Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > ATs preflop reraiselt partiban - NL100

naggeri
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 26. 13:06

én check raise allin-re mennék, egyrészt, több pénzt viszünk ha eldobják, másrészt így lehetne maximalizálni a fold equitynket.
mert ha mondjuk donkbetelünk, ránkemelnek egy nagyobbat, és nem biztos, hogy el tudnak már utána dobni a bármit. (AJ?)
viszont ha passzolunk, és cbetelnek, akkor egy kicsivel még kevesebb pénz van a potban, nem lényegesen, de legalábbis úgy tűnik.

én szerintem nem dobnék ha már ATs-el megadtam a 3betet és ilyen flop jött

Én a CRAI-el itt nem értek eggyet. Mi a helyzet ha check-ol a flopon button is, és nem javulsz a turn-ön? Akkor gondolom ch/f játszol. Míg floppon esélyes vagy. Én épp ezért pakolnám a pénzt a floppon.
Másik szemszögből meg: checkolsz, ő hív- itt most hagyjuk ki SB-t- te all in mész. Oké. Szerintem itt az a másik gond, hogy lehet hogy eldobatsz egy overpárt, vagy TPTK-t, de azt bet/reraise allin-nel is eldobja. A jobb lapot meg úgysem fogja. Szóval szerintem hosszútávon nyertél egy tétet tőle, ha bet-elsz a floppon. Vélemény?

peterpanic
Válasz naggeri kommentjére
2008. márc. 26. 13:09

nem látom mi a rossz abban, hogy mindenki passzol, hisz szabadlapot kapunk a nutshoz:)

a turnon a játék pedig nem egyértelműen check/fold szerintem, egyrészt fontos milyen lap jött, és ha valaki emel, akkor mekkorát, felbecsülni a feltételes esélyt, és az alapján dönteni.

naggeri
2008. márc. 26. 13:54

nem látom mi a rossz abban, hogy mindenki passzol, hisz szabadlapot kapunk a nutshoz:)

Oké, oké az tök jó lenne...de! Szerintem az esetek elég nagy százalékában a button hívni fog. Hiszen floppon ő volt az agresszor+ eléggé drawheavy a board. Ezért az a lehetőség, hogy kapjunk egy szabadlapot, szerintem itt elhanyagolható.
Igazából a bet/push, és a CRAI, között szerintem nem sok különbség van. A lényeg az hogy all-in kerüljünk floppon. Igaz hogy CRAI-nel nagyobb a FE, viszont kevesebb az infód, hogy milyen lappal állsz szemben. Míg egy bet/raise után gondolkodhatsz, hogy toljad vagy sem.

peterpanic
Válasz naggeri kommentjére
2008. márc. 26. 14:04

de miért, van értelme egy visszaemelésre eldobni? szerintem semmiképpen, ott már tényleg annyi pénz van a potban, hogy még set ellen is érdemes bevállalni.
szóval szerintem ezzel csak a saját helyzetünket nehezítenénk.

ebben a helyzetben az információ szerzés túl sokba kerülhet, ráadásul nagyon bizonytalan is lenne a megszerzett tudás, mert setel ugyanúgy visszaemelhet mint AA-val.
szóval semmivel sem tudnánk többet a ha bet/callra játszanánk, csak FE-t vesztünk.

r0ckm4n
2008. márc. 26. 14:07

Mégis csak peterpanic elgondolását tartom jobbnak.
Vagyis a check/raise-t. Ugyanis ha donkbetelünk akkor a JJ,TT lapokon kívül az AA,KK,QQ is ránktolja, legalábbis én azt tenném a helyében - ami conflip ha jól sejtem(AA-QQ)?
Viszont egy ceckr/raise-re már elgondolkodnék egy AA-val is a dobáson, tehát nagyobb a fold equity és ugye nekünk az a jobb, nem pedig a conflip.
A szabadlap pedig tényleg kedvez ha esetleg don_lucky passzol egy AK-val, és mondjuk sampi set-esedett és nem tud check/raiselni.

Zoli
Válasz r0ckm4n kommentjére
2008. márc. 26. 14:31

Ugyanis ha donkbetelünk akkor a JJ,TT lapokon kívül az AA,KK,QQ is ránktolja, legalábbis én azt tenném a helyében - ami conflip ha jól sejtem(AA-QQ)?

Hand 0: 48.556% 48.46% 00.09% 7197 13.50 { AsTs }
Hand 1: 51.444% 51.35% 00.09% 7626 13.50 { QQ+ }

Igen QQ+ ellen coin flip, de ez szvsz. túl szűk range. JJ+ AQ+ ellen 65/35 -re vezetünk, most kell emelni. SB ellen nem szeretnék all-in menni, mert gyanús hogy szetre húzott preflop, de ha betelünk ez is kiderül.

sariboxer
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 26. 15:45

a c/rai azert jobb szerintem mint a bet/raise/reraise all in line, mert azert annyira nem vagyunk erosek, kell a +EV-hez a fold equity, amely azonban annal kisebb minel jobban kotodik az enemy a pothoz

want2push
2008. márc. 26. 15:54

A preflop minraise-elő ellenfelet két magas lapra teszem, ezért nem vagyok híve a bet-nek. Hisz az ilyen preflop csak minraise-elő ellenfél úgyse dob. Tehát a fold equity nem túl jó, továbbá két ellenfél van, egyiknél simán lehet bubi.

Én többnyire check/raise all in-t játszanék, check/call-t ritkábban.

Godmode
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 26. 16:18

Egy a lenyeg, szerintem be kell tenni a penzt minel korabban... Akar open shove... :rolleyes:

kanrich_
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 27. 14:22

én check raise allin-re mennék, egyrészt, több pénzt viszünk ha eldobják, másrészt így lehetne maximalizálni a fold equitynket.
mert ha mondjuk donkbetelünk, ránkemelnek egy nagyobbat, és nem biztos, hogy el tudnak már utána dobni a bármit. (AJ?)
viszont ha passzolunk, és cbetelnek, akkor egy kicsivel még kevesebb pénz van a potban, nem lényegesen, de legalábbis úgy tűnik.

én szerintem nem dobnék ha már ATs-el megadtam a 3betet és ilyen flop jött

szerintem is pontosan így

Ezekkel, és a többiekkel, akik ezt írták, egyetértek. Én is azt gondolom, hogy itt ebben a partiban a C/RAI a legjobb megoldás, ennek van a legjobb várható értéke. Ennek az oka az, hogy így még kiszedhetsz az ellenféltől egy cbetet, addíciónális információt szerezhetsz arról, hogy a harmadik játékosnak bejött-e a set-je (hiszen jó eséllyel kis pár van nála), és így maximalizálod a fold equity-t is. AA és AJ ellen tényleg nem vagy túl jó (főleg nem egy esetleges JJ ellen), de még abban az esetben is van outod.

A fentieknek megfelelően:

EverestPoker Game #3017212753: Table Dili-33 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 19:32:42 - 2008/03/25

Seat 1: GuilleB ($103.00)
Seat 2: barthozzz ($91.15)
Seat 3: sdezso ($10.00)
Seat 4: Hero ($99.00)
Seat 5: don_lucky ($174.45) 18/10 (30hand)
Seat 6: sampie ($102.10) 15/3 (20 hand)

sampie posts the small blind of $0.50
GuilleB posts the big blind of $1.00

The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***

Dealt to Hero [:Ts: :As:]

barthozzz folds
sdezso folds
Hero raises to $3.50
don_lucky raises to $8.00
sampie calls $7.50
GuilleB folds