nl 50_4 betelt parti check behind?
Két partit postolnék.
Mindkettőnél az a kérdésem, hogy miként folytatnátok flopon ill. turnön az akciót.
1. parti
Az ellenfél ellen nem játszottam még korábban, itt kb 40 hand alatt nem csinált baromságot. Azért 4beteltem, mert gyengének éreztem a 3betjét, ill. szerintem a többieket játszotta meg. Engem feszesnek láthatott( kivételes eset :)).
$50 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, November 04, 13:41:42 ET 2008
Table Table 126360 (Real Money)
Seat 1 is the button
Total number of players : 5
Seat 1: Vera_T ( $99.23 USD )
Seat 2: Roivalk ( $49.05 USD )
Seat 3: geribaa ( $64.95 USD )
Seat 5: P4ULETAAA999 ( $78.90 USD )
Seat 6: Beatezu ( $50 USD )
Roivalk posts small blind [$0.25 USD].
geribaa posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ Kd Ac ]
P4ULETAAA999 folds
Beatezu raises [$2 USD]
Vera_T calls [$2 USD]
Roivalk raises [$5.75 USD]
(1552818) Asztal #3 table.
geribaa raises [$16.50 USD]
Beatezu folds
Vera_T folds
Roivalk calls [$11 USD]
** Dealing Flop ** [ 7c, 2s, Qc ]
Roivalk checks
geribaa checks
** Dealing Turn ** [ 5d ]
Roivalk checks
geribaa?
Ha a flopon nem emeltem itt kötelező?
2. parti
Ellen regulár, nyerő játékos. Engem LAGnak tarthat, az utolsó pár handben többször emeltem pf.
$50 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, November 04, 13:32:45 ET 2008
Table Table 126574 (Real Money)
Seat 3 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: Urgestein87 ( $163.88 USD )
Seat 2: Beatezu ( $50.61 USD )
Seat 4: TonyDonk ( $50.25 USD )
Seat 5: dannyredel ( $44.17 USD )
Seat 6: Progdan ( $54.50 USD )
Seat 3: geribaa ( $61.33 USD )
TonyDonk posts small blind [$0.25 USD].
dannyredel posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ Qs Qh ]
Progdan folds
Urgestein87 calls [$0.50 USD]
Beatezu raises [$2 USD]
geribaa raises [$7.50 USD]
TonyDonk folds
dannyredel folds
Urgestein87 folds
Beatezu calls [$5.50 USD]
** Dealing Flop ** [ Ad, Jc, Kh ]
Beatezu checks
geribaa ???
1. parti
Ha már ilyen agresziven jácotad meg az AK -t pre flop, akkor a checkjére hívnod kell, mert ha elcheckeled azzal el is árultad az AK -t, én flopon hivnék és call/reraise után feladnám a kezem. ahogy te jácottad meg, turnön betelned kell mert nem hinném hogy nagy lappal 2x checkelne. bet 24.
2. parti
Nagyon xar a flop, de hívnod kell, ha elcheckeled azzal el is árultad a lapod és 1 jobb játékos gyengébb lappal is betelni fogja a turnt. ha ellenállásba ütközöl akkor feladnám a kezem. bet 12.
1. parti
Ha már ilyen agresziven jácotad meg az AK -t pre flop, akkor a checkjére hívnod kell, mert ha elcheckeled azzal el is árultad az AK -t, én flopon hivnék és call/reraise után feladnám a kezem. ahogy te jácottad meg, turnön betelned kell mert nem hinném hogy nagy lappal 2x checkelne. bet 24.
2. parti
Nagyon xar a flop, de hívnod kell, ha elcheckeled azzal el is árultad a lapod és 1 jobb játékos gyengébb lappal is betelni fogja a turnt. ha ellenállásba ütközöl akkor feladnám a kezem. bet 12.
Mind2-t cbetelem flopon. Kötelező.
szerintem is. a 2.partinál elég kellemetlen a helyzet, de bízzunk benne,hogy egy alacsony PP-vel vagy sc-vel kapta el a hév az oop 3b callozgatásra. flop c-bet\any movera fold.
1. parti:
szerintem itt fontos a c-bet. ha nem c-beteltél a világért se nyitnék már turnun,mert ahogy rapi írta itt nem sok mindent reprezntálsz szerintem és FE se sok.
1. parti
Bár már leírták előttem, úgy gondolom ha 4betelsz preflop, kötelező a cbet. Így ahogy játszottad, a turnön sem betelnék, reménykednék egy AK riverben.
2. parti
cbet, és check/fold bármilyen ellenállásra, persze egy T még jöhet :)
1. Parti: Flop 4 bet rendben van és szerintem teljesen standard, értelmes ellenfél simán lehet sqz-en. A floppon én is cbetelnél 1/2 potot.
2. Parti:Itt én nem cbetelnék, szerintem túlságosan sokszor találja el őt a flop ahhoz, hogy ne érje meg a folytatólagos licit. Persze konkrét számok jól jönnének (pl Fold to 3 bet, és standard számok).
1. parti: Egy normális flop cbetnél már gyakorlatilag bankfüggő vagy (félpot emelésnél is benn van a stack 2/3-a), ha emelsz, nem hiszem, hogy utána el lehet dobni. Flop passz után viszont talán megpróbálnám végig passzolni.
2. parti: Ez az a helyzet, amikor egy normális játékos cbetre kb. az összes rosszabb lapját eldobja, a jobbakkal meg legalább megad. Flopon én nem cbetelnék.
Úgy látom elég nagy az egyetértés az első partiban, kötelező c-bet. Sajnos én elszúrtam, checkeltem a flopon, és mivel nem tudtam semmit sem reprezentálni a turnön, ezért elchekeltük. JJ-t mutatott.
2. parti. Itt én kanrich-al értek egyet. Mi az amivel egy értelmes játékos callol egy 3betet és nem talál ezen a flopon??? Plusz volt még egy gyenge draw-m is, (6 out) amivel indokolt lett volna a check. Az ellen C/R-t játszott, így dobni kényszerültem.
2. parti:
Én magam sem vagyok 100%-ig biztos persze abban, főleg miután olyan sokan leírtátok, hogy cbetelni kellene.
Én csak azért írtam, amit írtam, mert végülis mi lehet az ellenfél 3bet call zónája? AK, esetleg AQ, TT+ párok jó eséllyel, ezeket meg telibetalálta a flop, és ha jött Villain preflop, akkor flop után még akkor sem dobja, ha AQ van nála (ami egyébként is kevésbé valószínű, hiszen két dámánk van). Persze nem mondom, hogy nem lehetséges az, hogy kis pár van nála (mert olyan sokan adják meg a preflop 3 beteket 100BB deepen - szerintem hibásan - kis párokkal is), de ehhez a játékost már jobban kell ismerni és konkrét számok szükségesek, különösen a Fold to 3 bet adat.
Akik cbetet írnak, leírhatnák, hogy miért gondolják, hogy jó lenne. (Érdekes például, hogy Kisrapival szinte mindig egyetértek, de most nem :))