Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Floppolt top két pár NL100

Zoli
Válasz lederman kommentjére
2008. júl. 9. 9:47

Tényleg nagyon furcsán játszottam. Viszont az előző partikban egy párszor sikerrel dobatott, ezért kicsit úgy tűnt mintha rám játszana pozícióból.

Arra gondoltam hogy a preflop limp/call, valamint a flop check/call (+ az előző partik) után simán hiheti azt, hogy egy weak/tight játékos próbál sorra vagy flushre húzkodni, így a C-bet + a turn bet kötelező a részéről bármivel. (pl. AQ, AJ, KQ, KJ, QT.)

A turn :7d: ijesztő, viszont az ellen számára még ijesztőbb. Az én addigi játékomra inkább ráillik egy flush draw, egy szet, akár egy hetes is. Miért lenne ez pont nála preflop agresszorként? Nálam ezek a lapok sokkal hihetőbbek. A turn crai-val próbáltam ezt eljátszani.

Túlbonyolítom?

wilddrew
Válasz Zoli kommentjére
2008. júl. 9. 10:05

Tényleg nagyon furcsán játszottam. Viszont az előző partikban egy párszor sikerrel dobatott, ezért kicsit úgy tűnt mintha rám játszana pozícióból.

Arra gondoltam hogy a preflop limp/call, valamint a flop check/call (+ az előző partik) után simán hiheti azt, hogy egy weak/tight játékos próbál sorra vagy flushre húzkodni, így a C-bet + a turn bet kötelező a részéről bármivel. (pl. AQ, AJ, KQ, KJ, QT.)

A turn :7d: ijesztő, viszont az ellen számára még ijesztőbb. Az én addigi játékomra inkább ráillik egy flush draw, egy szet, akár egy hetes is. Miért lenne ez pont nála preflop agresszorként? Nálam ezek a lapok sokkal hihetőbbek. A turn crai-val próbáltam ezt eljátszani.

Túlbonyolítom?

Nagyon merész lépés volt, én speciel elgondolkodnék, hogy valamilyen közepes flush van nálad - és nyugodt szívvel megadnám a K magas flössömmel :)

geri
Válasz Zoli kommentjére
2008. júl. 10. 14:03

Túlbonyolítom?

tehát a floppolt kétpároddal tulképpen blöffölni akarsz a turnon és eljátszani a flusht. Ugy te is érzed hogy ennek semmi értelme...

Zoli
Válasz geri kommentjére
2008. júl. 10. 18:44

tehát a floppolt kétpároddal tulképpen blöffölni akarsz a turnon és eljátszani a flusht. Ugy te is érzed hogy ennek semmi értelme...

Igazad van. Rosszul fogalmaztam. Nem blöffből toltam be, hanem abból ahogy a parti ment úgy gondoltam vezetek. Viszont a turn crai-val erősebb lapot érzékeltetek mint amim volt, ennyiben tehát blöff. Igazából attól tartottam hogy van nála egy lap a flush színéből, és nem akartam hogy a riveren lejöjjön.

Tudom hogy ezt a handet elég furán (inkább hülyén!!!:) ) játszottam, ezért is raktam föl. Gondolom a standard játék itt bet flop, vagy flop c/r, mert ilyen draw heavy floppon top két párral akár az all-int is vállalni kell. Viszont keresem azokat a szituációkat amikor a standard játéknál kicsit több kockázatot vállalva, lehet nagyobb potot nyerni.

Kíváncsi lennék a véleményedre, ahogy ment milyen range-t adnál az ellenfélnek?

(Én az agresszióját valahogy nem éreztem igazán meggyőzőnek. Preflop limpfesztivál így muszáj emelnie hiszen ő a "kapitány", a floppon talál valamit hiszen két magas lap is van tehát flop bet, a turnre lejön egy nagyon scary card fishy ellenfél pedig már harmadszor passzív tehát muszáj emelnie. Amúgy a konkrét partiban dobott.)

Bocs hogy hosszú lett.:)

Élő ügyfélszolgálat