kisrapi
2008. ápr. 19. 12:39

Játsszuk le együtt!

Ezzel a topiccal szeretnék elindítani egy új kezdeményezést, miszerint részenként raknék be partikat, és minden döntési helyzetben kérnélek titeket hogy elemezzétek az adott szituációt, miért és hogyan döntenétek.

Szívesen venném ha lenne még csatlakozó, aki újra lejátszaná így a kérdéses handjeti, csak annyi lenne a kérésem, hogy egyszerre egy hand menjen csak, ne postoljon be újat senki, amíg az előző nem ért véget.

CrisRoniii7
Válasz kisrapi kommentjére
2008. ápr. 19. 12:43

Ezzel a topiccal szeretnék elindítani egy új kezdeményezést, miszerint részenként raknék be partikat, és minden döntési helyzetben kérnélek titeket hogy elemezzétek az adott szituációt, miért és hogyan döntenétek.

Szívesen venném ha lenne még csatlakozó, aki újra lejátszaná így a kérdéses handjeti, csak annyi lenne a kérésem, hogy egyszerre egy hand menjen csak, ne postoljon be újat senki, amíg az előző nem ért véget.

Nekem tetszik a kezdeményezés,vagyis az ötlet:)

kisrapi
2008. ápr. 19. 12:45

Kezdeném is egy handdel:

Ellenfél 400hand alapján: 26/16/2.09
egész jó játékosnak tűnt ezen a szinten, donkbetet még nem láttam tőle...

***** Hand History for Game 3127192165 *****
$50.00 NL Texas Hold'em - Friday, April 18, 07:14:46 2008
Table Doha1 (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 1: kisrapi ( $48.95 )
Seat 2: Fidelio24 ( $49.50 )
Seat 3: rumbaba ( $23.45 )
Seat 4: HKX ( $177.27 )
Seat 5: Noooob80 ( $44.40 )
Seat 6: arnomag ( $52.35 )
HKX posts the small blind [$0.25].
Noooob80 posts the big blind [$0.50].
Dealt to kisrapi [ Js Ah ]
** Dealing down cards **
arnomag folds
kisrapi raises [$1.75]
Fidelio24 folds
rumbaba folds
HKX calls [$1.50]
Noooob80 folds
** Dealing Flop ** [ 5s, As, 8h ]
HKX bets [$3.00]kisrapi?????

(fold?) call?, raise? ha call mi a terv turnre ha semleges lap jön, és mi a terv ha egy újabb s.
ha raise akkor ugyanez a kérdés, mit csinálunk ha checkel semleges lapnál és mit ha s-jön?

Agostini
2008. ápr. 19. 12:56

ezért utálom az AJ-t sztem passivean játszanám.. calling station ként:)
ha pedig még nagyobb erőt mutat eldodnám.. re-raise csak akkor jön szóba ha innen már átveszük az irányítás kvázi erősebbnek érezük magunkat . bár én manapság ilyet láttam KKval QQval.. akik jobb playák voltak és egy re-raisre dobtak.. végülis info gyűjtésnek jo a donkbet...

Littlemage
2008. ápr. 19. 12:59

Hát én alapvetően olyan fél potnyi donkbetre simán tolom a majdnem potnyi reraiset. Aztán ha tovább erősködik, akkor egy szimpla TP-el fel szoktam adni.

De itt ugy elég nagyot nyitott. egy fél potnyit erre is rányomnák.

Aztán ha semleges lap jön turnön, s checkeli, akkor belenyitnék. raisere bedobnám.
Ha s jön, akkor check/check, viszont riveren nem tudom, hogy mennyit adnék meg.
Ha adja az emelés flopon, és turnön s jön. s belenyit, akkor elengedném.

Pontos statisztikám nincs róla, de ezen a szinten a donkbetelőre ráemelni akár a semmivel is szerintem +EV-s.

Littlemage
Válasz Agostini kommentjére
2008. ápr. 19. 13:03

bár én manapság ilyet láttam KKval QQval.. akik jobb playák voltak és egy re-raisre dobtak..

sztem a jobb palyák ezekkel a lapokkal simán 3betelnek ;)

De abban igazad van, hogy infogyűjtésnek jó a cdonbet, viszont hacsak lecallolja a hátsó ember, akkor mi van? elcheckeled? s ha akkor belehív? :) de maradjunk ennél a handnél :)

BaLa
Válasz Agostini kommentjére
2008. ápr. 19. 13:15

Raise $11-ig. Szerintem jobb már itt kideríteni, hogy milyen erős a lapunk. Set, két pár szerintem visszaemel annak reményében, hogy erős ászunk van és megadjuk, ezért egy reraise-re dobnám.

Ha megad, és
- turn semleges és checkel, akkor emelnék 3/4 potot, ha emel, akkor nem tudom.:) Akkor talán jobb dobni.
- turnre jön a 3. szín, akkor check esetén elcheckelném én is, ha emel akkor dobnám.

Bár én emelnék, a call sem olyan rossz szerintem. Ebben az esetben talán több pénzt nyerhetünk a nálunk gyengébb lapoktól (99-JJ, gyengébb ász), de nem fogjuk tudni, hogy hol állunk és szabad lapot adunk a drawknak.
Ha mégis call, akkor
- ha turnön emel, nehéz helyzetben vagyunk, akármi jött turnre.
- ha checkel, akkor emelnék 2/3 pot körülit.

peterpanic
Válasz Littlemage kommentjére
2008. ápr. 19. 13:22

szerintem is mindkét megoldás jó, a reraise is, ami ugye kb. 9 dollár lenne, vagy a call is, ha a partiban nem fogunk sokkal többet beletenni, mint amennyi a reraise lenne flopon. ellentől függ.
ha lejön a flush, azért call, mert ott van nálad az A, ha nem akkor meg azért turnön. mármint ha csak megadtad.
viszont visszaemeltél megadta és nem jött semmi, ennek ellenére mégis nyit, akkor fold.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 19. 15:17

Raise $11-ig. Szerintem jobb már itt kideríteni, hogy milyen erős a lapunk. Set, két pár szerintem visszaemel annak reményében, hogy erős ászunk van és megadjuk, ezért egy reraise-re dobnám.

Ha megad, és
- turn semleges és checkel, akkor emelnék 3/4 potot, ha emel, akkor nem tudom.:) Akkor talán jobb dobni.
- turnre jön a 3. szín, akkor check esetén elcheckelném én is, ha emel akkor dobnám.

Bár én emelnék, a call sem olyan rossz szerintem. Ebben az esetben talán több pénzt nyerhetünk a nálunk gyengébb lapoktól (99-JJ, gyengébb ász), de nem fogjuk tudni, hogy hol állunk és szabad lapot adunk a drawknak.
Ha mégis call, akkor
- ha turnön emel, nehéz helyzetben vagyunk, akármi jött turnre.
- ha checkel, akkor emelnék 2/3 pot körülit.

Szinte teljesen egyet értek a fenti érveléssel. Én szinte soha nem callolnék egy ilyen szituációban. A legvalószínűbb az, hogy erősebbek vagyunk, és egy gyenge ásszal, esetleg egy szín, vagy sorhúzó lappal állunk szemben. Az utóbbi draw lapokat meg kell fizetetni, a gyenge ász meg jöhet, ha akar.

Tehát az én tippem: reraise 9-ig, 11-ig (valahol a kettő között)

Ilyenkor mindig jó, ha az ember fejében már megvan a "terv" a továbbiakra, itt is egyetértek BaLa-val:
-Amennyiben visszaemel a flopon újra, akkor fold, itt már azért hinni kell neki, erősebb lehet nálunk.
-Amennyiben flop call, majd turn-ön emel, és dobnék.
-Amennyiben flop call, majd turn check-kel nyit, akkor bet 2/3 pot, ha erre visszaemel, akkor fold, nagy eséllyel jobb.

kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 19. 15:26

Nos, én a passzívabb utat választottam, de így utólag tényleg jobban tetszik egy visszaemelés:

***** Hand History for Game 3127192165 *****
$50.00 NL Texas Hold'em - Friday, April 18, 07:14:46 2008
Table Doha1 (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 1: kisrapi ( $48.95 )
Seat 2: Fidelio24 ( $49.50 )
Seat 3: rumbaba ( $23.45 )
Seat 4: HKX ( $177.27 )
Seat 5: Noooob80 ( $44.40 )
Seat 6: arnomag ( $52.35 )
HKX posts the small blind [$0.25].
Noooob80 posts the big blind [$0.50].