want2push
Válasz BaLa kommentjére
2008. aug. 31. 23:04

Ahogy előbb is írtam, sztem a showdown értékű lapokat, így egy KT-et is egy valamirevaló játékos elpasszol a riveren. Azzal nincs értelme hívni egy négy színes board-on, hisz a hívást csak jobb lappal adják meg, azzal viszont szinte mindig (max. pár kis kárós lapot lehet eldobatni).

peterpanic
Válasz Bumbanas kommentjére
2008. szept. 1. 1:39

Hát lehet, hogy én vagyok a fish, de ugye már feltettem a kérdést, hogy miért kell rámtolnia, hiszen jeleztem, hogy van valamim, tehát egy kisebb hívással simán pénzt rakat a potba, így meg inkább dobatás szaga van a licitnek. Mit látott ő tőlem? Flopon ráemelek, turn-ön lejön a 3. szín, erre hívok, river 4. szín erre check-elek. Azaz nyugodtan gondolhatta, hogy megijedtem a 4 színtől (így is volt). Ha mondjuk hív egy 18-20$-t gondolkodás nélkül dobok és soha nem kerül be ide a leosztás. Az azonnali allin viszont gondolkodóba ejtett és ez lett belőle:

Bumbanas goes all-in with $22.10
*** SUMMARY ***
Total pot $91.20 | Rake $3.00
Board: [Jd Td Ts Ad 6d]
TURBO-OMAR won ($0.00), mucks
Gesserit won ($0.00), mucks
Susikoira won ($0.00), mucks
JusuQ82 won ($0.00), showed [Tc Kc]
mariocou30 won ($0.00), mucks
Bumbanas won ($91.20), showed [Kh Qc]
markusso1 won ($0.00), mucks

Tehát megkapta az álom floppot a nem túl erős kezéhez, majd egyre gyengült és a riveren érezte, hogy csak dobatással nyerhet. Hát szarul csinálta. Mondhatnám, hogy milyen király read volt részemről, de nem igaz. Egyszerűen nem találtam a logikát benne és a megérzésemre hivatkozva megadtam. Még annyi, hogy valaki valahol azt írta, hogy a river allin 90%-ban blöff. Sokan játszanak e szerint és ezzel már sokat nyertem én is, most is ez villant be, amikor megláttam a lapját. Mondjuk anyukám biztosan csuklott a parti végén. :)
Utólag megnéztem az eddigi játszmáit és mindenhol fél potokat emelgetett nuttal a kezében. Ha ezt előre tudom, akkor még inkább megadom.

én a river pusht rengetegszer használom, általában nem blöffként (persze a "balansz" miatt azzalis néha).

amikor a flop check/raiset adta, legalább egy 99+, Tx, AJ + kis százalékban valami magasabb FD (ez valószínűtlenebb lesz turnon, amikor lejön az A, sőt, itt meglehetősen biztos lennék benne, hogy nincs nála flush (legalábbis az adott pillanatban, hisz a preflop akció után kizárólag KdQd maradt bent).
őszintén szólva, itt ha blöfföl, azt csak KT/AT/AJ-vel csinálhatja, de (ha még nem dobja el ezeket turnon (amire van esély, bőven, 30% körül), akkor is csak bizonyos százalékban (legyen mondjuk 40?) fogja rátolni ezen a ponton, a többi mind valuepush. jól gondolom?
szerintem itt nincs jelentősége annak, hogy mennyit hív, ha betelted a turnt, kb. flössre tesz, vagy legalábbis valami jó lapra, egyszerűen ki akarja szedni a valuet a kézből, én is ezt tenném, sőt itt őszintén szólva amekkora erőt reprezentáltál a korábbi utcákon, nem túl jó ötlet rátolni a részéről, ezért is dobnám.

áhh én is nagyon belebonyolódtam ebbe azthiszem:), nagyon határeset megadás, ha van read, akkor callozd, de alapesetben szerintem nem egy +EV-s call.

Bumbanas
Válasz peterpanic kommentjére
2008. szept. 1. 9:53

én a river pusht rengetegszer használom, általában nem blöffként (persze a "balansz" miatt azzalis néha).

amikor a flop check/raiset adta, legalább egy 99+, Tx, AJ + kis százalékban valami magasabb FD (ez valószínűtlenebb lesz turnon, amikor lejön az A, sőt, itt meglehetősen biztos lennék benne, hogy nincs nála flush (legalábbis az adott pillanatban, hisz a preflop akció után kizárólag KdQd maradt bent).
őszintén szólva, itt ha blöfföl, azt csak KT/AT/AJ-vel csinálhatja, de (ha még nem dobja el ezeket turnon (amire van esély, bőven, 30% körül), akkor is csak bizonyos százalékban (legyen mondjuk 40?) fogja rátolni ezen a ponton, a többi mind valuepush. jól gondolom?
szerintem itt nincs jelentősége annak, hogy mennyit hív, ha betelted a turnt, kb. flössre tesz, vagy legalábbis valami jó lapra, egyszerűen ki akarja szedni a valuet a kézből, én is ezt tenném, sőt itt őszintén szólva amekkora erőt reprezentáltál a korábbi utcákon, nem túl jó ötlet rátolni a részéről, ezért is dobnám.

áhh én is nagyon belebonyolódtam ebbe azthiszem:), nagyon határeset megadás, ha van read, akkor callozd, de alapesetben szerintem nem egy +EV-s call.

Ez az okfejtés nem volt nekem túl világos az utolsó mondatod kivételével. :)
Írtam, hogy nem read, csak egy furcsa érzésem volt annak alapján ahogy én játszottam volna egy nut helyében. Lehet, hogy -EV, azért tettem is be ide, mert kíváncsi voltam mit gondoltok róla.

ThxLittleFish
2008. szept. 1. 10:37

Írtam, hogy nem read, csak egy furcsa érzésem volt annak alapján ahogy én játszottam volna egy nut helyében. Lehet, hogy -EV, azért tettem is be ide, mert kíváncsi voltam mit gondoltok róla.

én is csinálok sokszor nuttal akár overbetet is... persze játékos függő... de sokszor ki is fizetik...

lehet weaktight vagyok de ez nálam szinte easy fold... rengetegszer verve vagyunk szerintem

peterpanic
2008. szept. 1. 11:35

jah látom, kicsit furcsa éjjel volt:).

csak annyi, h persze, lehet blöffön, de akkor egy olyan lappal fogja tenni, amit legtöbbször már turnon el kellett volna dobnia, és amúgy sem egy jó alkalom itt a blöffpush számára ezért duplán valószínűtlen nála a semmi.
a push pedig szerintem semmivel nem teszi valószínűbbé a blöfföt, mert egy fullal/esetleges flössel ugyanígy játszana, akkora erőt mutattál a flopon/turnon, h jogosan hiheti, h kifizeted a maradék pénzzel.

Élő ügyfélszolgálat