Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Klasszikus AA szitu, de akkor hogy kene?

baxi
2009. jan. 3. 23:33

Klasszikus AA szitu, de akkor hogy kene?

Van valaki aki ezt mashogy csinalna, ilyen floppon nem fogok dobni,
callolni sincs sok ertelme, szoval nyugtassatok meg hogy ezt be kell nyelni.
Tul sok ilyet kapok mostanaban...

Seat 1: Hosunk ($58.25)
Seat 3: Nickw1979 ($54.55)
Seat 5: akirina ($36.80), is sitting out
Seat 6: Just Got Picked ($213.45)
Hosunk posts the small blind of $0.25
Nickw1979 posts the big blind of $0.50
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hosunk [Ah As]
Just Got Picked raises to $1
Hosunk raises to $3
Nickw1979 calls $2.50
Just Got Picked folds
*** FLOP *** [3h 6h 8d]
Hosunk has 15 seconds left to act
Hosunk bets $6
Nickw1979 raises to $15
HOS1987 sits down
HOS1987 adds $25
Hosunk has 15 seconds left to act
Hosunk raises to $50
Nickw1979 raises to $51.55, and is all in
Hosunk calls $1.55
Nickw1979 shows [6d 6c]
Hosunk shows [Ah As]
*** TURN *** [3h 6h 8d] [Kh]
*** RIVER *** [3h 6h 8d Kh] [4s]
Nickw1979 shows three of a kind, Sixes
Hosunk shows a pair of Aces
Nickw1979 wins the pot ($109.10) with three of a kind, Sixes
*** SUMMARY ***
Total pot $110.10 | Rake $1
Board: [3h 6h 8d Kh 4s]
Seat 1: Hosunk (small blind) showed [Ah As] and lost with a pair of Aces
Seat 3: Nickw1979 (big blind) showed [6d 6c] and won ($109.10) with three of a kind, Sixes
Seat 5: akirina is sitting out

Slash
Válasz baxi kommentjére
2009. jan. 3. 23:47

Jó volt a megjátszás, valóban "be kell nyelni" :)

styxxx
Válasz baxi kommentjére
2009. jan. 3. 23:51

ahogy a címben is kifejtetted, ez klasszikus, és szerintem mindannyian simán benyeljük, mert pont ettől lesz +EV.
Ha elkezdenénk azt kombinálni, hogy egyszer ollé, mert úgyérzem húzón van, egyszer meg dobás mert ez tuti set, akkor mi fogja garantálni, hogy mindíg megfelelő value-t nyerünk?

sima ollé, és ennyi.

ceewyl
Válasz styxxx kommentjére
2009. jan. 3. 23:53

Én sokkal nagyobbat 3betelnék, 4.5-5$-ig.
Ha nem nagyon nit az ellenfél, akkor a postflop játék standard.

pindrokk
Válasz ceewyl kommentjére
2009. jan. 4. 0:17

Szerintem is nagyon kicsi a 3bet, én a minbeteket általában 12 BB-ig emelem vissza. Így teljesen jó értéket kapott a pp-re még oop is.
Postflop dobhatatlan

1blackknight
Válasz pindrokk kommentjére
2009. jan. 4. 10:20

Ezzel nincs mit tenni,élő ember ezt nem dobja el.

Chryss85
Válasz Slash kommentjére
2009. jan. 4. 10:43

Jó volt a megjátszás, valóban "be kell nyelni" :)

Jó volt?? Ilyen oddsot adni jó???
4 BB-t kellett neki megadni, hogy nyerjen 90-et (azért 90-et, mert setnél kb. 90% esélye van nyerni overpár ellen). Ez durva 1:22.5 odds...

pzsolti
Válasz 1blackknight kommentjére
2009. jan. 4. 10:51

Tipikusan az amikor,nem tudsz eldobni egy AA párt,mert hát nekem az van,pedig néha jobb dobni.Nem azt jelenti,hogy én is minden esetben eldobom,ismerni kell a játékost is,hogy játssza meg a lapjait,ezt meg csak te tudod hogy játszott,te tudod hogy milyen kézre tudod tenni az ellent.Egy ilyen floppon mire tehetted ,tulajdonképpen egy kézbe nagyobb párt KK,QQ,JJ versz csak biztosan,húzókat nem hiszem,hogy ilyen agresszívan jászaná,egy 66 vagy 88 párra meg csak nem tesz be egy beülőt,de ezt neked kell tudni,hogy floppon visszaemelne-e csak egy magas párral.A lényeg ezt az egy partit kiragadva,hogy így oké,én nálam ez ellenfél függő.Ilyenkor az jut eszembe az,hogy a profi attól profi,hogy tud dobni is.
Mindenesetre tényleg nehéz döntés.

baxi
Válasz Chryss85 kommentjére
2009. jan. 4. 16:46

Jó volt?? Ilyen oddsot adni jó???
4 BB-t kellett neki megadni, hogy nyerjen 90-et (azért 90-et, mert setnél kb. 90% esélye van nyerni overpár ellen). Ez durva 1:22.5 odds...

Igen abban az esetben ha mar elore tudod, hogy mivel allsz szemben, de egyebkent AA-al nem preflop dobatni es 1BB nyerni a celom, mert az eredeti emelo soha nem callolt volna egy 12bb-s emelest es nem a szettol akarok rettegni mar preflop

Chryss85
Válasz baxi kommentjére
2009. jan. 4. 17:18

Igen abban az esetben ha mar elore tudod, hogy mivel allsz szemben, de egyebkent AA-al nem preflop dobatni es 1BB nyerni a celom, mert az eredeti emelo soha nem callolt volna egy 12bb-s emelest es nem a szettol akarok rettegni mar preflop

Ha nem akarod elijeszeni, akkor jó oddsot kap. Ha nem izmozol preflop akkor minek teszed azt flopon? Mivel nyomna vissza rád $15-t?
Nem akarsz tőle 100%-ban nyerni 2bb-t, ezért inkább adsz neki olyan oddsot, amivel hosszú távon több mint 2bb-t buksz.
Most nézem, hogy OOP voltál kisvakból, a lehető legrosszabb pozícióból. Ha pozícióban lettél volna, akkor nem neked kellett volna 3betelni, kaptad volna a 3betet, így tudtál volna dobni...
Ha OOP vagy, SOKKAL nehezebb nyerni, épp ezért kell SOKKAL nagyobbat emelni preflop, fizessen a flopért. Ha emelsz mondjuk $5-ig, és úgy is jön, akkor már nincs meg az oddsa, még ha lestackel, akkor sem. Ha meg bedobja, ez van, nyertél 3.5 bb-t.

Nem szeretnél rettegni a set-től? Akkor emelj, és ha nem adsz neki oddsot, akkor nem is kell tőle rettegni! :)

Élő ügyfélszolgálat