Érdemes belemenni ilyenekbe?
Elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e belemenni ebbe a szituba, random lap ellen ugyan 70% az esélyem, de valahogy nem éreztem túl jó döntésnek, a mutatott lapján meg meglepődtem...
Seat 1: Playa1 ($100)
Seat 2: HERO ($189.05)
Seat 3: Playa3 ($105.85)
Seat 4: Playa4 ($114.60) 19/15/2 1100hand
Seat 5: Playa5 ($91)
Seat 6: Playa6 ($114)
Playa5 posts the small blind of $0.50
Playa6 posts the big blind of $1
5 seconds left to act
Playa1 stands up
Time has expired
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [:Kc: :Js:]
HERO calls $1
Playa3 folds
Playa4 raises to $5
tomella sits down
Playa5 folds
Playa6 folds
tomella adds $100
HERO calls $4
*** FLOP *** [:Ac: :Qc: :5c:]
HERO checks
Playa4 bets $8
HERO raises to $16
Playa4 raises to $55
HERO raises to $184.05, and is all in
Playa4 calls $54.60, and is all in
HERO shows [:Kc: :Js:]
Playa4 shows [:7c: :6c:]
Uncalled bet of $74.45 returned to HERO
*** TURN *** [:Ac: :Qc: :5c:] [:Ks:]
*** RIVER *** [Ac Qc 5c Ks] [9s]
HERO shows a pair of Kings
Playa4 shows a flush, Ace high
Playa4 wins the pot ($227.70) with a flush, Ace high
*** SUMMARY ***
Total pot $230.70 | Rake $3
Board: [:Ac: :Qc: :5c: :Ks: :9s:]
Seat 1: Playa1 is sitting out
Seat 2: HERO showed [:Kc: :Js:] and lost with a pair of Kings
Seat 3: Playa3 didn't bet (folded)
Seat 4: Playa4 (button) showed [:7c: :6c:] and won ($227.70) with a flush, Ace high
Seat 5: Playa5 (small blind) folded before the Flop
Seat 6: Playa6 (big blind) folded before the Flop
check-minraise? akarsz rola beszelni? :p
Egyebkent szerintem standard...
amikor tudjuk, hogy neki esetleg már meglehet a szine és nekünk nut huzónk van akkor dobni szoktam. ismerjük 7 lap színét (hangsúlyozom ha biztosak vagyunk benne hogy kész a szine és a megjátszás alacsony vagy nem nut szint sejtet), abból 6 ugyanolyan. maradt nekünk 45 lap amiből 7-nek jó a szine. nagyon rossz odds szerintem egy allin behúzásra, esetleges megadásra mégrosszabb
Preflop limp/call, flopon oop min.raise!!! LOL
WP!:)
check-minraise? akarsz rola beszelni? :p
Egyebkent szerintem standard...
amikor tudjuk, hogy neki esetleg már meglehet a szine és nekünk nut huzónk van akkor dobni szoktam. ismerjük 7 lap színét (hangsúlyozom ha biztosak vagyunk benne hogy kész a szine és a megjátszás alacsony vagy nem nut szint sejtet), abból 6 ugyanolyan. maradt nekünk 45 lap amiből 7-nek jó a szine. nagyon rossz odds szerintem egy allin behúzásra, esetleges megadásra mégrosszabb
Igazából nem azzal volt a baj, hogy egyből színre kellett volna tenned. Hanem:
1. első beszélőként limpelsz, ami SH-n az egyik lehető legnagyobb hiba...vagy raise vagy fold...
2. hiba limp után pozíción kívül megadsz egy emelést KJ-val, ami amúgy is egy gyenge lap, és óriási a reverse implied oddsa(magyarul többször majd nyersz vele kis kasszákat, de ha nagy partiba keveredsz általában bukni fogsz...)
Itt jobban jártál volna akkor már egy folddal....
3. Postflop check-miniraise: nem a legszerencsésebb választás(sőt a miniraise soha nem az), azért annyira nincs jó lapod hogy hergelhesd az ellenfelet:D
Igazából nem azzal volt a baj, hogy egyből színre kellett volna tenned. Hanem:
1. első beszélőként limpelsz, ami SH-n az egyik lehető legnagyobb hiba...vagy raise vagy fold...
2. hiba limp után pozíción kívül megadsz egy emelést KJ-val, ami amúgy is egy gyenge lap, és óriási a reverse implied oddsa(magyarul többször majd nyersz vele kis kasszákat, de ha nagy partiba keveredsz általában bukni fogsz...)
Itt jobban jártál volna akkor már egy folddal....
3. Postflop check-miniraise: nem a legszerencsésebb választás(sőt a miniraise soha nem az), azért annyira nincs jó lapod hogy hergelhesd az ellenfelet:D
Egy az egyben igaz! Szerintem mindenképp fogadd meg ezeket, sok-sok pénzt spórolsz meg, ha betartod.
Egyetértve az előző építő jellegű kritikai észrevételekkel :) annyit tennék hozzá, hogy a 12 outos húzónak jó esetben 12*4-4=44% esélye van a flopon, de itt könnyen lehet hogy egy csomó out kiesik. Ha egy treff van nála már csak 11 outunk van, ha kettő akkor már csak 7.
Egy időben fejest ugrottam a hasonló szituációkba (check/raise all-in ilyesmi) de azt vettem észre, hogy általában kész lap, vagy szet adja meg. Szet ellen az outjaink 1/3-át eldobhatjuk mert ennyi eséllyel fullosodik. Szerintem csak tiszta outokkal érdemes így játszani mondjuk nut flush + sor húzó, vagy nut flush + gutshot.