Ezeket ti is mindig besz*pjátok? :)
Feltűnően sok hasonló szituációba keveredek.
Statok, meg readek nélkül, csak pusztán kiváncsiságból:
1. weaktight | Hand | KAo - €0.10/€0.20 No Limit Holdem
2. weaktight | Hand | KAo - $0.10/$0.20 No Limit Holdem
3. weaktight | Hand | AKo - $1/$2 No Limit Holdem
4. weaktight | Hand | QQ - €0.10/€0.20 No Limit Holdem
5. weaktight | Hand | AKo - $1/$2 No Limit Holdem
2.-at le lehet játszani kényelmesen IP postflop is, többi sztem tök std.
én mindig dobom az AKo-t preflop, látod, hogy nem adja rá a zsuga!
AK-val nem muszáj mindent betenni, annyira nem jó lap az. Sok microregnek van egy 2%-os 4bet range-e, ne akarjunk már egy korai emelése ellen stackelődésre játszani. 3bet/fold még esetleg belefér, de a 3bet/5bet sokszor hatalmas -EV.
Az 1/3/5-nél, amikor mp-t sq-elsz/3betelsz, akkor szerinted mi lesz az ellenfelek value 4bet range, illetve a "value/bluff" aránya? Látszólag cooler, de ha jobban megnézed, akkor egy átlagos dealer steal-nek nagyobb lesz a várható értéke 2xbb kockáztatásával, mint itt az allin 100xbb-ért, ha egyáltalán ez utóbbi +EV. (Aztán lehet panaszkodni a varianciára..)
A 2-es meg átlagos ellenfél és dinamika mellett megy szvsz -EV... Függően mennyit 3beteli az mp-t (oop) és mik a postflop tendenciái call vagy fold.
4-es oké.
Egy előző topicban írta Flush, hogy 24/21/8,7-et játszik. Ha ilyet statokkal játszol, akkor valamire való regek ellen, minden esetben HIBA a 3bet/fold AK-lyal ebben biztos vagyok.
A fenti handek közül sok sqz-elt party, amire még lazábban 4betelhetnek (legalábbis én azt tenném), úgyhogy nagyon gyakran fogunk itt dobást, vagy gyengébb laptól megadást kapni a push-ra.
Feltűnően sok hasonló szituációba keveredek.
Statok, meg readek nélkül, csak pusztán kiváncsiságból:
1. weaktight | Hand | KAo - €0.10/€0.20 No Limit Holdem
2. weaktight | Hand | KAo - $0.10/$0.20 No Limit Holdem
3. weaktight | Hand | AKo - $1/$2 No Limit Holdem
4. weaktight | Hand | QQ - €0.10/€0.20 No Limit Holdem
5. weaktight | Hand | AKo - $1/$2 No Limit Holdem
Nem. Én ezeket megnyerem.
Nem. Én ezeket megnyerem.
Ha nincs is statod azt javaslom elemezd a helyzetet a pozíciók szerint.[/QUOTE]
Van statom, csak nem akartalak itt fárasztani titeket. (Nem 30/1/1-es emberek ellen történtek)
Egyszerűen túl erősnek érzem ezt a lapot arra, hogy dobjak preflop.
Pl. az 1.-nél mit kellene csinálni? 4bet ellenfél: 21/17/7, 3-as 4bet range (EP/MP)
Gondolom a call nálatok sem jön szóba, bár ki tudja??
Sqz-elek én itt rengeteg sz*rt ahhoz, hogy vissza lehessen rá játszani, szóval még egy relatív szűk 4bet range ellen (3%) sem tudom, hogy el kell-e engednem.
Nyilván itt ez a range-dzsem legalja :(
Az a bajom, hogy így rettenetesen sok lesz a sqz/fold-om egy idő után, ha hajigálom az AK-t is.