Bajkevero
2007. dec. 20. 18:15

Kiralyok a csataban

Mikor leneztem es meglattam a KK-t, tudtam, hogy ma csataban halok meg:

GAME #766759080: Texas Hold'em NL $0.25/$0.50 2007-12-20 16:47:57
Table Arles
Seat 1: Europa180g ($50.00 in chips) DEALER
Seat 2: patch750 ($61.05 in chips)
Seat 3: schmoerk84 ($12.30 in chips)
Seat 4: Turbovvv ($44.00 in chips)
Seat 6: Laavor ($67.60 in chips)
Seat 7: bajkevero ($27.85 in chips)
Seat 8: Bunpy ($9.25 in chips)
Seat 9: PaolaG ($12.95 in chips)
Seat 10: Dreamtaker ($28.05 in chips)
patch750: Post SB $0.25
Turbovvv: Post BB $0.50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to bajkevero [DK SK]
Dealt to Laavor [DA HA]
schmoerk84: Sitout
Laavor: Raise $2.00
bajkevero: Raise $4.00
Bunpy: Fold
PaolaG: Fold
Dreamtaker: Fold
Europa180g: Fold
patch750: Fold
Turbovvv: Fold
Laavor: Raise $10.00
bajkevero: Allin $23.85
Laavor: Call $15.85
*** FLOP *** [H6 D5 DQ]
*** TURN *** [D3]
*** RIVER *** [S5]
*** SUMMARY ***
Total pot $53.65 Rake $2.80
Laavor: wins $53.65

Lehet az ilyet eldobni? Vagy all-in futunk csukodt szemmel a fak kozott, remenykedve. Mikor meglattam nala az AA-t csak a betlehemi kiralyokban remenykedtem. De hiaba, meg nincs karacsony.

Demiro
Válasz Bajkevero kommentjére
2007. dec. 20. 19:41

Szerintem ezt nem lehet eldobni, főleg ha fél beülővel ülsz csak az asztalnál.

Én az utóbbi időben kb. 8-szor futottam bele hasonlóba. Egyszer megfordul, csak nehogy akkor már gumicukorban játszak majd a haverokkal az öregotthonban. :D

medgypeti
Válasz Demiro kommentjére
2007. dec. 20. 21:44

Két kérdés:

Miért minraiselsz pf?
Miért ülsz fél beülővel az asztalnál?

Bajkevero
Válasz medgypeti kommentjére
2007. dec. 20. 23:23

Hat mert csak most kezdtem az NL50 szintet, es nem biztos, hogy jol viselnek 50 dolcsis bukokat.

Altalaban nem minraiselek, ez most igy alakult.

Godmode
2007. dec. 21. 2:19

Altalaban nem minraiselek, ez most igy alakult.

aha, ok... :rolleyes:

Littlemage
Válasz Godmode kommentjére
2007. dec. 21. 8:42

Ha már így van :) Akkor, ha csak úgyis fél beülővel vagy, akkor emelj potot, vagy akár reraise all-in is, s nem kell többet gondolkodnod. Egy KK-val ilyen kicsi stackkel 3 betelt kasszában, ha nincs A a flopon úgyis belemegy az összes pénzed elkerülhetetlenül. Sztem.

Bajkevero
Válasz Littlemage kommentjére
2007. dec. 21. 10:09

hat most is ez tortent...
amiert bosszantott a dolog, hogy "ereztem" hogy AA van nala.

tenyleg hosszutavon megeri ez a fajta jatek?
Ha all-in megyek, akkor azzal azt jelzem feleje, hogy szerintem nagyon jo lapom van, tehat ha tartani akarja, akkor neki meg jobbnak kell lennie. Ebben AA-val lehet teljesen biztos. Ez mar nem 2c/4c, ahol neha kulonbozo szinu 85-tel is all-in mennek.
Tehat ha megadja, akkor (szerintem) 70% AA van nala, amit 18%-ban legyozhetek. 30%-ban pedig rosszabb lapja van (AK, QQ, JJ), ahol 68% ill 81%-ban en vagyok a favorit.

a fel beulo (mint mar mondtam) azert van mert meg felenk vagyok ezen a szinten mint kezdo homokos a gozfurdoben. Talan a legnagyobb fegyverem, hogy rengeteget rabolok (es szerencsere sikeresen) hatso poziciobol majdnem minden jatszhato lappal. Ezt a taktikat KISRAPI ajanlotta, es NAGYON KOSZONOM NEKI!!!! A preflop aggresszivitasom 0.5 korulrol 1.3-1.5-re not. Es ha nem gyozok preflop, akkor jon a cont bet. Erre mar altalaban enyem a pot. Ha nem, akkor csak akkor nyomulok tovabb, ha van is valamim (mondjuk 2 par, drill, stb...)

Kaktusz
2007. dec. 21. 11:22

KK-nál preflop nem kell százalékokat nézni. A KK allin lap akár megadod akár Te tolod be. Feltéve hogy 1 játékossal állsz csak szemben.
Ha többen vannak, a stack mérete is sokat számít. Én pl nem tennék fel egy full beülőt mondjuk 3 ellenféllel szemben.

Ha csak egy emberrel kerülhetsz all-in, akkor KK nagyon sokszor nyer. be kell tolni bátran. Lapütközések meg mindig vannak. Azzal nem kell foglalkozni vele, nem szabad túl sok jelentőséget tulajdonítani nekik.

Így gondolom.

medgypeti
Válasz Kaktusz kommentjére
2007. dec. 21. 11:50

Ha többen vannak, a stack mérete is sokat számít. Én pl nem tennék fel egy full beülőt mondjuk 3 ellenféllel szemben.

KK-val simán all-in mennék három ellenfél ellen is.

medgypeti
2007. dec. 21. 11:55

a fel beulo (mint mar mondtam) azert van mert meg felenk vagyok ezen a szinten mint kezdo homokos a gozfurdoben. T

Szerintem ez nem jó taktika ez a fél beülős módszer.Én az tanácsolnám, hogy szintépés után mondjuk a kezdj el először 1asztalon a nagyobb szinten 3/4 beülővel.Ez mondjuk első nap.Aztán folyamatosan növeld az asztalok számát(mármint NL50), szintén 3/4beülővel.Aztán miután szépen hozzászoktál a nagyobb tétekhez, meg sikerült alkalmazkodni utána mehet full beülővel.Nekem ez a módszer bevált két szintlépésnél is .(NL25-50)

Élő ügyfélszolgálat