J9 tp + flush draw multiway potban NL50
Party Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com Hand History Converter
UTG: $50
MP: $25.75
Hero (CO): $93.25
BTN: $22.75
SB: $255.45
BB: $50
Pre-Flop: :Jd: :9d: dealt to Hero (CO)
UTG raises to $1.75, MP folds, Hero calls $1.75, BTN calls $1.75, 2 folds
Flop: ($6) :Js: :3d: :2d: (3 Players)
UTG bets $4, Hero calls $4, BTN raises to $8, UTG raises to $21, Hero ?
UTG tag regulár 18/12/2,5 közel 2K hand alatt, BTN fish 57/20/1,5 47 hand alatt. A regulár pozíción kívül kevés lapot játszott, a határozott oop flop betje után magas párra tippeltem. (A J9s preflop cold call nem standard játék nálam, de arra gondoltam hogyha magas pp-je van egy kedvező flopon pozícióból stack-elhetem.) A BTN miniraise-re adott határozott 3betje megerősített ebben. Hogyan játszanátok ezen a ponton?
Mit gondoltok BTN flop miniraise-ről?
ty
Ez a kedvenc lapom ebben a színben, úgyhogy nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni. úgyhogy PUSH! :D
Amúgy ha nem ez lenne akkor is betolnám, mert bár biztos hogy hátul vagy, ennél jobb flopra nem nagyon várhattál mikor megadtad preflop. BTN mivel fish lehet nála JT, QJ, KJ, AJ?, esetleg set, ugye ezek mind vernek, UTG pedig nagy párt reprezentál. Ami esetleg még lehet nála az egy AdKd/AdQd, de ezt kevésbé tartom valószínűnek a fish miatt, mert akkor talán pusholt volna. Látszik hogy bent akar tartani titeket, viszont fizessetek a húzólapokkal: (JJ)QQ+. Ha a fishnél nincs fd, márpedig sztem nem valószínű (azzal ő is nagyobbat emel), akkor él a 9 outod, és ha nincs nála set akkor ehhez hozzájön még 3 a kilencesekkel. Ha a fish pushra dobja (bár kétlem), akkor kettesben maradtok UTGvel, így akár még 14-15 outod is lehet ha nincs bubi drillje.
Sztem ez a szitu -EV, de mivel igáig eljöttél + majdnem 2 beülőnél vagy talán nem olyan nagy érvágás ha elbuksz egy jó kis gamblinget :D Mert ha nem jön a flass akkor itt sztem véged. De olyan széép.... :D
én ezt pre flop fold, de ha már flopot néztél vele még 1 ilyen flopon is meg tudnék tőle vállni, 2 raise is volt jelenleg biztos verve vagy. szerintem nem BTN -től kell félned hanem UTG -től.
Én egy ilyen kombóval tuti betolnám, nem is gondokodnék rajta. Amikor párom van + FD, akkor tolom :) (még 2 over + FD-t is tolni szoktam, a FE miatt szvsz +EV)
Kicsit az egészet másképpen csináltam volna:
1, Preflop fold, még nit ellen is. S1Gapperrel 6 max pre emelt kasszában én nem szeretek játszani, inkább CO vagy BB-ből emelek vele, de emelést nem adnék meg, dehát én tight vagyok :)
2, A flop cbetje után reraise pot-ot nyomnék. Nagyon sokszor csináltam így, mint Te, vagyis 3 way potnál pár+FD típusú lappal csak calloltam, hogy majd a harmadik srác (esetleges) megadása javíthassa az oddsomat. Ezzel a gondolatmenettel azonban szerintem több probléma is van:
a) A harmadik srác az esetek nagy részében nem jön velünk, vagyis HU nézünk turnt. A turnre az esetek nagyobbik százalékában nem esik le a draw vagy a két pár, itt viszont már bajban leszünk az oddsokat figyelembe véve...
b) Amennyiben jön a harmadik srác, annál nagyon sokszor jobb szín-draw lesz megfigyeléseim szerint. Örülök, hogy becallol, lejön a szín, aztán magasabb színnel lehúzza a teljes stackemet...hányszor átéltem már.
Így tehát én visszaemelnék potot, vagy nagyon pot közelit legalábbis. Ez biztosítja azt, hogy a harmadik srác ne jöjjön esetleges jobb szindraw-jával, illetve masszív Fold Equity-t kreál és azonnal megnyerhetjük a potot.