Na ja...És mit tennétek ha mindez NL100-on vagy 200-on történik meg, és tudod hogy az ellenfél egy Fish?
Ezt ott is betolnám. Mondom ezt úgy, hogy a nagy bukó partijaim mindig fish-ek ellen történnek meg, mert egyszerűen túljátszom ellenük a lapjaimat. De a fish zónája itt olyan széles, hogy szerintem a push plusz EV-s.
Sajnos ez NL10-en ilyen szituban szinte tuti bukó. Vagy kint van nála a harmadik kettes, mint esetünkben is, vagy KK-t, AA-t játszott meg hülyén. Sajnos én is kifizetem a mai napig sokszor az ilyen helyzeteket, tegnap pont egy barom, mindig miniraise-elgetős - ráadásul ismerős (pont ezért fizettem ki) - orosz AA-ját QQ-val, rögtön a nap első leosztásában. Azon kívül, hogy elküldtem a buziját finoman a jó édes anyjába a szánalmas játéka miatt, mást nem nagyon tudtam tenni, nyeltem egyet és elkönyveltem, hogy az a nap is jól kezdődött. Ha nem játszanék együtt vele hónapok óta, akkor nem szólok neki, de egy napi sok órában bent ülő grindelőtől azért normálisabb játékot várna az ember, és nem agyonlassúzott, miniraise-elt AA-kat.
Őszinte leszek, a QQ-t gyűlölöm a legjobban a pocket párok közül, mert ez az a kézbe kapott pár, amit még borzasztóan nehezen engedek el. A JJ-vel nincs ilyen problémám, ha komolyabb ellenállásba ütközök vele, akkor már inkább csak a set értékéért játszom tovább, és hihető fenyegetésre könnyen tudom dobni.