AQs nut FD és TP
EverestPoker Game #2995909823: Table Nyasa-7 - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 14:18:42 - 2008/03/21
Seat 1: tiksinkunkku ($33.35)
Seat 2: Referee87 ($55.00)
Seat 3: jasperdgg ($62.40)
Seat 4: newkledonia ($66.25)
Seat 5: Maniac_X ($48.75) 20/14/2
Seat 6: HagiOnTilt ($48.15)
Maniac_X posts the small blind of $0.25
HagiOnTilt posts the big blind of $0.50
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Referee87[Ah Qh]
tiksinkunkku folds
Referee87 raises to $2.00
jasperdgg folds
newkledonia folds
Maniac_X calls $1.75
HagiOnTilt folds
*** FLOP *** [6h As 8d]
Maniac_X bets $4.50
Referee87 calls $4.50
*** TURN *** [6h As 8d] [Th]
Maniac_X bets $13.50
Referee87 ???
EverestPoker Game #2995909823: Table Nyasa-7 - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 14:18:42 - 2008/03/21
Seat 1: tiksinkunkku ($33.35)
Seat 2: Referee87 ($55.00)
Seat 3: jasperdgg ($62.40)
Seat 4: newkledonia ($66.25)
Seat 5: Maniac_X ($48.75) 20/14/2
Seat 6: HagiOnTilt ($48.15)
Maniac_X posts the small blind of $0.25
HagiOnTilt posts the big blind of $0.50
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Referee87[Ah Qh]
tiksinkunkku folds
Referee87 raises to $2.00
jasperdgg folds
newkledonia folds
Maniac_X calls $1.75
HagiOnTilt folds
*** FLOP *** [6h As 8d]
Maniac_X bets $4.50
Referee87 calls $4.50
Maniac_X bets $13.50
Referee87 ???
Érdekes parti, és én az ilyeneket egy jó játékos ellen standard módon szoktam játszani.
Az ellenfél 20/14/2-őt játszik, vagyis alapvetően jó játékosnak tűnik, és overagrónak semmiképpen nem mondható, sőt talán egy picit még passzív is. Annak ellenére, hogy általában azok a leadek, melyeket valaki preflop emelőbe hív, általában gyenge, vagy határeset lapra utalnak, itt most szerintem nem ez a helyzet (ennek egyik fő oka a full pot emelés).
A full pot emelés egy A-os boardon történik, ami alapján megintcsak igen bátor dolog lenne az ellenfél részéről a lead.
A flopon ilyenkor szerintem két eset lehetséges, az alapján, hogy milyennek ismerted meg eddig a játékost:
a) Visszahívni rá egy standard emelést (itt most talán kicsit kevesebbet, hogy ne legyek pot commited még, mondjuk 11,25-ig), ami alapján eldől már a floppon, hogy mi a helyzet. Ha erre visszatol, vagy megadja, akkor gond van. Ha all-in tol, akkor fold. Ha megadja a visszaemelést, akkor a turn-ön mindenképpen pot controllt játszanék.
b) Call a flopon és megnézzük, hogy mit lép a turn-ön. Ha a turn-ön is agresszívan nyit, akkor fold.
Az adott partiban a b) eset szerint dobnék. Mivel a játékos kisvak volt, ezért el tudok képzelni nála 68-at, 66-ot, 88-at, vagy esetleg A6, A8-at, ráadásul ha egy OESD-vel nyitott a flopon, akkor azt is megkapta, hiszen lejött a T.
Nem látom, hogy egy 20/14/2-es játékos milyen rosszabb lappal hívna, mint ami nálunk van. Én dobnék.
MÓDOSÍTÁS:
Most látom, hogy a turn-re lett egy színhúzód is. Ez azonban nagyot változtat a partin. A turn-ön így már megadnám az emelését, már csak azért is, mert a backdoor színt biztosan nem hiszi el, vagyis óriási az implied oddsod is. Plusz outként számolnám a dámákat és a tizeseket is, ha ezek valamelyika jön, akkor nyerőnek tekinteném magam.
Még annyit, hogy ha nem jön egyik lapom sem, akkor egy ilyen játékos ellen én még képes lennék dobni a turn-ön abban az esetben, ha value beteli a rivert.
Húúú, de hosszú lett...
Én már a flopra reraiseltem volna. De nem értek a 6 maxhoz. Pozíción kívül lecallolt preflop. Ax-et kizárnám. Ak ver de arra talán reraiselt volna az is kizárva. Ha 66, 88 akkor az a floppon kiderült volna szerintem mert ha rádtolja akkor talán easy fold. A turnon leeshetett a TT jére valami amire erőlködik. Ott a sort kizárnám.Ha csak adod akkor már pot committed vagy azt talán gyengének találnám. Így ebben a formában nut flush drawal én rátolnám.
De nagyon kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Érdekes parti, és én az ilyeneket egy jó játékos ellen standard módon szoktam játszani.
Az ellenfél 20/14/2-őt játszik, vagyis alapvetően jó játékosnak tűnik, és overagrónak semmiképpen nem mondható, sőt talán egy picit még passzív is. Annak ellenére, hogy általában azok a leadek, melyeket valaki preflop emelőbe hív, általában gyenge, vagy határeset lapra utalnak, itt most szerintem nem ez a helyzet (ennek egyik fő oka a full pot emelés).
A full pot emelés egy A-os boardon történik, ami alapján megintcsak igen bátor dolog lenne az ellenfél részéről a lead.
A flopon ilyenkor szerintem két eset lehetséges, az alapján, hogy milyennek ismerted meg eddig a játékost:
a) Visszahívni rá egy standard emelést (itt most talán kicsit kevesebbet, hogy ne legyek pot commited még, mondjuk 11,25-ig), ami alapján eldől már a floppon, hogy mi a helyzet. Ha erre visszatol, vagy megadja, akkor gond van. Ha all-in tol, akkor fold. Ha megadja a visszaemelést, akkor a turn-ön mindenképpen pot controllt játszanék.
b) Call a flopon és megnézzük, hogy mit lép a turn-ön. Ha a turn-ön is agresszívan nyit, akkor fold.
Az adott partiban a b) eset szerint dobnék. Mivel a játékos kisvak volt, ezért el tudok képzelni nála 68-at, 66-ot, 88-at, vagy esetleg A6, A8-at, ráadásul ha egy OESD-vel nyitott a flopon, akkor azt is megkapta, hiszen lejött a T.
Nem látom, hogy egy 20/14/2-es játékos milyen rosszabb lappal hívna, mint ami nálunk van. Én dobnék.
MÓDOSÍTÁS:
Most látom, hogy a turn-re lett egy színhúzód is. Ez azonban nagyot változtat a partin. A turn-ön így már megadnám az emelését, már csak azért is, mert a backdoor színt biztosan nem hiszi el, vagyis óriási az implied oddsod is. Plusz outként számolnám a dámákat és a tizeseket is, ha ezek valamelyika jön, akkor nyerőnek tekinteném magam.
Még annyit, hogy ha nem jön egyik lapom sem, akkor egy ilyen játékos ellen én még képes lennék dobni a turn-ön abban az esetben, ha value beteli a rivert.
Húúú, de hosszú lett...
Nehéz döntés szerintem is. Ha jól számolom kb potot emelt flop után is, turn után is. Nézzük minél is vagy jobb: (22,33,44,55,77,99,JJ,QQ,KK,A9,AJ,A7, A5-A2,továbbá bármelyik Kx,Qx,Jx, lapoknál..bár ezek nem valószinűek, hogy nála vannak) és rosszabb (66,88,1010,AA,AK,A10,A8,A6,79,68,810,610)..
Ennek függvényében talán megadnám az emelést, figyelembe véve hogy flushdrawod van..Ha nem lenne, eldobnám..
Hát én ezt a megoldást választottam.
Maniac_X bets $13.50
Referee87 raises to $48.50 and is all-in
Maniac_X calls $28.75 and is all-in
Uncalled bet of $6.25 returned to Referee87
*** SHOW DOWN ***
Maniac_X shows [6d 6s]
Referee87 shows [Ah Qh]
*** RIVER *** [6h As 8d Th] [Js]
*** SUMMARY ***
Board: [6h As 8d Th Js]
Maniac_X collects $95.00
Ez derült volna ki a flop reraissel és akkor el tudtad volna engedni. Ott volt a hiba.
Ez derült volna ki a flop reraissel és akkor el tudtad volna engedni. Ott volt a hiba.
turnon én már nem toltam volna rá, nagy az implied oddsod, kicsi a fold equityd, és bár van még egy gutshot is, de így jövedelmezőbb a húzólapok passzív megjátszása "hivatalosan".
de lehet hogy engem is befolyásol a végeredmény, előbb kellett volna ideérnem:).