Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Es ismet leesett az allam...

Godmode
2007. dec. 5. 3:05

Es ismet leesett az allam...

baldyheed-rol annyi infom volt, hogy 1-2 handdel ezelott kifizette az 1 lapos nutflushomet egy bloff-raise-zel riveren (ugy, hogy mar a 3/4 stackem bent volt)!!

(0.50|1.00 No Limit - Cash Game)

- DEXX_RJ sitting in seat 1 with $97.50
- Soflov sitting in seat 2 with $129.62 (28.5/5.2/0.6(700h))
- Godmode79 sitting in seat 3 with $218.66 [Dealer] (16/8.5/1.5 (130h))
- baldyheed sitting in seat 4 with $112.08 (70/50/2.7(190h) Blind lopas: 59%, WWSF: 49%)
- robbull sitting in seat 5 with $289.11 (22/17/2.8(1300h))
- Minucci sitting in seat 6 with $95.50

baldyheed posted the small blind - $0.50
robbull posted the big blind - $1.00
** Dealing card to Godmode79: :Qs:, :Qd:

jippi -gondoltam- most aratok, csak overkartya ne jojjon... ;)

Minucci folded
DEXX_RJ folded
Soflov called - $1.00
Godmode79 raised - $5.00
baldyheed called - $5.00
robbull called - $5.00
Soflov called - $5.00

** Dealing the flop: :7d:, :Tc:, :6s:
baldyheed checked
robbull checked
Soflov checked
Godmode79 bet - $15.00
baldyheed called - $15.00
robbull called - $15.00
Soflov called - $15.00

Wow, 3-an adjak... :rolleyes:
QQQQQQQQQ pretty-pretty please!!!! :o

** Dealing the turn: :Qc:
baldyheed checked
robbull checked
Soflov checked
Godmode79 checked

bloff indukalas magasfoka... :)

** Dealing the river: :4h:

Ez a lap nem segithetett, baratom... :cool:

baldyheed bet - $40.00
robbull folded
Soflov folded
Godmode79 raised - $100.00

agymunka a reszerol (majdnem kifutott egyebkent az idobol)

baldyheed went all-in - $52.58
baldyheed shows: :5d:, :8s: :eek::confused::mad:
baldyheed wins $262.16 from the main pot :eek::confused::mad:

bojanika
Válasz Godmode kommentjére
2007. dec. 5. 4:53

Pfff. Ez a turn chech hátulról miért jó? Pláne három ellenfél ellen? Sztem ez hiba. Persze nem 85o-ra számít az ember, de ettől még nem hinném, hogy ez jó megoldás lenne... :(

Godmode
Válasz bojanika kommentjére
2007. dec. 5. 9:22

Kedves Adminok,
tegyetek at legyszi ezt a temat a megfelelo "Small Stakes" topikba, es akkor oda varnam a hozzaszolasokat...
Koszi!

Skiboy
2007. dec. 5. 9:34

bloff indukalas magasfoka... :)

Inkább a mazohizmus magasfoka :D
Nálam ez 100% bet.

Bajkevero
Válasz Skiboy kommentjére
2007. dec. 5. 9:58

Hat szerintem is a turn check nagy hiba:
1. nem hinnem, hogy sokan azt gondoljak, hogy "biztos QQ van nala"
2. szabad lapot biztositasz a treff-huzos lapoknak
3. szabad lap a szamos straight-huzonak (pl AK, AJ, KJ, 8x, 9x es persze a 85-nek)
4. A pot eleg nagy ($80 ha jol szamolom), hogy erdemes legyen akar azonnal bezsebelni.
5. Negyen nezitek a rivert.

Ha meg valaki kivancsi a river lapra, az fizessen erte. Sokat.

Egyebkent szerintem pont ez a pelda mutatja, hogy mennyire veszelyesek tudnak lenni ezek a lazan kapcsolodo lapok. Szinte eszrevehetetlen ha kijott a straight. Neha szeretek veluk kozeprol, hatulrol beszallni es egy olcso floppot nezni. Ha bejon, valakit lekopasztok.

kanrich_
Válasz Bajkevero kommentjére
2007. dec. 5. 11:36

Godmode, egyszerűen nem is értem, hogy miért check-elted el a turn? :confused: :confused: :eek: :eek:

3-an adták az emelésed a flopnál. Mégis mi a fenével adhatták? Azért legalább egynél egy open ended straigt drawt, vagy gutshot drawt feltételeznék. És ilyenkor ingyen lapot adni? :eek:

Godmode
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. dec. 6. 3:23

Kovetkezo volt a szitu... :)
Pahudnak hala, volt meg egy info az ellenfelekrol, ez pedig a cold call range PF.
robbullnak ez 5% rangenek a kovetkezot vettem: [KK+,JJ-66,AQs-ATs,KTs+,QJs,AQo-ATo,KTo+,QJo]
Soflovnak ha jol emlekszem, akkor 11%: [KK+,JJ-44,AQs-A7s,KTs+,QTs+,JTs,T9s,98s,AQo-ATo,KTo+,QTo+,JTo]
baldyheed pedig 28% korul: [KK+,JJ-22,AJs-A2s,K4s+,Q7s+,J8s+,T6s+,98s,AJo-A5o,K8o+,Q9o+,J9o+,T6o+,98o,85o]
Flop jon: :7d:, :Tc:, :6s:
majd a nyitasomat mindenki megadta...
milyen lapokkal vajon?
robbull overparral csapdazhat, igy a ranget a kovetkezokeppen csokkentettem: [KK+,JJ-66,ATs,KTs,ATo,KTo]
Soflovnak ezekutan kellett megadnia, tehat jobb oddsokkal a kovetkezokre csokkentettem a ranget: [KK+,JJ-66,ATs-A7s,KTs,QTs+,JTs,T9s,98s,ATo,KTo,QTo+,JTo]. Ez tobb suited lapot tartalmaz, bar leven rainbow flop, lukas sordraw nelkul o sem fog bentmaradni csak ket overkartyaval.
baldyheed ranget meghagytam, o meglepo kartyakat tudott mutatni addig, meg azutan is...
Jott az alom turn: :Qc:
s mindenki checkel elottem...
Az, hogy valaki pont erre a flushre fog huzni, annak az eselyet kicsire tettem, mivelhogy akkor mindharmuknal az :Ac::7c:, :Ac::6c:-os, illetve :6c::7c: lapoknal kell lennie (ami persze nem lehet), ez igazolna a flop megadasukat, viszont a rangekben nemigazan van benne (ha megnezitek a ranget, akkor azert eleg laza flopot hasznaltam igy is (mindent, aminek ertelme van)). A masik csokkento tenyezo az volt, hogy ha valaki egy ekkora potban felkapna egy flushdrawt, az valoszinuleg nyitna is (mivel ok sem biztos, hogy a 20%-ukra akarnak varakozni), eppen ezert en inkabb kezbe parra tettem oket, ami lehet szet, amivel 1 outra huznak, illetve lehet 8-as, esetleg 9-es parjuk, akkor viszont lukas sorra huznak, annak meg ugye az eselyei ugy, hogy 1 lap jon 9%, viszont nem tudhatja, hogy ha esetleg valaki flushre huz, akkor nem is biztos, hogy jo lehet. Ingyen persze biztos megneznek a rivert, viszont a turn bettel elkotelezette valnanak, tehat eldobnak.
Azert dontottem a check mellett, mert ugy ereztem, hogy elegge jo a top szettem ahhoz, hogy megengedhessem azt, hogy behuzhassak az utanam kovetkezo masodik legnagyobb lapot, ezenkivul pedig ne felejtsuk el, hogy 10 outom nekem is van a fullra/pokerre, tehat gyakorlatilag, habar kesz handdel varok, nekem van a legnagyobb %-os eselyem a javulasra.
Ezenkivul pedig, ha valaki a 89-el floppolta a sort, akkor ugyis hatranyban vagyok, es semmi nem menti meg a penzem, ha nem duplazodik egy kartya...
Jott a river: :4h:
Teljesen artalmatlannak tunt, de az volt a megerzesem, hogy mivel a pot mar oriasi, turnon nem akartak belenyitni, inkabb check-raiset terveznek ellenem (ami persze instacall lenne, dehat ok nem ismertek a lapomat.)
Mivel azonban checkeltem, ezert ok nekem is szabadlapot adtak (amit nem biztos, hogy akartak), illetve mivel a river nem fejez be semmilyen "igazi" drawt, egy szettel, overparral muszaj lesz nyitniuk, akkor pedig eljon az en idom. Gondolhattak, hogy csak c-beteltem flop utan, aztan az ellenallasra rogton fel is adtam (ki szereti, ha 3-an adjak a c-betjet). Mondhatjuk, hogy moho voltam, de top szettel ki nem moho? :p
Persze ha veszelyes kartya jott volna utoljara, akkor is kotelezo lett volna a megadas...
bojanika kommentje miatt egyebkent 2 oran keresztul nem birtam aludni hajnalban, folyton csak ez a hand porgott az agyamban...
Utolag persze hibaztatom magam, de ki kell alnom a lejatszasom mellett, mert szerintem annyira nem rossz, mint amilyennek latszik... :o
Varom a kedves forumozo-tarsak velemenyet a magyarazatomrol... ;)

Skiboy
2007. dec. 6. 3:59

A turn check szerinted nagyobb EV a bet-hez képest?

Ezenkivul pedig, ha valaki a T9-el floppolta a sort, akkor ugyis hatranyban vagyok, es semmi nem menti meg a penzem, ha nem duplazodik egy kartya...

Ebből és a river visszaemelésedből az látszik, hogy ha T9 van valakinél a check miatt nem fogsz kevesebbet veszíteni.

De nyersz -e többet?
Szerintem nem. Ha valaki javul a riveren, (pl. ha tripse lesz) akkor tőle nyerni fogsz még kb. egy fél beülőt, de ezt a nyereséget sztem elviszi az, ha valaki a tiédnél jobb lapra javul a riveren.

A pot már kb. 80. Senki nem mondta, hogy emelj potot, de egy 30-40-es ( esetleg 20-as ha nagyon nem akarsz senkit elijeszteni) emelés szerintem szükséges, hogy ne adjunk teljesen ingyen lapot. Nem is beszélve arról, hogy valaki lehet csak arra vár egy kisebb settel, hogy check-raise all-in mehessen.

want2push
2007. dec. 6. 4:03

Egyetértek a többi fórumozóval. Kell az a turn bet!

Ami miatt aggódnék az az, hogy vmelyik ellenfelünk slowplayen lehet egy flopolt sorral. Gyakorlatilag ez az egy érv szól a turn check mellett. Ezzel szemben állnak viszont a következők:
1. second nut lapunk van (továbbá sor ellen van reális redraw)
2. nagyon sok pénz van már a kasszában
3. vmelyik ellenfélnél lehet slowlayelt kisebb terc, esetleg két pár (itt jön be a képbe, hogy top tercünk van, így sok olyan lapot verhetünk, amelyet ellenfeleink talán képtelenek dobni)

A masik csokkento tenyezo az volt, hogy ha valaki egy ekkora potban felkapna egy flushdrawt, az valoszinuleg nyitna is (mivel ok sem biztos, hogy a 20%-ukra akarnak varakozni), eppen ezert en inkabb kezbe parra tettem oket...

Ezzel nem értek egyet. Túl sokan vagytok a turnön. Sztem kevesen mernek belehívni ennyi emberbe, ha mondjuk (treff) szín húzóra javultak. Ezzel szemben, ha te hívsz, azt jó eséllyel megadják, hisz a szín húzójuk mellé valószínűleg legalább egy párjuk is van, de sokszor még egy gutshot esélyük is lehet. Ez is a turn bet mellett szól.

Godmode
Válasz Skiboy kommentjére
2007. dec. 6. 4:36

A turn check szerinted nagyobb EV a bet-hez képest?

Ebből és a river visszaemelésedből az látszik, hogy ha 89 van valakinél a check miatt nem fogsz kevesebbet veszíteni.

De nyersz -e többet?
Szerintem nem. Ha valaki javul a riveren, (pl. ha tripse lesz) akkor tőle nyerni fogsz még kb. egy fél beülőt, de ezt a nyereséget sztem elviszi az, ha valaki a tiédnél jobb lapra javul a riveren.

A pot már kb. 80. Senki nem mondta, hogy emelj potot, de egy 30-40-es ( esetleg 20-as ha nagyon nem akarsz senkit elijeszteni) emelés szerintem szükséges, hogy ne adjunk teljesen ingyen lapot. Nem is beszélve arról, hogy valaki lehet csak arra vár egy kisebb settel, hogy check-raise all-in mehessen.

Igen, a floppolt sort azt kifizettem volna...
Nagyot nem akartam nyitni az elijesztes miatt, a kicsivel meg az volt a baj, hogy ha heads-up maradunk, akkor nem adok jo oddsokat, de ahogy egyre tobben maradunk, megcsinaljak az utolsonak az oddsot (persze igy meg ingyenkartyat kapott, ertem en:o). Ekkora potban meg egyebkent tuti nagyon nehezen dobnanak el egy ep-kezlab drawt... Szerintem...

1. second nut lapunk van (továbbá sor ellen van reális redraw)
2. nagyon sok pénz van már a kasszában
3. vmelyik ellenfélnél lehet slowlayelt kisebb terc, esetleg két pár (itt jön be a képbe, hogy top tercünk van, így sok olyan lapot verhetünk, amelyet ellenfeleink talán képtelenek dobni)

Ezzel nem értek egyet. Túl sokan vagytok a turnön. Sztem kevesen mernek belehívni ennyi emberbe, ha mondjuk (treff) szín húzóra javultak. Ezzel szemben, ha te hívsz, azt jó eséllyel megadják, hisz a szín húzójuk mellé valószínűleg legalább egy párjuk is van, de sokszor még egy gutshot esélyük is lehet. Ez is a turn bet mellett szól.

mi pontosan a redraw? Amikor valaki backdoor sort csinalt, vagy az is, ha valaki csak siman ujrahuz a lukas sorara?
Elszamoltam egyebkent a flush eselyt, mert ugye 2 lapot en is fogok, azzal par alakulna ki az asztalon.

Az a baj, hogy igy utolag annyira vilagos, csak ott akkor abban a 15mp-ben olyan jo otletnek tunt... Nem sokat slowplayelek egyebkent, de ez a hand annyira megragadta a fantaziamat.

Élő ügyfélszolgálat