medgypeti
2008. febr. 26. 3:21

AQs 3 betelt pot

#422011512000099: HOLD'EM NO LIMIT ($0.25/$0.5) - 2008/02/26 - 02:11:51 (ET)
Table 'Cake_ Pebble Beach 11512' 6-max Seat #9 is the button
Seat 1: bakerman ($28.86 in chips)
Seat 2: DavisOnline ($23.35 in chips)
Seat 8: Elite status ($7.55 in chips)
Seat 9: Referee87 ($56.30 in chips)
Seat 10: M3GzR!chArD$ ($73.73 in chips)
M3GzR!chArD$: posts small blind $0.25
bakerman: posts big blind $0.50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Referee87 [Qd Ad]
DavisOnline: folds
Elite status: calls $0.50
Referee87: raises $1.75 to $2.25
M3GzR!chArD$: raises $4.75 to $7.00
bakerman: folds
Elite status: folds
Referee87: calls $4.75
*** FLOP *** [3d 7h 9d]
M3GzR!chArD$: bets $10.00
Referee87: ???

peterpanic
Válasz medgypeti kommentjére
2008. febr. 26. 3:28

be kell tolni v. legalább reraise szerintem. (de akkormar inkabb betolas, a "nagyobb nyomas" erdekeben)
legalabbis ha nem felted a beulodet.
valami fold equity-d azert biztosan van, ugyhogy nyereseges lehet a felbloff.
(mondjuk ha az esetek 20%ban AKval kemenykedik, akkor valszeg bedobja, ha JJ van nala, akkor meg van +6 outod, szoval en nyomulnek, KK es QQ ellen is van +3)

Godmode
Válasz peterpanic kommentjére
2008. febr. 26. 5:09

Az a baj, hogy ha csak 25-30-ig emelsz vissza es megadja, de nem javulsz turnon, akkor ott mar nem konnyu folytatni (bar poziciod van)...
En ellenfeltol fuggoen vagy push (maniac ellen), vagy csak call es ujraertekeles a turnon...

lederman
Válasz Godmode kommentjére
2008. febr. 26. 5:50

Sztem ez push mindenki ellen!
TT, AK, talán JJ ellen is van fold equityd, és még KK ellen sem állsz rosszul, ha lecalloz.
+ a kassza már bőven elég nagy az all-inhez, ha megadod 34$ lesz bent, előtted meg 39$ van...

Kenny
Válasz lederman kommentjére
2008. febr. 26. 8:46

Nálam egyértelmű push, ha settet floppolt ez van, egyébként coinflip közeli + fold equity

r0ckm4n
Válasz lederman kommentjére
2008. febr. 26. 8:55

Szerintem is inkább push. Ha csak callolsz és jönnek az outjaid - flush vagy A - nem fog kifizetni. Így legalább van fold equity, vagy jobb esetben 12 out.

buktar
Válasz r0ckm4n kommentjére
2008. febr. 26. 9:27

Ez nálam általában call a flopon. Ha nem jön a flush a turn -ön még el tudom engedni, ha nagyon izmozik az ellen.

want2push
Válasz buktar kommentjére
2008. febr. 26. 9:49

Preflop játék:
Én preflop nem nagyon szoktam megadni egy reraise-t egy AQs típusú lappal. Az a gond vele, hogy dominált lap. Jobban szeretem a draw lapokat, meg a kis párokat. Azokkal viszont annál inkább, talán már egy kicsit túlzásba is viszem (többnyire minden párral, suited connector és one gapper suited connector lapokkal pozícióból szinte mindig megadok). Persze ez emelés, meg ellenfél függő is, és néha AQs-del is megadok.

Flop játék:
Amikor draw típusú lappal pozícióból megadok egy preflop reraise-t, majd a flopon bármilyen draw-ra javulok (open ended, flush draw, pár+gutshot), akkor a preflop emelő c-bet-jét azonnal reraise-elem. Ebben a partiban is ezt tenném. Reraise 30$-ig vagy push.

makkkiraly
Válasz want2push kommentjére
2008. febr. 26. 10:35

Kicsit OFF

Most ezt a topicot olvasván látom úgy igazán azt, hogy valóban érdemes betartani a bankroll management-ben leírtakat. Most úgy vagyok vele, hogy 10 dollárt nehezen adnék meg egy flushdrawra míg ha belegondolok ez kb. a mostani szinten jelentene 3 dollárt amit potmérettől függően megadok általában sőt emelek is. Ha meg meglenne az NL50hez szükséges bankroll akkor a 10 dolcsi tuti megérné. Kérdés ezzel kapcsolatosan: Mennyire volt könnyű számotokra az átállás egyik szintről a másikra?

ON: Push! De csak mert a többiek is ezt mondják :D

medgypeti
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. febr. 26. 11:04

Köszi a válaszokat, én is hasonlóan gondolkodtam:
Én push, mutat KK, kitart neki.

Makkiraly:

Hát eddig nekem szerencsém volt a szintlépéseknél, NL25-re 20 buyinnel mentem, NL50-re 25-el.Ezek akkor kockázatosak voltak így visszatekintve, de mindkettő könnyen összejött. NL50-en első két nap összehoztam anno 12 beülőt ami azért jelentősen megalapozta a szintlépést.Most 40 buyin alatt nem hiszem hogy lépek feljebb.

Élő ügyfélszolgálat