Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: 2nd nuts riveren riveren, de az enemy AI megy. Dobás vagy nem?

HEX77
2008. márc. 31. 21:46

NL100: 2nd nuts riveren riveren, de az enemy AI megy. Dobás vagy nem?

Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy általánosságban az ilyen betelési mintájú partykban milyen információk alapján döntötök, ill. mit tennétek ez alapján ebben a partyban:

***** Hand History for Game 1019934620 *****
$100.00 NL Texas Hold'em - Monday, March 31, 07:26:39 2008
Table Table TH 931 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: Pistache29 ( $180.42 ) 30.4/21.7/3 (river agg:4)
Seat 2: pahaolo ( $327.13 )
Seat 3: Geronimoo_ ( $247.78 ) 19.7/12.3/2.32
Seat 4: -wudan- ( $103.07 )
Seat 5: -signo- ( $107.30 )
pahaolo posts the small blind [$0.50].
Geronimoo_ posts the big blind [$1.00].
** Dealing down cards **
Dealt to Geronimoo_ [ Jd 9d ]
-wudan- folds
-signo- folds
Pistache29 raises [$3.50]
pahaolo folds
Geronimoo_ calls [$2.50]
** Dealing Flop ** [ 4d, Ts, 8s ]
Geronimoo_ bets [$5.62]
Pistache29 raises [$15.24]
Geronimoo_ calls [$9.62]
** Dealing Turn ** [ Kd ]
Geronimoo_ checks
Pistache29 checks
** Dealing River ** [ Qd ]
Geronimoo_ bets [$19.00]
Pistache29 raises [$161.68]
Geronimoo_ ?

Pistache29 jó játékos benyomását keltette előtte, úgy festett bátor és gondolkodó agresszív játékot játszik.

Kenny
Válasz HEX77 kommentjére
2008. márc. 31. 22:10

Érdekes szituáció... pozíción kivül ilyen deepen dobtam volna flop előtt, és rengeteg problémát megspóroltam volna :D
De ha már ide jutottunk, én biztos megadnám. El tudok nála képzelni settet, sort, alacsonyabb flusht. Ha pedig Axs van nála és megver, akkor ez van, ezt a kockázatot bevállalnám.

sariboxer
Válasz HEX77 kommentjére
2008. márc. 31. 22:10

Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy általánosságban az ilyen betelési mintájú partykban milyen információk alapján döntötök, ill. mit tennétek ez alapján ebben a partyban:

***** Hand History for Game 1019934620 *****
$100.00 NL Texas Hold'em - Monday, March 31, 07:26:39 2008
Table Table TH 931 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: Pistache29 ( $180.42 ) 30.4/21.7/3 (river agg:4)
Seat 2: pahaolo ( $327.13 )
Seat 3: Geronimoo_ ( $247.78 ) 19.7/12.3/2.32
Seat 4: -wudan- ( $103.07 )
Seat 5: -signo- ( $107.30 )
pahaolo posts the small blind [$0.50].
Geronimoo_ posts the big blind [$1.00].
** Dealing down cards **
Dealt to Geronimoo_ [ Jd 9d ]
-wudan- folds
-signo- folds
Pistache29 raises [$3.50]
pahaolo folds
Geronimoo_ calls [$2.50]
** Dealing Flop ** [ 4d, Ts, 8s ]
Geronimoo_ bets [$5.62]
Pistache29 raises [$15.24]
Geronimoo_ calls [$9.62]
** Dealing Turn ** [ Kd ]
Geronimoo_ checks
Pistache29 checks
** Dealing River ** [ Qd ]
Geronimoo_ bets [$19.00]
Pistache29 raises [$161.68]
Geronimoo_ ?

Pistache29 jó játékos benyomását keltette előtte, úgy festett bátor és gondolkodó agresszív játékot játszik.

erdekes hand!

ervek a megadas mellett

-kibickent calling station vagyok
-megiscsak 2nd nuts, egyetlen egy lap ver,
-amely viszont nem igazan koherens a flop licitalasaval
-te alapvetoen a sor draw-dal jottel, tehat nem nagyon igazan tehet diamond backdoor flushre

ervek a fold mellett

- o volt a preflop emelo, arra te donkbeteltel, erre egy aggressziv playa a semmivel is raemel, a semmi viszont lehet AdXd, így lehet megsi koherens a jateka
- hatalmas overbet az all-in, ezt sokkal tobbszor csinaljak nuts-cal mint semmivel, sokat fizettem mar azert, amikor "megfejtettem", hogy bloffol es hero-calloltam

A kutya szerintem a flop licitalasnal van elasva az AdTd-t leszamitva ugyanis nincs olyan lap, amellyel a flop emeles es a river all-in is jogos volt.

osszesegeben en asszem megneznem...

sariboxer
Válasz spirited kommentjére
2008. márc. 31. 23:10

Én dobnám, mivel mással csinálná egy jó játékos, ha nem színnel? Az egyik lapja 10d lehet, ezzel jogos a flop 3bet, turnön megijedt a K-tól, mert K-ja nincs és mivel lejött a flushhúzó, ezért checkel, riverre flushre azért durva allint tolni, de talán épp azért gondolja, hogy megadod, mert nem számítasz rá, hogy színe lehet. Én A10d ,Q10d-re gondolok az ellennél.

Qd lenn vann, azert 2nd nuts a J high flush

spirited
Válasz sariboxer kommentjére
2008. márc. 31. 23:55

Qd lenn vann, azert 2nd nuts a J high flush

Igazad van, ezt a partit nagyon benéztem. Nem vettem észre, hogy négy pikk van lenn. Ettől függetlenül A pikk nélkül továbbra sem adnám meg ennyire deepen.

kanrich_
Válasz spirited kommentjére
2008. ápr. 1. 4:04

Nem vettem észre, hogy négy pikk van lenn.

Csak 3 pikk van lent, nem?

Én is eldobnám ennyire deepen. Az ilyen overbetek mindig nagyon gyanúsak. Még 160$-t betenni...és annyira nem is néz ki fishnek az ellenfél...

spirited
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 1. 4:10

Mindent benézek. Inkább többet ma már nem írok, nehogy újabb baromságot írjak :)

sariboxer
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 1. 7:38

Én is eldobnám ennyire deepen. Az ilyen overbetek mindig nagyon gyanúsak. Még 160$-t betenni...és annyira nem is néz ki fishnek az ellenfél...

mi van veletek, vazze?! csak 2 pikk van lenn es harom karo. :)

----

van amugy megoldas a feladvanyra, vagy dobas lett a vege?

HEX77
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 1. 9:31

Köszi a válaszokat!
Sajnos biztosra sosem fogjuk megtudni mi lehetett nála, mert eldobtam.

Jó játékos volt, és akkor úgy éreztem ő ilyet csak nuttal csinálna. Lejött a flush, a sor is kint volt, gondolhatta, hogy jó eséllyel behúztam valamit és nem fogom elengedni erre a blöffszagú overbetre.
Ez az allin kb. az az effektus, amikor pl. pókerrel K4445 boardon és kis potnál allin megy az emberke, gondolván a full úgyis kifizeti.

Leginkább ahogy írtátok is AdTd-re illik rá a játéka, nagy valószínűséggel ez volt nála.

Kenny: szerintem deepen be kell menni az ilyen 1 gap suited connectorokkal, ha csak 70-80BB lenne az effektív stackméret, pont akkor nem mennék be. Igaz persze, hogy nehéz a lejátszás a pozíció miatt, és ugye pókerben törekedni kell az olyan helyzetek kialakítására ahol nobrainer döntéseket tudunk hozni, de a legnagyobb profit elérése miatt néha bele kell mászni a kakiba. Nem beszélve arról, hogy ha magasabb limitre is el akar jutni az ember, akkor hozzá kell szoktatnia magát a kellemetlenebb szituációkhoz.

sariboxer: szerintem AdTd-re nagyon is ráillik a licitálás, de megcsinálhatta ezt Adxd-vel is, elég agresszív volt ezért lehetett az emelése egy folytatólagos agresszió is. Ennek ellenére 100BB-vel ülve tuti lecallolnám, de így?:S

Kenny
Válasz HEX77 kommentjére
2008. ápr. 1. 10:40

Hát nem tudom... Nem azt mondom, hogy nem kell felvállalni az ilyen szituációkat, de pozíción kívül egy ilyen agresszív játékos ellen nagy hátrány játszani. Ha bemegyünk azt azért tesszük hogy valami nagyot floppoljunk. A flopra open ender, riveren 2nd nuts, elértük a célt, ezért mentünk be a partiba. Itt én nem dobnék.
Másrészt nézzük meg a játékát egy Axs lappal. Turn után van egy gutshotja és színhúzó. Egy agresszív játékos ezt elcsekkelné pozícióból? És akkor nem beszélve az ATs-ről, amivel +2 outot még hozzávehetünk.
Ha jobban belegondolunk akár lehet nála egy sima Ad valami más színű lappal és úgy gondolja hogy nem fogsz nuts nélkül belenézni ekkora river emelésbe.
Akárhogy is nézem, nekem nem áll össze az hogy nála az A magas flush. Persze mi már csemegézünk rajta fél napja, Neked pedig volt rá 20-30 másodperced, egy biztos, nem könnyű döntés. De hát soha nem fogjuk megtudni :)

Élő ügyfélszolgálat