Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Hogyan hozzuk ki a maximumot a helyzetből? (nl100)

rogan99
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 22. 17:13

Preflop 3betelj, vagy 4-beteld meg a sqz-t, de akkor erősebb handekkel is indukálj sqz-t hasonló helyzetben. Preflop csak akkor callold, ha pozban leszel a deep játékoson és 100%-os readed van a másikról, hogy premium párja van.

Nem túl veszélyes 4betelni a sqz-t, miután az eredeti emelő is adta és eredetileg csak calloztam az eredeti emelőt? Én kapásból közép párra tenném magamat és magamra tolnám egy 1010+-al.

Romsy
Válasz rogan99 kommentjére
2009. jan. 22. 17:15

Sqz-indukálás, ilyen levelling mókák. Persze ha ennyire level 1-en vannak az ellenfelek, akkor nem kell ilyeneken gondolkozni, ez csak ilyen plusz infó volt.

rogan99
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 22. 17:21

Sqz-indukálás, ilyen levelling mókák. Persze ha ennyire level 1-en vannak az ellenfelek, akkor nem kell ilyeneken gondolkozni, ez csak ilyen plusz infó volt.

Ja hogy Sqz indukálás! Így már értem elsiklottam a lényeg felett :)
Nem is rossz ötlet... :)

kanrich_
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 22. 18:55

Ilyen esetekben nagyobb részt a bet-3-bet line-t szoktam játszani FD-s boardon meg főleg rá szoktak harapni....ennek ugye az az előnye, h már valszeg floppon bekerül a stack egy valószínűsíthető overpár ellen, így meg h C/R-elsz egy jobb játékos dobhat...

Szerintem is ez a legjobb megoldás, bet/3bet az indoklással egyetértek, de azzal is egyetértek, amit Romsy írt, itt a c/r játék ellenére sem hiszem, hogy egy QQ+ laptól meg lehetne szabadulni.

Preflop 3betelj

Ezzel viszont nem értek egyet, TT alatti párokkal egy 18/13-as UTG emelő ellen (mondjuk nem tudjuk az F3B értékét), inkább csak megadnék és set value-ra mennék.

Romsy
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. jan. 22. 19:14

5handedben "rendesen" táguló pfr-rangenél kb 10% az utg-emelő 13-as összpfr-hez. Tudom soknak tűnik, de megnéztem :)

10%: {A9s+, AJo+, 88+, KTs+, QTs+, KQo}

Ez ellen a range ellen kb coinflip van 99, tényleg határeset a 3bet, de:

- csak call, akkor egy sqz-happy BB sokszor kihasználja a helyzetet és legrosszabb pozban leszel egy olyan handdel, ami szerintem nem csak setvalue-ra jó és BB-nél majdnem random van.
- 3bet, feltehetően 2-way pot, jobb image a későbbiekre, deep party, ha lejön vmi jó hand, HU-ban könnyebb betenni deepen.

Lehet jó a call is, nem azt mondom, de nekem ezek az érveim a 3betre. 6maxon csak callolnék itt.

* ja erre utg csak ritkán fog 4bet bluffölni, meg deepen flatelni sem túl gyakran, ezért infó ügyben sem rossz, sima raised potban meg nem hiszem túlságosan ki tudnád fizettetni a seted oop.

eduard
Válasz rogan99 kommentjére
2009. jan. 22. 19:26

Nem akartam ingyen lapot adni egy esetleges FD-nek ezért visszaemeltem 75-ig és meglepően gyorsan megszabadultak a lapjaiktól. Van egy olyan érzésem h nem voltak olyan erősek, vagy jó volt a read. Azon viszont én is gondolkoztam h nem lett volna-e jobb fél potot emelni pl és ezzel indukálni egy jó nagy visszaemelést egy QQ+tól.

Néha be lehet vetni a chrai-t is... Azt könnyen nézik húzónak...

pindrokk
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 22. 19:50

Én is ugyanott játszom ahol Rogan és átlagban 5-7 a sqz a játékosknál, szóval nem hiszem, hogy túlságosan sok sqz-t lehet indukálni, inkább azt mondják, hogy "megadom akkor én is,azt' majd meglássuk mi lesz a flop"

Élő ügyfélszolgálat