Amikor a turnre erősödik a húzó NL50 és NL100
Az ellenfél 29/23/3,3-at játszik 966 hand alapján. A 3bet statja 13(%) jó néhány esetben sikerült vele akár preflop all-in kerülni, és néha elég érdekes lapokat mutatott (TT, QJ). Amúgy teljesen kiszámíthatatlan, de nem hülye. Néhány handdel előtte 3 beteltem SB ről AK-val, 4betelt, rátoltam, mutat AK, split.
Party Poker, $0.50/$1 NL Hold'em Cash Game, 5 Players
LeggoPoker.com Hand History Converter
BB: $224.90
UTG: $36.40
CO: $127.40
Hero (BTN): $120.80
SB: $52.70
Pre-Flop: :Js: :9s: dealt to Hero (BTN)
2 folds, Hero raises to $3.50, SB folds, BB raises to $11, Hero calls $7.50
Flop: ($22.50) :4s: :Kc: :Ts: (2 Players)
BB bets $14, Hero calls $14
Turn: ($50.50) :8c: (2 Players)
BB bets $32, Hero raises to $95.80 and is All-In
Kérdésem: hogyan játszanátok a turn-ön, van-e az all-in hívásban fold eq.
A J9s 3bet call amúgy nem lenne standard játék preflop, de egy ilyen csóka ellen szeretek meglepő lapokkal játékban maradni. Szerintetek?
....................................................................................................
Az ellenfél egy fish, 54/1/16 145 hand alatt, kb. minden ásszal játszik.
Party Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com Hand History Converter
CO: $24.40
Hero (BTN): $59.75
SB: $57.20
BB: $55.10
UTG: $13.35
MP: $48.35
Pre-Flop: :Ad: :Td: dealt to Hero (BTN)
UTG folds, MP calls $0.50, CO folds, Hero raises to $2.25, 2 folds, MP calls $1.75
Flop: ($5.25) :As: :9c: :4d: (2 Players)
MP bets $0.50, Hero raises to $4.50, MP calls $4
Turn: ($14.25) :8d: (2 Players)
MP checks, Hero bets $9.50, MP raises to $41.60 and is All-In, Hero calls $32.10
Mit gondoltok kell-e a turn bet, megvan-e az esély turn check/raise megadásához? Nagyon utáltam ezt a hand-et, mert ha egy fish check/raise-el, akkor általában komoly baj van. Mit gondoltok erről?
ty
sh-t anynira nem vágom a J9-el sztem inkább csak turn call, az AT call sztem jó, csak simán a flösshúzóval is majdnem meglenne az oddsod ahogy nézem :) ja benéztem kicsit, de így sem rossz a call sztem, bár nem nagyon +ev az tuti :D de talán még pozitív :)
1. Nekem nem tetszik a flop call. Combodraw-d van, ezzel szerintem nyomulni kellett volna a flopon. Én még sima flushdraw-val is visszaemeltem volna. Turnön szerintem már jóval kisebb a fold equity, mert ha nincs semmije, akkor nem mindig tolná a 2nd barrelt. Így, hogy tolja nagyobb az esély arra, hogy van lapja, amit nem fog dobni. Ahogy játszottad, szerintem nem rossz a turn push, de a flop call szerintem hiba volt. Raise $50 és call, ha rádtolja.
2. Végeztem egy kis számítást:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 30.579% 30.58% 00.00% 444 0.00 { AdTd }
Hand 1: 69.421% 69.42% 00.00% 1008 0.00 { 99, 44, A9s-A8s, A4s, 98s, A9o-A8o, A4o, 98o }
Ha jól számolom, akkor legalább 33%-ban kell nyerni a partikat, hogy plusszos legyen a call. Mivel a fenti range-be még néhány ászos lap és 9dXd is beleférne, ezért szerintem itt jó a megadás.
1, A preflop call szerintem nagyon határeset, de mivel pozícióban leszel, egyszer-egyszer talán be lehet vállalni.
A parti nagy hibája véleményem szerint a flop játék, ahol egy ilyen lappal,miután egy preflop 3betet megadtál vele, nem emelsz. Színdraw+luksor kombóval nyomulni kell a floppon, mert a visszaemelésedben óriási FE van, illetve másrészt jó Equity-d van még itt a nyerésre abban az esetben is, ha esetleg nem dobna. Összességében tehát a reraise itt mindenképpen +EV, különösen egy ilyen light 3betelő ellen.
2, Az ellenfél agressziófaktora eléggé masszív. Én itt ezért elpasszoltam volna a turn-t és hagyom, hogy a riveren emeljen egy esetleges gyengébb ásszal, vagy valamilyen floatolt lappal. A passzal nem adunk sok outot neki, márészt viszont a potot még alacsonyan tartjuk. (Vagy lehet arra kellene menni, hogy mindent betegyünk ezzel a lappal?)
1, Flopon visszaemelek
2, Turnt elcheckelem,showdown képes a lapom,és az ellenek kevés az esélye a túlhúzásra,itt szvsz jobb a pot controll,mint bepakolni minden pénzt.