Bajkevero
2008. szept. 16. 10:44

Kis vakon

Mit tegyunk kisvakon SH asztalon laza jateknal ha elottunk csak limpeltek?

1. Marginalis kezekkel (KJo, QTo)? Preflop limp vagy raise (esetleg fold)? Ha emelunk, akkor mi lesz floppon, ha az nem segitett, vagy csak kicsit segitett (pl. masodik par, top par veszelyes boardon, draw stb...)

2. Rossz lapokkal ellenallhatatlan banki eselyek mellett? pl 84o vagy T3s 7:1 banki esellyel?

Es akkor, ha mindenki dobott, lopni probalunk, de emelesunket megadtak, vagy egy nagy laza es aggressziv jatekos visszaemelt rank?

want2push
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. szept. 16. 10:54

Mit tegyunk kisvakon SH asztalon laza jateknal ha elottunk csak limpeltek?

1. Marginalis kezekkel (KJo, QTo)? Preflop limp vagy raise (esetleg fold)? Ha emelunk, akkor mi lesz floppon, ha az nem segitett, vagy csak kicsit segitett (pl. masodik par, top par veszelyes boardon, draw stb...)

Én A9+, 88+ típusú lapokkal szinte mindig emelek. Suited connectorral, ha van min. két limper call, 1 limpernél többnyire fold. QTo nálam fold, KJ meg raise. A8s, A7s határeset, néha fold, néha call, néha raise.

A flop játék: bet pot közelít. Én úgy vettem észre, hogy ilyenkor mindig jobban hisznek az embernek, ha megelőzően preflop a vakról emelt.

2. Rossz lapokkal ellenallhatatlan banki eselyek mellett? pl 84o vagy T3s 7:1 banki esellyel?

Ezeket a lapokat még ilyen banki esélyek mellett is el lehet dobni preflop. Legyünk tekintettel arra is, hogy postflop oop leszünk.

Es akkor, ha mindenki dobott, lopni probalunk, de emelesunket megadtak, vagy egy nagy laza es aggressziv jatekos visszaemelt rank?

A nagy vak? Mert akkor instafold. Az SB emelése többnyire ijesztő, ha arra vki limp/raise-zel, vagy a nagy vak hív vissza, akkor sztem többnyire fold. Ezekben az esetekben sokkal valószínűbb, hogy nagy lapjuk van, mivel mint írtam, az SB emelése a legtöbb játékosra ijesztően hat. Legalábbis én mindig óvatosabb vagyok egy SB emelővel. :)

Blatand
Válasz want2push kommentjére
2008. szept. 16. 11:27

Igazából soha nem értettem hogy 7:1-hez bankiesélynél miért kell kisvakról dobni mikor csak egészíteni kell, ha nem talál el a flop nem fogunk erőlködni ha toppárt floppolunk és nagy ellenállásba ütközünk akkor sem erőltetjük a játékot tovább, ha pedig egy hatalmas kezet floppolunk akkor meg kifizetetjük.
Azt sem értem hogy kisvakként egyáltalán miért kell bonálni?

Élő ügyfélszolgálat