én check raise allin-re mennék, egyrészt, több pénzt viszünk ha eldobják, másrészt így lehetne maximalizálni a fold equitynket.
mert ha mondjuk donkbetelünk, ránkemelnek egy nagyobbat, és nem biztos, hogy el tudnak már utána dobni a bármit. (AJ?)
viszont ha passzolunk, és cbetelnek, akkor egy kicsivel még kevesebb pénz van a potban, nem lényegesen, de legalábbis úgy tűnik.
én szerintem nem dobnék ha már ATs-el megadtam a 3betet és ilyen flop jött
nem látom mi a rossz abban, hogy mindenki passzol, hisz szabadlapot kapunk a nutshoz:)
a turnon a játék pedig nem egyértelműen check/fold szerintem, egyrészt fontos milyen lap jött, és ha valaki emel, akkor mekkorát, felbecsülni a feltételes esélyt, és az alapján dönteni.
nem látom mi a rossz abban, hogy mindenki passzol, hisz szabadlapot kapunk a nutshoz:)
de miért, van értelme egy visszaemelésre eldobni? szerintem semmiképpen, ott már tényleg annyi pénz van a potban, hogy még set ellen is érdemes bevállalni.
szóval szerintem ezzel csak a saját helyzetünket nehezítenénk.
ebben a helyzetben az információ szerzés túl sokba kerülhet, ráadásul nagyon bizonytalan is lenne a megszerzett tudás, mert setel ugyanúgy visszaemelhet mint AA-val.
szóval semmivel sem tudnánk többet a ha bet/callra játszanánk, csak FE-t vesztünk.
Mégis csak peterpanic elgondolását tartom jobbnak.
Vagyis a check/raise-t. Ugyanis ha donkbetelünk akkor a JJ,TT lapokon kívül az AA,KK,QQ is ránktolja, legalábbis én azt tenném a helyében - ami conflip ha jól sejtem(AA-QQ)?
Viszont egy ceckr/raise-re már elgondolkodnék egy AA-val is a dobáson, tehát nagyobb a fold equity és ugye nekünk az a jobb, nem pedig a conflip.
A szabadlap pedig tényleg kedvez ha esetleg don_lucky passzol egy AK-val, és mondjuk sampi set-esedett és nem tud check/raiselni.
Ugyanis ha donkbetelünk akkor a JJ,TT lapokon kívül az AA,KK,QQ is ránktolja, legalábbis én azt tenném a helyében - ami conflip ha jól sejtem(AA-QQ)?
a c/rai azert jobb szerintem mint a bet/raise/reraise all in line, mert azert annyira nem vagyunk erosek, kell a +EV-hez a fold equity, amely azonban annal kisebb minel jobban kotodik az enemy a pothoz
A preflop minraise-elő ellenfelet két magas lapra teszem, ezért nem vagyok híve a bet-nek. Hisz az ilyen preflop csak minraise-elő ellenfél úgyse dob. Tehát a fold equity nem túl jó, továbbá két ellenfél van, egyiknél simán lehet bubi.
Én többnyire check/raise all in-t játszanék, check/call-t ritkábban.
Egy a lenyeg, szerintem be kell tenni a penzt minel korabban... Akar open shove... :rolleyes:
én check raise allin-re mennék, egyrészt, több pénzt viszünk ha eldobják, másrészt így lehetne maximalizálni a fold equitynket.
mert ha mondjuk donkbetelünk, ránkemelnek egy nagyobbat, és nem biztos, hogy el tudnak már utána dobni a bármit. (AJ?)
viszont ha passzolunk, és cbetelnek, akkor egy kicsivel még kevesebb pénz van a potban, nem lényegesen, de legalábbis úgy tűnik.
én szerintem nem dobnék ha már ATs-el megadtam a 3betet és ilyen flop jött
szerintem is pontosan így