miniraise, itt minimum 10$ig emelnek vissza, de az se baj, ha többet.

Sztem nem baj, ha néha csak callolzol AAval PF, ezzel is variálod a játékod. Viszont amiatt Te irtal a PF 3bet elmaradásáról az alapvetően hibás gondolat!! Ha így gondolkosz, akkor szerintem még túl magas tét az NL50 (ezt egyáltalán nem bántásból írom!!)
AAval egy ellenfél ellen akarsz játszani nagy kasszát, és ezt a visszaemeléssel tudod elérni.
Ha sokan vagytok a partiban (pl 4en) es elkezd bemenni a penz, akkor jó esély van már rá, h az egy párod nem az igazi, és nagyon nehéz lesz eldobni a lapod.
Ha pedig túl gyakran dobnak a 3betedre, akkor kezdj el lightosabban visszaemelni, hidd el nem kell sok hozzá, és elkezdik majd callolgatni őket.

3bet mérete: pozícióban pot, pozíción kívűl valamivel nagyobb, mint pot. DE, ha csak nagyon prémium lapokkal 3betelsz, akkor az se baj, ha egy picit 1-2 vakkal pozícióból is nagyobb, mivel nem akarsz implied oddsot adni a kis pároknak setesedésre...

want2push
Válasz lederman kommentjére
2008. máj. 15. 14:34

Egyetértek az előttem írtakkal. Preflop 3bet, a flop után meg dobhatatlan a shortstack ellenfél ellen, aki ráadásul preflop emelő is volt. A célod, hogy a pénz bekerüljön postflop.

Élő ügyfélszolgálat