Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > KK - preflop kérdés - NL100 - 6max

castor11
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 17. 14:21

Szerintem all-in! Én legalábbis betolnám

zoltanh
Válasz castor11 kommentjére
2008. ápr. 17. 14:28

Allin. ha dobom és meglátom a gyengébb lapját akkor verem a fejem a falaba, hogy kicsavarta a kezemből a moster lapjaimat. Viszont ha AA van nála akkor meg beírom neki chatbe, hogy nh :)

sariboxer
2008. ápr. 17. 14:40

Véleményetek szerint mi lehet az a range, amivel egy ilyen regulár, aki engem ugyanolyan jól ismer, mint én őt (és persze tudja, hogy kb. azt játszom, amit ő) visszaemel egy ilyen akció után?

Az AK-t én itt teljességgel kizárnám, azzal biztosan nem csinálja ezt, a JJ-t is, mert az itt ilyen akció után dobja. Lehetséges, hogy ezt QQ-val így játsza?
Kérdés, hogy Ti mit csinálnátok a helyében, ha QQ lenne Nálatok? Erre nagyon kiváncsi vagyok!

ertem mire akarsz kilyukadni, hogy az AA-n kivul nem logikus, hogy ezt massal csinalja. AK-val amugy en siman 4 betelnek, de akkor allin formajaban. QQ-val is; nem akarnek A-t vagy K-t latni a flopon.

A kovetkezo lehetosegek maradnak tehat:

- AA (irtam is az elozo hsz-ban, hogy ha valami, akkor ez az),
- rosszul megjatszott QQ vagy AK,
- vagy barmi mas van nala, amivel megjatsza ezt a move-ot (meg a legnitebb TAG-ok is megorulnek neha), hiszen - gondolhatja joggal - annyira AA-t reprezental, hogy az ellenfelek reszerol gyakorlatilag minden lap dobo ebben a helyzetben.

A harombol szerintem tulajdonkeppen barmelyik lehet, pusztan a statjai alapjan persze az AA a legvaloszinubb, de ha pl. mar lattad furcsasagokat csinalni, akkor mar korantsem. (Van pl. egy hasonlo stilusu TAG regular ellenfelem, akit mar ketszer is rajtakaptam, hogy minden odds ellenere hatalmas 3 beteket ad meg oop suited connectorokkal).

Ahogy mar irtam is, 100 BB-ert en szinte soha, semmikepp nem dobnek KK-t, ugyhogy a dontes reszemrol egyszeru lenne.

A sztori vege? Gondolom allineztel es AA volt....

Littlemage
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 17. 14:45

Én KK-val is láttam már 4betet, nem all-inig, jó játékostól. Aztám hogy jó játék-e, azt nem tudom :)

sariboxer
Válasz Littlemage kommentjére
2008. ápr. 17. 15:12

Én KK-val is láttam már 4betet, nem all-inig, jó játékostól. Aztám hogy jó játék-e, azt nem tudom :)

persze, KK siman lehet, csak nagyon valoszinutlen, tekintve, hogy Hero-nal is az van

dzsairosz
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 17. 19:56

Ez fura, hogy szinte mindenki azt írja, hogy KK-t nem dobunk preflop soha, pláne 100 BB-ért. El lehet engedni KK-t preflop, és el is kell, pontosan cash gameben és pontosan 100 BB-ért. De csak egyetlen egy esetben. Ha teljesen biztos vagy benne, hogy az ellenfélnél AA van. És itt nem range-ről beszélek, hanem arról amikor nagyon jól ismered az ellenfelet, mert rengeteget játszottál vele, és a licitálási minta szinte ordít arról, hogy ász párja van. Ez egy olyan szituáció. Ha all-int tol talán könnyebb lenne a call, de így hogy csak 44-ig emel, ez nagyon gyanus, hogy szeretne behívni a potba KK-val QQ-val. Szerintem ez dobható.

kanrich_
Válasz dzsairosz kommentjére
2008. ápr. 17. 22:16

Az igazság az, hogy én nem igazán tudom, hogy QQ-val mit kellene csinálnom, ha Villain helyében lennék. Talán a legjobb megoldás az, ha egyből all-in tolnék, hiszen Hero simán lehet squezze-en, a short stack-kel meg nem nagyon foglalkoznék. Más tekintetben még ott van mögöttem két játékos, akik szintén azt nyilatkozták, hogy valamilyen szinten erősek... és ugye még szinte semmit nem raktam be, vagyis simán dobhatok nagy fájdalom nélkül és várhatok egy jobb lehetőségre... Szerintetek?

Az adott partiban, az ellenfél egy picit gondolkodott, majd utána emelte ezt a fura összeget...nekem nagyon gyanús volt, és az adott pillanatban sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy AA van nála, mint QQ. Sokat gondolkodtam és eldobtam a királyokat, mire a short stack AKo-t, Villain pedig ászokat mutatott és nyert.

Hangsúlyozom, hogy ezzel nem a saját igazamat akarom mutatni, tiszta sor, hogy range ellen kell gondolkodni. Meg fogom nézni, hogy hány esetben kell QQ legyen nála, hogy nulla EV legyen a megadásom, feltételezve, hogy a flop után így is, úgy is all-in kerülünk.

sariboxer
2008. ápr. 18. 9:11

Az igazság az, hogy én nem igazán tudom, hogy QQ-val mit kellene csinálnom, ha Villain helyében lennék. Talán a legjobb megoldás az, ha egyből all-in tolnék, hiszen Hero simán lehet squezze-en, a short stack-kel meg nem nagyon foglalkoznék. Más tekintetben még ott van mögöttem két játékos, akik szintén azt nyilatkozták, hogy valamilyen szinten erősek... és ugye még szinte semmit nem raktam be, vagyis simán dobhatok nagy fájdalom nélkül és várhatok egy jobb lehetőségre... Szerintetek?

Az adott partiban, az ellenfél egy picit gondolkodott, majd utána emelte ezt a fura összeget...nekem nagyon gyanús volt, és az adott pillanatban sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy AA van nála, mint QQ. Sokat gondolkodtam és eldobtam a királyokat, mire a short stack AKo-t, Villain pedig ászokat mutatott és nyert.

Hangsúlyozom, hogy ezzel nem a saját igazamat akarom mutatni, tiszta sor, hogy range ellen kell gondolkodni. Meg fogom nézni, hogy hány esetben kell QQ legyen nála, hogy nulla EV legyen a megadásom, feltételezve, hogy a flop után így is, úgy is all-in kerülünk.

nice read mr weak-tighti :):):)

zoltanh
Válasz dzsairosz kommentjére
2008. ápr. 18. 10:10

nice fold :)

Ez fura, hogy szinte mindenki azt írja, hogy KK-t nem dobunk preflop...

Már én is dobtam KK-t Pf, de tényleg csak úgy lehet ha sok info van enemyről és lerí róla, hogy az van nála. Ismeretlen ellen easy allin aztán mehet a notes :)

Littlemage
Válasz zoltanh kommentjére
2008. ápr. 18. 12:36

Én nem tudom, hogy dobtam-e.... bár többször volt, hogy éreztem nála az AA-t, de nem engedtem.

Élő ügyfélszolgálat