Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 44 BvB megfelelő line kiválasztása

BelaKecske
Válasz differentborder kommentjére
2012. okt. 4. 17:44

Ha mindig ugyan azt csinálod ilyen szituban AAval (tehát cc-zel) az elég rossz hatással lesz a turn barreljeid sikerére.
Párszor cc-zel ellene közepes sd-t két utcán, ezt ő is látni fogja, ennek megfelelően alakít a játékán. (kevesebbet floatol, többet blöffraisel helyette, slowplayel floppon erős lappal, overbetel stb). Erre vmit neked is reagálnod kell pl mivel kevesebbet floatol, több sd képes combója lesz illetve a turn betjeidet airra teszi, vbeteled a turn-t azokkal a lapokkal amikkel eddig blöffcathre álltál be. Fordítva dettó.

CR nem rossz szerintem se blöffből 44el, ha úgy gondoljuk h elhiszi, aztán el lehet kezdeni valuebetelni is hasonlóan pl AAval is. de addig nem áll össze, mert 44el köbö pont azt akarjuk dobatni ami ellen a JJ-AAval valuebetelni akarnánk.

misirulez
Válasz mikki86 kommentjére
2012. okt. 4. 17:46

Itt elég ha egy JJ+-t reppelsz. Ilyen arc ellen ezzel a range-dzsel a c/r a max value, ezt balanszolod még pár blöffel (a 44 is az, félreértés ne essék), és kész is vagy.l.

Jól értem akkor, hogyha szerinted JJ-vel ez lenne a max value, akkor JJ vel ezt is csinálnád?

mikki86
2012. okt. 4. 20:19

Ha azt tartom a legjobbnak, akkor azt csinálom.

misirulez
2012. okt. 4. 22:27

És akkor amikor JJ vel csinálod megadást vársz rosszabbtól, de amikor 44el akkor dobást jobbtól?

KisMuck
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. okt. 4. 23:55

Ha mindig ugyan azt csinálod...

Persze igazad van,azokon a limiteken,ahol alig-alig jelenik meg új ellenfél(akár fish,akár reg) és minden figyelem egymásra terelődik(nl400+).Meg session közben,dinamikára alapozva.
És ugye az egész erre a boardra vonatkozik,azt se felejtsd,más lenne a játék pl. egy DHB-on,vagy olyan esetekben,amikor sanszosabb,h megadást kapsz gyengébb laptól 2 utcán át,blablabla stb.

misirulez
Válasz KisMuck kommentjére
2012. okt. 5. 0:10

Persze igazad van,azokon a limiteken,ahol alig-alig jelenik meg új ellenfél(akár fish,akár reg) és minden figyelem egymásra terelődik(nl400+).Meg session közben,dinamikára alapozva.
És ugye az egész erre a boardra vonatkozik,azt se felejtsd,más lenne a játék pl. egy DHB-on,vagy olyan esetekben,amikor sanszosabb,h megadást kapsz gyengébb laptól 2 utcán át,blablabla stb.

Ezt én is írni akartam, hogy ilyenekre ráér akkor figyelni, mikor napi szinten mindössze csak ugyanazzal 10-15 reggel játszunk. (ami lehet akár egy kissebb terem nl50-je is, bár ott nem jellemző a noteolás/alkalmazkodás...)

mikki86
Válasz misirulez kommentjére
2012. okt. 5. 14:56

És akkor amikor JJ vel csinálod megadást vársz rosszabbtól, de amikor 44el akkor dobást jobbtól?

Szerinted egy 77-tel hány% eséllyel dob, illetve ad meg?

44-gyel raise-nek nagyobb az EV-je 2 over ellen, mint a callnak és a foldnak, valószínűleg egy 55-77 ellen is, és ez kompenzálja, hogy többet bukunk az erősebb lapjai ellen.

JJ-vel szinte az egész range ellen jobb az EV, lévén 90%-ban elöl vagyunk, és egy esetleges blöff vagy thin vbet KQ-tól vagy 99-től riveren kevesebb pénz, mint az, hogy sokszor megadhat FD-vel, vagy alacsonyabb pp-vel, valutownolni meg kievésszer fogjuk csak magunkat.

Pl 77 ellen 44-gyel a ch/raise +EV lesz szerintem. JJ-vel pedig így szedjük ki a legtöbb pénzt, mert riveren úgyis checkelne, és a donkot is kevesebbszer adná, mint a ch/raise-t.

mikki86
2012. okt. 5. 15:02

Egyébként azért nem szeretem a turn check/callt, mert sokszor van jó equitynk, amit egy rossz river miatt nem tudunk érvényesíteni (elég sokszor kiblöffölnek), és a range-ünket is nagyon nehéz balanszolni hozzá.

mikki86
2012. okt. 5. 15:11

Egyébként nem ellentmondás az, hogy ugyanaz ellen a range ellen blöfföljünk, mint ami ellen vbetelünk. Ha ezzel a range-dzsel dob legalább 40%-kal a moveunkra, akkor ez a move +EV, a kérdés csak az, hogy max value-e emellett.

Viszont szerintem egy fontos koncepció, hogy van, amikor a blöffjeink sikeréért fel kell áldozni a value handjeink profitjának egy kis részét. Összességében viszont még így is jobbak leszünk, mintha a max value miatt nem tudnánk megfelelő balanszot csinálni, és így az exploitálhatóság miatt kénytelenek lennénk kevesebb blöfföt alkalmazni.

KisMuck
Válasz mikki86 kommentjére
2012. okt. 5. 19:16

Szerinted egy 77-tel hány% eséllyel dob, illetve ad meg?

44-gyel raise-nek nagyobb az EV-je 2 over ellen, mint a callnak és a foldnak, valószínűleg egy 55-77 ellen is, és ez kompenzálja, hogy többet bukunk az erősebb lapjai ellen.

JJ-vel szinte az egész range ellen jobb az EV, lévén 90%-ban elöl vagyunk, és egy esetleges blöff vagy thin vbet KQ-tól vagy 99-től riveren kevesebb pénz, mint az, hogy sokszor megadhat FD-vel, vagy alacsonyabb pp-vel, valutownolni meg kievésszer fogjuk csak magunkat.

Pl 77 ellen 44-gyel a ch/raise +EV lesz szerintem. JJ-vel pedig így szedjük ki a legtöbb pénzt, mert riveren úgyis checkelne, és a donkot is kevesebbszer adná, mint a ch/raise-t.

A boardot nézd.Nincs FD,nincs SD,atomszáraz,duplázódott.1×2× ugyan meg fog adni kis pockettal JJ ellen(mint ahogy 44 ellen is) turn chr-re,de többször fogod magad kiszopatni egy erősebb hand ellen,mint ahányszor herocallol 77-el.Mellesleg,akkor floatoltatnám,ha tudom róla,h azt rendesen is csinálja,vagyis nem fogja feladni egy utca után.Ha ez nem teljesül,nyilván valuebet a helyes játék.

Egyébként nem ellentmondás az, hogy...

Rendben van,amiket írsz és el is fogadom,csak az a baj,h nem erre a szitura vonatkoznak a meglátásaid.

Élő ügyfélszolgálat