Ahogy előbb is írtam, sztem a showdown értékű lapokat, így egy KT-et is egy valamirevaló játékos elpasszol a riveren. Azzal nincs értelme hívni egy négy színes board-on, hisz a hívást csak jobb lappal adják meg, azzal viszont szinte mindig (max. pár kis kárós lapot lehet eldobatni).
Hát lehet, hogy én vagyok a fish, de ugye már feltettem a kérdést, hogy miért kell rámtolnia, hiszen jeleztem, hogy van valamim, tehát egy kisebb hívással simán pénzt rakat a potba, így meg inkább dobatás szaga van a licitnek. Mit látott ő tőlem? Flopon ráemelek, turn-ön lejön a 3. szín, erre hívok, river 4. szín erre check-elek. Azaz nyugodtan gondolhatta, hogy megijedtem a 4 színtől (így is volt). Ha mondjuk hív egy 18-20$-t gondolkodás nélkül dobok és soha nem kerül be ide a leosztás. Az azonnali allin viszont gondolkodóba ejtett és ez lett belőle:
Bumbanas goes all-in with $22.10
*** SUMMARY ***
Total pot $91.20 | Rake $3.00
Board: [Jd Td Ts Ad 6d]
TURBO-OMAR won ($0.00), mucks
Gesserit won ($0.00), mucks
Susikoira won ($0.00), mucks
JusuQ82 won ($0.00), showed [Tc Kc]
mariocou30 won ($0.00), mucks
Bumbanas won ($91.20), showed [Kh Qc]
markusso1 won ($0.00), mucks
Tehát megkapta az álom floppot a nem túl erős kezéhez, majd egyre gyengült és a riveren érezte, hogy csak dobatással nyerhet. Hát szarul csinálta. Mondhatnám, hogy milyen király read volt részemről, de nem igaz. Egyszerűen nem találtam a logikát benne és a megérzésemre hivatkozva megadtam. Még annyi, hogy valaki valahol azt írta, hogy a river allin 90%-ban blöff. Sokan játszanak e szerint és ezzel már sokat nyertem én is, most is ez villant be, amikor megláttam a lapját. Mondjuk anyukám biztosan csuklott a parti végén. :)
Utólag megnéztem az eddigi játszmáit és mindenhol fél potokat emelgetett nuttal a kezében. Ha ezt előre tudom, akkor még inkább megadom.
én a river pusht rengetegszer használom, általában nem blöffként (persze a "balansz" miatt azzalis néha).
amikor a flop check/raiset adta, legalább egy 99+, Tx, AJ + kis százalékban valami magasabb FD (ez valószínűtlenebb lesz turnon, amikor lejön az A, sőt, itt meglehetősen biztos lennék benne, hogy nincs nála flush (legalábbis az adott pillanatban, hisz a preflop akció után kizárólag KdQd maradt bent).
őszintén szólva, itt ha blöfföl, azt csak KT/AT/AJ-vel csinálhatja, de (ha még nem dobja el ezeket turnon (amire van esély, bőven, 30% körül), akkor is csak bizonyos százalékban (legyen mondjuk 40?) fogja rátolni ezen a ponton, a többi mind valuepush. jól gondolom?
szerintem itt nincs jelentősége annak, hogy mennyit hív, ha betelted a turnt, kb. flössre tesz, vagy legalábbis valami jó lapra, egyszerűen ki akarja szedni a valuet a kézből, én is ezt tenném, sőt itt őszintén szólva amekkora erőt reprezentáltál a korábbi utcákon, nem túl jó ötlet rátolni a részéről, ezért is dobnám.
áhh én is nagyon belebonyolódtam ebbe azthiszem:), nagyon határeset megadás, ha van read, akkor callozd, de alapesetben szerintem nem egy +EV-s call.
Ez az okfejtés nem volt nekem túl világos az utolsó mondatod kivételével. :)
Írtam, hogy nem read, csak egy furcsa érzésem volt annak alapján ahogy én játszottam volna egy nut helyében. Lehet, hogy -EV, azért tettem is be ide, mert kíváncsi voltam mit gondoltok róla.
Ez az okfejtés nem volt nekem túl világos az utolsó mondatod kivételével. :)
Írtam, hogy nem read, csak egy furcsa érzésem volt annak alapján ahogy én játszottam volna egy nut helyében. Lehet, hogy -EV, azért tettem is be ide, mert kíváncsi voltam mit gondoltok róla.