medgypeti
2008. márc. 21. 15:24

AQs nut FD és TP

EverestPoker Game #2995909823: Table Nyasa-7 - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 14:18:42 - 2008/03/21
Seat 1: tiksinkunkku ($33.35)
Seat 2: Referee87 ($55.00)
Seat 3: jasperdgg ($62.40)
Seat 4: newkledonia ($66.25)
Seat 5: Maniac_X ($48.75) 20/14/2
Seat 6: HagiOnTilt ($48.15)
Maniac_X posts the small blind of $0.25
HagiOnTilt posts the big blind of $0.50
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Referee87[Ah Qh]
tiksinkunkku folds
Referee87 raises to $2.00
jasperdgg folds
newkledonia folds
Maniac_X calls $1.75
HagiOnTilt folds
*** FLOP *** [6h As 8d]
Maniac_X bets $4.50
Referee87 calls $4.50
*** TURN *** [6h As 8d] [Th]
Maniac_X bets $13.50
Referee87 ???

Zehy
Válasz medgypeti kommentjére
2008. márc. 21. 15:50

EverestPoker Game #2995909823: Table Nyasa-7 - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 14:18:42 - 2008/03/21
Seat 1: tiksinkunkku ($33.35)
Seat 2: Referee87 ($55.00)
Seat 3: jasperdgg ($62.40)
Seat 4: newkledonia ($66.25)
Seat 5: Maniac_X ($48.75) 20/14/2
Seat 6: HagiOnTilt ($48.15)
Maniac_X posts the small blind of $0.25
HagiOnTilt posts the big blind of $0.50
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Referee87[Ah Qh]
tiksinkunkku folds
Referee87 raises to $2.00
jasperdgg folds
newkledonia folds
Maniac_X calls $1.75
HagiOnTilt folds
*** FLOP *** [6h As 8d]
Maniac_X bets $4.50
Referee87 calls $4.50
Maniac_X bets $13.50
Referee87 ???

Riveren flush esetén allin, amúgy check/call.
Egyébként flopon nem szoktál visszaemelni az ilyen donkbetekre? Vagy pont direkt hagyod emelgetni? Érdekelne a te véleményed is a lejátszásról.

kanrich_
2008. márc. 21. 15:55

Érdekes parti, és én az ilyeneket egy jó játékos ellen standard módon szoktam játszani.

Az ellenfél 20/14/2-őt játszik, vagyis alapvetően jó játékosnak tűnik, és overagrónak semmiképpen nem mondható, sőt talán egy picit még passzív is. Annak ellenére, hogy általában azok a leadek, melyeket valaki preflop emelőbe hív, általában gyenge, vagy határeset lapra utalnak, itt most szerintem nem ez a helyzet (ennek egyik fő oka a full pot emelés).
A full pot emelés egy A-os boardon történik, ami alapján megintcsak igen bátor dolog lenne az ellenfél részéről a lead.

A flopon ilyenkor szerintem két eset lehetséges, az alapján, hogy milyennek ismerted meg eddig a játékost:
a) Visszahívni rá egy standard emelést (itt most talán kicsit kevesebbet, hogy ne legyek pot commited még, mondjuk 11,25-ig), ami alapján eldől már a floppon, hogy mi a helyzet. Ha erre visszatol, vagy megadja, akkor gond van. Ha all-in tol, akkor fold. Ha megadja a visszaemelést, akkor a turn-ön mindenképpen pot controllt játszanék.
b) Call a flopon és megnézzük, hogy mit lép a turn-ön. Ha a turn-ön is agresszívan nyit, akkor fold.

Az adott partiban a b) eset szerint dobnék. Mivel a játékos kisvak volt, ezért el tudok képzelni nála 68-at, 66-ot, 88-at, vagy esetleg A6, A8-at, ráadásul ha egy OESD-vel nyitott a flopon, akkor azt is megkapta, hiszen lejött a T.

Nem látom, hogy egy 20/14/2-es játékos milyen rosszabb lappal hívna, mint ami nálunk van. Én dobnék.

MÓDOSÍTÁS:
Most látom, hogy a turn-re lett egy színhúzód is. Ez azonban nagyot változtat a partin. A turn-ön így már megadnám az emelését, már csak azért is, mert a backdoor színt biztosan nem hiszi el, vagyis óriási az implied oddsod is. Plusz outként számolnám a dámákat és a tizeseket is, ha ezek valamelyika jön, akkor nyerőnek tekinteném magam.

Még annyit, hogy ha nem jön egyik lapom sem, akkor egy ilyen játékos ellen én még képes lennék dobni a turn-ön abban az esetben, ha value beteli a rivert.

Húúú, de hosszú lett...

malacka001
2008. márc. 21. 15:57

Én már a flopra reraiseltem volna. De nem értek a 6 maxhoz. Pozíción kívül lecallolt preflop. Ax-et kizárnám. Ak ver de arra talán reraiselt volna az is kizárva. Ha 66, 88 akkor az a floppon kiderült volna szerintem mert ha rádtolja akkor talán easy fold. A turnon leeshetett a TT jére valami amire erőlködik. Ott a sort kizárnám.Ha csak adod akkor már pot committed vagy azt talán gyengének találnám. Így ebben a formában nut flush drawal én rátolnám.

De nagyon kíváncsi vagyok a többiek véleményére.

Agostini
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 21. 16:07

Érdekes parti, és én az ilyeneket egy jó játékos ellen standard módon szoktam játszani.

Az ellenfél 20/14/2-őt játszik, vagyis alapvetően jó játékosnak tűnik, és overagrónak semmiképpen nem mondható, sőt talán egy picit még passzív is. Annak ellenére, hogy általában azok a leadek, melyeket valaki preflop emelőbe hív, általában gyenge, vagy határeset lapra utalnak, itt most szerintem nem ez a helyzet (ennek egyik fő oka a full pot emelés).
A full pot emelés egy A-os boardon történik, ami alapján megintcsak igen bátor dolog lenne az ellenfél részéről a lead.

A flopon ilyenkor szerintem két eset lehetséges, az alapján, hogy milyennek ismerted meg eddig a játékost:
a) Visszahívni rá egy standard emelést (itt most talán kicsit kevesebbet, hogy ne legyek pot commited még, mondjuk 11,25-ig), ami alapján eldől már a floppon, hogy mi a helyzet. Ha erre visszatol, vagy megadja, akkor gond van. Ha all-in tol, akkor fold. Ha megadja a visszaemelést, akkor a turn-ön mindenképpen pot controllt játszanék.
b) Call a flopon és megnézzük, hogy mit lép a turn-ön. Ha a turn-ön is agresszívan nyit, akkor fold.

Az adott partiban a b) eset szerint dobnék. Mivel a játékos kisvak volt, ezért el tudok képzelni nála 68-at, 66-ot, 88-at, vagy esetleg A6, A8-at, ráadásul ha egy OESD-vel nyitott a flopon, akkor azt is megkapta, hiszen lejött a T.

Nem látom, hogy egy 20/14/2-es játékos milyen rosszabb lappal hívna, mint ami nálunk van. Én dobnék.

MÓDOSÍTÁS:
Most látom, hogy a turn-re lett egy színhúzód is. Ez azonban nagyot változtat a partin. A turn-ön így már megadnám az emelését, már csak azért is, mert a backdoor színt biztosan nem hiszi el, vagyis óriási az implied oddsod is. Plusz outként számolnám a dámákat és a tizeseket is, ha ezek valamelyika jön, akkor nyerőnek tekinteném magam.

Még annyit, hogy ha nem jön egyik lapom sem, akkor egy ilyen játékos ellen én még képes lennék dobni a turn-ön abban az esetben, ha value beteli a rivert.

Húúú, de hosszú lett...

tetszenek a hsz-eid. minőség....

psycho
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 21. 16:07

Nehéz döntés szerintem is. Ha jól számolom kb potot emelt flop után is, turn után is. Nézzük minél is vagy jobb: (22,33,44,55,77,99,JJ,QQ,KK,A9,AJ,A7, A5-A2,továbbá bármelyik Kx,Qx,Jx, lapoknál..bár ezek nem valószinűek, hogy nála vannak) és rosszabb (66,88,1010,AA,AK,A10,A8,A6,79,68,810,610)..

Ennek függvényében talán megadnám az emelést, figyelembe véve hogy flushdrawod van..Ha nem lenne, eldobnám..

medgypeti
Válasz psycho kommentjére
2008. márc. 21. 16:13

Hát én ezt a megoldást választottam.
Maniac_X bets $13.50
Referee87 raises to $48.50 and is all-in
Maniac_X calls $28.75 and is all-in
Uncalled bet of $6.25 returned to Referee87
*** SHOW DOWN ***
Maniac_X shows [6d 6s]
Referee87 shows [Ah Qh]
*** RIVER *** [6h As 8d Th] [Js]
*** SUMMARY ***
Board: [6h As 8d Th Js]
Maniac_X collects $95.00

malacka001
2008. márc. 21. 16:15

Ez derült volna ki a flop reraissel és akkor el tudtad volna engedni. Ott volt a hiba.

medgypeti
Válasz malacka001 kommentjére
2008. márc. 21. 16:24

Ez derült volna ki a flop reraissel és akkor el tudtad volna engedni. Ott volt a hiba.

Köszi.Én is úgy érzem, hogy ez volt a hiba.

peterpanic
2008. márc. 21. 18:25

turnon én már nem toltam volna rá, nagy az implied oddsod, kicsi a fold equityd, és bár van még egy gutshot is, de így jövedelmezőbb a húzólapok passzív megjátszása "hivatalosan".
de lehet hogy engem is befolyásol a végeredmény, előbb kellett volna ideérnem:).

Élő ügyfélszolgálat