Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Ismét két overpár (NL100 6max.)

lederman
2007. júl. 21. 16:49

Ismét két overpár (NL100 6max.)

Kezdek már félni, ha párt kapok kézbe... Tényleg jó lenne ezekhez valami irányelvet kapni...
1. party
UTG egy agresszív idióta, aki már 3 buyinnel jár azóta, képtelene dobni, mindenre emel, és minden gutshotja, drawja összejön. Sokszor 3betel, természetesen minimumot. Egy ehhez a partyhoz hasonló leosztást már láttam tőle T32 boardon ugynaígy visszemelt AQ-val, és aztán emelt turnön(K), riveren(J), és nyert is a sorával.... Szóval hogy kellene?
FullTilten nagy divat ezeknél a T-nél alacsonyabb flopoknál a cbetre minvisszaemelés, majd river checkre bet pot, vagy raisre reraise pot. Ez ellen tehetetlen vagyok, rengeteget buktam már így, ilyenkor, ha mégis kifizettem a legváltozatosabb lapokat láttam, legtöbbször semmit, néha setet, 2párt...
Szóval ezt hogyan?
Minvissza emelésre hogyan reagáljak?
UTG:160
Hero(BB):125
Dealt: 7d 7h
PF: UTG limps (ez semmit nem jelent, akármivel limpel pl:AK, akármivel emel pl K3s), 1 fold, D limps, SB limps, BB bets 5, UTG calls, 2 folds...
Pot:11
Flop: 3s 4c 2s
Heros bets 7, UTG raises to 21, Hero??
mit kéne tenni, ha UTG raise to 14, és turnön bármire bet pot vagy raise pot?

2.party
Nincs infó az ellenségről.
UTG+1: 138
Hero:115
SB:70
BB:100

Dealt:Qh Qc
PF: 1 fold, UTG+1 bets 3, Hero calls, 1 fold, SB calls, BB calls
Flop: 7d Jc 2d
Pot:11
SB checks, BB checks, UTG+1 bets 10, Hero??

És mi a terv a leosztás hátra levő részéhez?

RealShady
Válasz lederman kommentjére
2007. júl. 21. 19:56

Én úgy vagyok az ilyen min. visszaemelésekkel hogy előjönnek az oddsok.Impliesd, stb..Szabadlapként kell értelmezni, főleg ha utánna adnak mint állat.Nem kell túl erőltetni az ilyen overparokat.Ha ilyenek a népek limpelj be.Aztán simán kijöhetnek nagy erős olyakor nut handek, akkor meg továbbra is adod a befosott játékost aztán óránként kipucolod a kasszájukat egyszer!!!

hayraki
Válasz RealShady kommentjére
2007. júl. 22. 3:02

Én az ilyen agyatlanokkal a következőt szoktam tenni:
- Pozícióból megyek velük minden értékelhető lappal
- Overparokkal preflop megcsekrézelem őket vagy rettenet nagyot emelek
- AK, AQ lapokkal nem izmozok

PsychoMAN
Válasz hayraki kommentjére
2007. júl. 22. 23:43

a 2. partiban biztosan visszaemelek preflop, QQ-val cutoff-ról ,hiszen még 3 játékos cselekszik utánam őket jó mindenképp kizárni,vagy pedig drágábbá tenni a flopnézést számukra
(legalábbis a szintemen, NL50-en, ha előttem valamki nyit 3BB-al nem callzom QQ-val)

így pedig hát remélve hogy a SB,BB nem slowplayel 22,77-el:), az UTG+1-nél valami komolyabb lapot gondolnék, ez lehet AJs,KJs, JJ, AdKd,még 77 is,kisebb eséllyel AA,KK is, na meg akár QQ is:), itt jól jönne valami info róla,legalább hogy feszes és jó, vagy őrült maniac, nehéz megtippelni mi lehet nála,ha csak tartod az emelését és nem A vagy K jön, esetleg ott újraértékeljük látva hogy ő mit lép
másik lehetőség hogy itt visszaemelsz 35-40$-ig mondjuk, és ha ő erre all in megy akkor sztem fold, jobb esetben ő fold-ol, keményebb helyzet ha call-oz,akkor reménykedünk egy nem káró Q-ban,abban az 1 out-ban:D
nehéz parti

hát az 1. meg még nehezebb:)

ezek ellen a hiperagresszív,nagy mákolós maniac-ok ellen, akik között azért vannak nagyon jó játékosok is, határeset lapokkal nem szívesen játszom...
soresély flössesély a board-on,sem A,sem 5,sem pikk lapott nem szeretnénk látn turn-ön, na meg 7-esnél nagyobbat sem:), és amilyen ultra-loose, 23s, 24s,34s is lehet nála,de akár floppolt sor is, és ahogy írod elképzelhető nála nagy lappal is a limp..., sőt nem is a minimumot emelte vissza, hanem 21$-ig,én itt fold-ot nyomok,bár nálam kevésbé félős játékosok talán visszaemelnek,de nekem túl sok rossz élményem van az ilyenek ellen:)

ha csak 14$-ig emel vissza, az is nehéz,bár ott kevésbé próbálja saját lapját "védeni" és talán olcsóbban akar a turn-ig jutni, talán gyengébb lapja van , bár ez a kiszámíthatatlan játékosoknál jelenthet mást is ,esetleg inkább a raise pot ,de hogy turn-ön mit lépsz ha beesik egy pikk A mondjuk,vagy bármilyen pikk, nem igazán van turn lap neked ,tehát vagy eldobod most, vagy megnyered egyből kockáztatva egy nagyobb emelést

lederman
Válasz PsychoMAN kommentjére
2007. júl. 23. 13:36

2. party így utólag:
valóban visszemelhettem volna PF, mostanában próbálgatom is ezt a játékot sok más lappal is, de kicsit erős lett az ingaodzásom, úgyhogy erre a sessionra, úgy ültem be, h kissé szolidabb leszek, ezért ott csak calloztam.
A flopon, így utólag én is callolnék, aztán esetleg turnön is egy max 2/3pot emelésre, nagyobbakra fold, river fold.... Ez így jó ötlet szerintetek?

1.party:
Egy értelmes ellenfél ellen könnyen dobnám, mintahogy a partyba is azt tettem, de szerintem hiba volt.... Most callolnám, és egy K-7 nem pikk riveren check-raise allin nyomnám...
Egyébként felmerült bennem a flop check-raise? Ehhez mit szóltok? Ti hogy játszátok az ilyet a flopon?

Élő ügyfélszolgálat