McMurphy14
2010. okt. 28. 18:39

blöff - 3 utcán át OOP

Sziasztok!

Sajnos rég vettem részt a fórumozásban, de sokan rámutattak, hogy nagyon is érdemes, nem csak olvasni, de írni is :).
Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztam azzal, hogy melyek azok a szituációk, amelyekben érdemes agresszívan emelni, mert nagy arra a sansz, hogy az ellenfél dobni fog.
Főleg blöffös játszmákat posztolok majd, remélem érdekesek lesznek. Várom a véleményeteket. :)

$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG jimiscube ($112.70)
CO POjuggleKER ($101.50)
BTN AtzeDollaMan ($123.30)
SB Hero ($108.25)
BB heligel ($77.40)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is SB :Jd: :As:
2 folds, AtzeDollaMan raises to $3, Hero calls $2.50, 1 fold

Flop: :8d: :4c: :5c: ($7, 2 players)
Hero checks, AtzeDollaMan bets $4, Hero raises to $14, AtzeDollaMan calls $10

Turn: :9s: ($35, 2 players)
Hero bets $30, AtzeDollaMan calls $30

River: :Td: ($95, 2 players)
Hero bets $61.25

Final Pot: $156.25

Az ellenfél standard reg, 20/17/4.9, a cb-je 70% volt, bár csak kb. 100 játszmája ültünk egymás mellett. Elég lazán (43%-ban) lopta a vakokat az osztó pozícióból.
Mivel elég tág range-e van ebben a szituban és elég gyakran cb-zik is, ezért ilyen esetben gyakran c/r játszok hisz nagyon sokszor dobni fog, plusz kicsit balance-olok is. Az én range-em ilyenkor főleg 44,55,88, 67, vagy heavydraw (kivéve most :)).
Miután csak call-olt, kizártam a nagyon erős kezeket, így úgy éreztem, hogy komoly foldequity-m van ebben a szituációban.

chivasr911
Válasz McMurphy14 kommentjére
2010. okt. 28. 19:05

szerintem itt túl sok draw van a range-edben, és viszonylag sok kész lappal berendezkedik ch/callra, amikkel floppon adta az emelést. A 99-TT-hez megkapta a setet, és sok 8x-hez a 2párt, én ezen a riveren nem tenném be, de lehet h tévedek.

gyrv84
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. okt. 28. 20:01

Nem látom mi az amivel turn-ön callol, de riveren már dob! Amúgy érdekes kíváncsi vagyok!

ui: nem az én szintem

Desert
Válasz gyrv84 kommentjére
2010. okt. 28. 20:13

Én ezekben a szitukban sokat 3 betelek Pre. Én is kiváncsi vagyok szerintem hátul vagyunk :)

kisrapi
Válasz Desert kommentjére
2010. okt. 28. 21:05

Ha seted lenne pusholnál riveren? Ha igen, szerinted mi callol, ami gyengébb, ha feltételezzük h az ellen egy értelmes reg..

Sztem az a baj, hogy ilyen floppokon CR után a legtöbben hajlamosak FD-re tenni minket, és így könnyen ráakadnak a call gombra ha nem esik...

McMurphy14
Válasz kisrapi kommentjére
2010. okt. 29. 17:03

"Ha seted lenne pusholnál riveren? Ha igen, szerinted mi callol, ami gyengébb, ha feltételezzük h az ellen egy értelmes reg.."

Ha pl. 88 lenne nálam biztosan így játszanám meg azt is, hisz JJ-AA-val benne lehet, hogy megadja és tuti mögém checkol-na, ha nem hívnék. De lehetne nála 89, 8T, amikkel nem mert reraiselni és talán callol-na a riveren is, de mindenképpen mögém checkolna ha nem hívnék.

Kérdés az, hogy ha az ellenfél helyében ülnénk mit játszanák, hasonló esetben JJ-AA-val, 89,T8-cal, illetve FD-kkel? Mert én biztos zavarban lennék, ha Axs,KQs,QJs,JTs lenne nálam és egy 84s5s floppon kapnék egy reraiset (mert cb-zni biztosan cbz-nék :) )??? Ugyanígy zavarban lennék pl. egy QQ-val is (hisz az ellenfélnél lehet 44,55,88, 67, de egy rakat draw is).

kisrapi
Válasz McMurphy14 kommentjére
2010. okt. 29. 18:57

Ha pl. 88 lenne nálam biztosan így játszanám meg azt is,

Hát sztem egy értelmes reg ellen totál blöffbe fordítod a river pushal, sose fog gyengébbel callolni.

Steal_
Válasz kisrapi kommentjére
2010. okt. 30. 12:40

Hát sztem egy értelmes reg ellen totál blöffbe fordítod a river pushal, sose fog gyengébbel callolni.

és akkor mit csinálnál ch/f? esetleg ch/c? Azért elég vicces lenne bármelyik 88-al itt...

Blöffből nekem viszont nem tetszik ez a line túlzottan, nem mondom hogy rossz, de elég határeset szvsz, én legkésőbb a turnon feladtam volna.

kisrapi
Válasz Steal_ kommentjére
2010. okt. 30. 12:58

és akkor mit csinálnál ch/f? esetleg ch/c? Azért elég vicces lenne bármelyik 88-al itt...

Sokkal kisebbet betelnék

Élő ügyfélszolgálat