blöff - 3 utcán át OOP
Sziasztok!
Sajnos rég vettem részt a fórumozásban, de sokan rámutattak, hogy nagyon is érdemes, nem csak olvasni, de írni is :).
Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztam azzal, hogy melyek azok a szituációk, amelyekben érdemes agresszívan emelni, mert nagy arra a sansz, hogy az ellenfél dobni fog.
Főleg blöffös játszmákat posztolok majd, remélem érdekesek lesznek. Várom a véleményeteket. :)
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG jimiscube ($112.70)
CO POjuggleKER ($101.50)
BTN AtzeDollaMan ($123.30)
SB Hero ($108.25)
BB heligel ($77.40)
Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is SB :Jd: :As:
2 folds, AtzeDollaMan raises to $3, Hero calls $2.50, 1 fold
Flop: :8d: :4c: :5c: ($7, 2 players)
Hero checks, AtzeDollaMan bets $4, Hero raises to $14, AtzeDollaMan calls $10
Turn: :9s: ($35, 2 players)
Hero bets $30, AtzeDollaMan calls $30
River: :Td: ($95, 2 players)
Hero bets $61.25
Final Pot: $156.25
Az ellenfél standard reg, 20/17/4.9, a cb-je 70% volt, bár csak kb. 100 játszmája ültünk egymás mellett. Elég lazán (43%-ban) lopta a vakokat az osztó pozícióból.
Mivel elég tág range-e van ebben a szituban és elég gyakran cb-zik is, ezért ilyen esetben gyakran c/r játszok hisz nagyon sokszor dobni fog, plusz kicsit balance-olok is. Az én range-em ilyenkor főleg 44,55,88, 67, vagy heavydraw (kivéve most :)).
Miután csak call-olt, kizártam a nagyon erős kezeket, így úgy éreztem, hogy komoly foldequity-m van ebben a szituációban.
szerintem itt túl sok draw van a range-edben, és viszonylag sok kész lappal berendezkedik ch/callra, amikkel floppon adta az emelést. A 99-TT-hez megkapta a setet, és sok 8x-hez a 2párt, én ezen a riveren nem tenném be, de lehet h tévedek.
Nem látom mi az amivel turn-ön callol, de riveren már dob! Amúgy érdekes kíváncsi vagyok!
ui: nem az én szintem
Én ezekben a szitukban sokat 3 betelek Pre. Én is kiváncsi vagyok szerintem hátul vagyunk :)
Ha seted lenne pusholnál riveren? Ha igen, szerinted mi callol, ami gyengébb, ha feltételezzük h az ellen egy értelmes reg..
Sztem az a baj, hogy ilyen floppokon CR után a legtöbben hajlamosak FD-re tenni minket, és így könnyen ráakadnak a call gombra ha nem esik...
"Ha seted lenne pusholnál riveren? Ha igen, szerinted mi callol, ami gyengébb, ha feltételezzük h az ellen egy értelmes reg.."
Ha pl. 88 lenne nálam biztosan így játszanám meg azt is, hisz JJ-AA-val benne lehet, hogy megadja és tuti mögém checkol-na, ha nem hívnék. De lehetne nála 89, 8T, amikkel nem mert reraiselni és talán callol-na a riveren is, de mindenképpen mögém checkolna ha nem hívnék.
Kérdés az, hogy ha az ellenfél helyében ülnénk mit játszanák, hasonló esetben JJ-AA-val, 89,T8-cal, illetve FD-kkel? Mert én biztos zavarban lennék, ha Axs,KQs,QJs,JTs lenne nálam és egy 84s5s floppon kapnék egy reraiset (mert cb-zni biztosan cbz-nék :) )??? Ugyanígy zavarban lennék pl. egy QQ-val is (hisz az ellenfélnél lehet 44,55,88, 67, de egy rakat draw is).
Ha pl. 88 lenne nálam biztosan így játszanám meg azt is,
Hát sztem egy értelmes reg ellen totál blöffbe fordítod a river pushal, sose fog gyengébbel callolni.
és akkor mit csinálnál ch/f? esetleg ch/c? Azért elég vicces lenne bármelyik 88-al itt...