Bajkevero
2008. máj. 5. 10:17

Hova uljek?

Egyre jobban az a velemenyem, hogy nagyon fontos a helyes asztalvalasztas. Tobben megirtak, hogy alapvetoen azon az asztalokon nyerunk, ahol nalunk gyengebb jatekosok jatszanak.
Tovabbmennek, nem csak az ellenfelek jatekereje, de az altaluk kepviselt stilus is befolyasolja (kezdetben) az anyagi sikert. Pl egy TAG jatekost frusztralhat egy LAG, aki gyakran emel. Foleg, ha elegge okos ahoz, hogy a TAG elemelesere dobjon.

A kerdesem, hogy szerintetek mi az idealis asztal egy short stack, egy deep stack TAG es LAG stilushoz?
Az atlagos pot merete? a flopnezes szazaleke? hany SS es DP ul az asztalnal?

Kivancsian varom a velemenyeket!

kisrapi
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. máj. 5. 10:35

Én 2 dolgot szoktam nézni asztalválasztásnál, jelenleg NL50-en, AVG pot nagyobb legyen mint 10$, és a Players/flop% minél nagyobb legyen, 40% körül már tetszik. Én TAG stílusban nyomom, ezért keresem a loose, passzív, CS fisheket. Ha nem tetszik mégsem az asztal pár perc után, akkor kiülök és váltok....

Skiboy
Válasz kisrapi kommentjére
2008. máj. 6. 0:18

Elvileg ugye mindig az a legjobb, ha az asztal stílusához ellentétesen játszunk:

TAG - az asztal VPIP és átlag pot adatainak szorzata legyen minél magasabb
LAG - ugyanaz legyen minél alacsonyabb

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2008. máj. 6. 0:49

Én 2 dolgot szoktam nézni asztalválasztásnál, jelenleg NL50-en, AVG pot nagyobb legyen mint 10$, és a Players/flop% minél nagyobb legyen, 40% körül már tetszik. Én TAG stílusban nyomom, ezért keresem a loose, passzív, CS fisheket. Ha nem tetszik mégsem az asztal pár perc után, akkor kiülök és váltok....

Ezzel, illetve az itt leírtakkal teljesen egyetértek!

Nl50-en és NL100-on 40% pfr feletti asztalokat érdemes keresni, vannak persze időszakok, amikor mondjuk már a 36%+ is megteszi. Az átlagpot pedig 50-en kb. 10$ felett legyen, 100-on pedig 20$ felett.
Amennyiben nincs elég ilyen asztal, akkor én inkább a nagyobb pfr-ű, de kisebb pot átlagú asztalt választanám, mint ennek az ellenkezőjét!

Bajkevero
Válasz Skiboy kommentjére
2008. máj. 6. 9:20

Elvileg ugye mindig az a legjobb, ha az asztal stílusához ellentétesen játszunk:

TAG - az asztal VPIP és átlag pot adatainak szorzata legyen minél magasabb

Es a VPIP vagy az atlag pot a mervadobb?

Pl ha 2 asztal kozt lehet valasztani, akkor a 50%VPIP 15BB atlag pot vagy a 25%VPIP, 30BB atlagpot a nyerobb?

Mennyire szamit az, hogy mekkora stack-kel ulnek a tobbiek?
Azt tapasztaltam, hogy short stack jatekhoz szinte ongyilkossag beulni, ha rajtam kivul meg 2-3 SS is van az asztalnal.

Zoli
2008. máj. 6. 13:02

Nagyon fontos hogy az egy-két gyenge (és lehetőleg nem shortstack) játékoson legyen pozíciónk. Jobb oldalon a legjobbak ezek a laza passzív figurák, akik nem bántják a vakokat, és gyakran játszanak preflop limp/call-t.

Jó ha bal oldalon TAG-ok ülnek, akik a vaklopásra szépen dobálnak, és általában tudjuk mire tenni őket.

Nekem ez fontosabb mint az asztalátlag. Az asztalátlag kijöhet úgyis, hogy ott ül három szikla 10% VPIP-vel, meg 2 fish 40%+ VPIP-vel. A három szikla nem sok vizet zavar (úgysem játszanak:) ) a két gyengétől meg lehet nyerni főleg pozícióban.

Pl. ha jobb oldalt egy jó LAG ül, aki állandóan támadja a vaktétjeimet, plusz bal oldalt van a két laza passzív (station) aki semmit nem dob, akkor inkább kiülök vagy megpróbálok az asztalnál egy másik helyre átkavarni. (bár az elég kínos tud lenni, amikor a station megkérdezi a chat-ban, hogy miért ültem át? Írjam be hogy azért mert olyan jól játszol? :D )

Skiboy
2008. máj. 6. 14:21

Pl ha 2 asztal kozt lehet valasztani, akkor a 50%VPIP 15BB atlag pot vagy a 25%VPIP, 30BB atlagpot a nyerobb?

Ebben az esetben inkább az 50% VPIP asztalt választanám.

Mennyire szamit az, hogy mekkora stack-kel ulnek a tobbiek?
Azt tapasztaltam, hogy short stack jatekhoz szinte ongyilkossag beulni, ha rajtam kivul meg 2-3 SS is van az asztalnal.

Számít de csak annyiban, hogy módosítani kell a stratégiát short stack játékosok ellen. Ha például valaki sok asztalon játszik egyszerre, ajánlatos a short stack asztalokat kerülni, mert külön figyelmet igényel az asztal. Amúgy sztem nem sok jó short stack játékos van, könnyen lehet nyerni tőlük.

Bajkevero
Válasz Zoli kommentjére
2008. máj. 6. 14:24

hat sajnos azt, hogy hova ulunk le tudjuk a legkevesbe befolyasolni :(
Sok teremben (Party, Titan, Chili) hosszu varolistak vannak a majdnem telt full ring asztalokon (SS csak ezek jonnek szoba), tehat itt oda ulok, ahova ultetnek.
Mas termekben is keves a valasztasi lehetoseg, plusz, amire kisakkozom, hogy hova lenne jo leulni, azt valaki mar lefoglalta.

Igy marad az atlagpot es a VPIP nezegetes...

Élő ügyfélszolgálat