KK preflop harc
NL50 FR-en vagyunk, 20BB-s short stacket játszok, épp 18 dollárra hízlalt fel egy JJ, ami kitartott a bemutatásig. Már épp ültem ki, de a következő leosztás KK.
UTG $2-ral elemet, kb $61-os stackkel. Én $8-ra emeltem. A mögöttem ülő játékos, aki ellen a JJ-vel nyertem $14-ra emelt (kb $25 maradt még előtte), az UTG all-in ment, rajtam a sor, mit tegyek?
1. Fold, mert nagyon valószínű, hogy valamelyiknél AA van
2. betoljam $10-at a kb $38-os potba?
NL50 FR-en vagyunk, 20BB-s short stacket játszok, épp 18 dollárra hízlalt fel egy JJ, ami kitartott a bemutatásig. Már épp ültem ki, de a következő leosztás KK.
UTG $2-ral elemet, kb $61-os stackkel. Én $8-ra emeltem. A mögöttem ülő játékos, aki ellen a JJ-vel nyertem $14-ra emelt (kb $25 maradt még előtte), az UTG all-in ment, rajtam a sor, mit tegyek?
1. Fold, mert nagyon valószínű, hogy valamelyiknél AA van
2.Elképzelhető, hogy kint van az AA, de simán megjátsszák ezt AK AQ és QQ vagy JJ-vel is.
Stove alapján egy ilyen rangel számolva mindkét enemyre: TT+,AQs+,AQo+
53%/23%/23%
preflop KK allin komolyan kerdes?:)
Miuatan a vegen AA-t mutatott... ezert lett felteve.
Kozben en is utanaszamoltam, ha a kulonbozo kominaciokhoz valoszinusegeket is rakunk (pl 70%-ban AA van egyikuknel, 30% egyiknel sincs AA), akkor a kov egyenlettel:
0.7*(0.16*48-0.84*10)+0.2*(0.75*48-0.25*10)+0.1*(0.61*58-0.39*10)
tehat: 70%, hogy egyiknel AA van, a masik bedobja, en nyerek, nem en nyerek
20%, hogy egyiknel sincs AA, az egyik vegigjon, 10%, hogy egyiknel sincs AA, es mindketto vegigjon, akkor a varhato hozam $9.3
Ami meglepo, hogy meg akkor is $1 a varhato nyeresegem, ha 95%-ban valamelyiknel AA van!!!
Szoval igy a matekamita oldalarol, hosszu tavon tartas.
Sajnos nekem most pont nem jott be es -$18 lett ez a leosztas :(
KK-val 200 BB deepen is dalolva adom az allint. 38 bbvel nem szabad 1010+, AQ+ -al dobáson gondolkodni
Szerintem ez tiszta push, kevesebb mint 50BB deepen senkinek nem dobnék el KK-t.