NL100 (6max) - AJ - river helyes lépés?
Sziasztok,
amikor az alábbi hand ment, akkor nagyon sokat gondolkodtam útközben, hogy egyrészt mi lehet az ellenfélnél, másrészt pedig, hogy mi a riveren a helyes lépés. Az ellenfél regulár, különösebb közös múltunk, összecsapásunk nem volt, vagy legalábbis én nem emlékszek rá, jegyzetet nem írtam hozzá.
$100.00 NL Texas Hold'em
Table Dili16 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: Villain ( $154.85 ) --> 17/14/3.4 (400 hand); Fold to cbet: 60%, 3bet:7%
Seat 2: xG3NIUSx ( $105.15 )
Seat 3: Lipiton1973 ( $91.80 )
Seat 4: LeGwen ( $238.05 )
Seat 5: ISayuPay ( $114.25 )
Seat 6: Hero ( $100.00 ) --> 19/13/3.7
xG3NIUSx posts the small blind [$0.50].
Lipiton1973 posts the big blind [$1.00].
Dealt to Hero [ :As: :Jh: ]
** Dealing down cards **
LeGwen calls [$1.00]
ISayuPay folds
Hero raises [$4.50]
Villain calls [$4.50]
xG3NIUSx folds
Lipiton1973 folds
LeGwen calls [$3.50]
** Dealing Flop ** [ :Jc: :4c: :4d: ] ($15)
LeGwen checks
Hero bets [$11.50]
Villain calls [$11.50]
LeGwen folds
** Dealing Turn ** [ :2s: ] ($38)
Hero bets [$26.00]
Villain calls [$26.00]
** Dealing River ** [ :7h: ] ($90)
Hero ??? (még $58 van előttem, Villain előtt ennél több)
Na akkor:
1, Mi lehet Villain-nál?
2, Mi a helyes lépés a riveren? (szavazás!)
a) Check-Fold
b) Check-Call
c) Shove all-in
3, Amennyiben mást csináltál volna az előző utcákon, akkor mit?
Köszönöm
Részemről shove.
Sztem a legvalószínűbb hand 88-TT, néha Jx, néha monster.
osztom lederman véleményét. lehet hogy egy sunnyogott monster, bár aki 7%-ban 3betel, az visszatolja azzal is. S sztem JJ-vel is. ha fullosodott közben ij, ezt nyomni kell. ha nagyon parázik az ember, akkor max check/call, de a dobás fel sem merül bennem.
Egyetértek az előttem szólókkal.
osztom lederman véleményét. lehet hogy egy sunnyogott monster, bár aki 7%-ban 3betel, az visszatolja azzal is. S sztem JJ-vel is. ha fullosodott közben ij, ezt nyomni kell. ha nagyon parázik az ember, akkor max check/call, de a dobás fel sem merül bennem.
Nem látok value-t egy river shove-ban. Nálam ez vagy check/fold, vagy check/call, de többnyire az előző, mivel sztem a zónájának jelentős részével (amelyet verünk) passzolni fog mögöttünk. Így például a jumi rosszabb kicker típusú lapokkal nem fog hívni, ha mi passzolunk. Szintén ritkán fog ennyi maradék pénzzel, ekkora kasszánál egy busted draw-val megpróbálni kiblöffölni. Hisz sztem elég egyértelmű, hogy AJ+ típusú lapunk van (hisz kétszer is hívtunk egy multiway és scary flop után), amivel nagyon sokszor számíthat egy c/c játékra a riveren.
Továbbá melyik az a lap, amely megadja ezt az river all in-t? Egy jumi rosszabb kicker típusú lappal megadna egy 3rd barrelt is? Ezzel teljes stack-ért játszva egy nagyon határeset lapot, amikor te ilyen erőt mutatsz? Én ezt kétlem, tekintve a számait.
Ja és tudom, hogy nit vagyok, de ezt a partit így érzem. :) Mi volt nála?
Nem látok value-t egy river shove-ban. Nálam ez vagy check/fold, vagy check/call, de többnyire az előző, mivel sztem a zónájának jelentős részével (amelyet verünk) passzolni fog mögöttünk. Így például a jumi rosszabb kicker típusú lapokkal nem fog hívni, ha mi passzolunk.
Nem lenne ez tökéletes flop a 3barrelre? Ha pedig igen, akkor amellett vékonyan valuebetelnünk is kell.
+nagyon kevésszer lesz itt nála ténylegesen jobb lap: minden nagyobb pár 3betel, 4x nincs a rangeben.
Jó ez a gondolatmenet?
Nálam inkább check/call mint check/fold, az all-innek nincs értelme...
Want2push leirta miért, ugyanez a véleményem!
Ja és hajrá Lakers, én is nézem!:)
Nálam allin. Nem sok kombináció ver, a 4x és a 77. 4x lappal turnön általában visszahívnak, ha 77 akkor így jártunk.
Ezen kívül lehet még busted flush drawja, Jx-e és pocket párja (66-1010). Utóbbi két kombinációval ha elég gyenge, akkor még ki is fizethet.
Ha pedig slowplayelt egy nagy handet, akkor mehet a notes a fazonhoz. :)