hat ha mindenaron AK-t akarsz dobni preflop 6 maxon, ebben az egyre aggrobb kozegben, akkor vegulis ez a 5 bet allin egy egesz jo alkalom...
(bar en ugyis beledumalnam magam a callba mondvan, hogy neki is AK-ja, JJ-ja QQ-ja van - utobbiaknal is jobb a call a bent levo penz miatt)
en nagyobbat 4 beteltem volna (mondjuk 30-ig), de itt ezen nem mulott semmi.
Easy fold 144BB deep-en.
FR-en sem dobok AK-t agro ellen, de szerintem itt JJ/QQ/AK nagyon ritkán lesz nála, 144BB-t nem ér meg a call.
Oké, tehát szerintetek is jó dobás volt. Köszi a hozzászólásokat! A dobás nem volt nehéz nekem, mert JJ+ AK range ellen -EV, és ennél rosszabb lapokat nehéz lenne a kezébe adni úgy, hogy volt mögötte egy 3bet és egy 4bet. Azon gondolkoztam sokat a leosztás közben, hogy vajon a 4bet mérete nem volt-e túl kicsi. Merthogy oop vagyok 144 BB-vel. És talán emiatt több lappal visszatolná, vagy bluff valami szeméttel.
Oké, tehát szerintetek is jó dobás volt. Köszi a hozzászólásokat! A dobás nem volt nehéz nekem, mert JJ+ AK range ellen -EV, és ennél rosszabb lapokat nehéz lenne a kezébe adni úgy, hogy volt mögötte egy 3bet és egy 4bet. Azon gondolkoztam sokat a leosztás közben, hogy vajon a 4bet mérete nem volt-e túl kicsi. Merthogy oop vagyok 144 BB-vel. És talán emiatt több lappal visszatolná, vagy bluff valami szeméttel.
Én a Range-ben a JJ-t semmiképpen nem számítanám bele, szinte kizárt, hogy ilyen akció után 144BB deepen azzal all-in menjen. Szerintem a reális range KK+, AK, esetleg még lehet benne QQ is, de valójában a legtöbb ilyen esetben AA vagy KK van az ellenfél ellen.
Mivel QQ+, AK range ellen minusz EV a call, fold.