Potodds?
a 4s turnön *nincs FE. Csak ha floatolt valami nálad erősebb SD-lappal, de ez meglehetősen ritka 3bet potban...
* bocs, van FE! Kb 0 (nulla).
a 4s turnön *nincs FE. Csak ha floatolt valami nálad erősebb SD-lappal, de ez meglehetősen ritka 3bet potban...
* bocs, van FE! Kb 0 (nulla).
emelés = FE + pot odds. a rangedzse ellen mi a jobb? szerinted itt nincs elég fold equitynk?
jó lenne tudni mennyi a 4bet%.
andree gondolatmenet szerinted hol rossz? ha nem rossz, akkor pedig mennyivel +EV-sebb a call, hiszen FE-nk meglehetősen sok van.
Ászos fd-t tudsz dobatni, ami jobb és közepes pp-t (a kisebbekkel nem biztos, hogy továbbjön a flopon, a nagyobbakat nem biztos, hogy dobja a turnön), de jóval többször lesz nála AQ, KQ, QJ, de akár QT (alacsony fold to 3bet). Ezek közül AQ-t/KQ-t soha nem dob, de QJ-t/QT-t is nehezen.
Air-rel pedig ilyen típusú játékos nem fog floatolni 3betelt potban.
szóval szerinted nincs benne a rangedzsében a 66-JJ turnön, mert azokat el dobja flopon? én elég kevés esélyt látok erre, hamár callozott vele preflop, biztosan nem fogja eldobni a kb. legjobb flopon, ami csak jöhet neki.
visszaemelni pedig ugye kb. hülyeség, szóval egyértelmű a call neki.
viszont amikor barrellezünk már elkezdjük "veszélyeztetni" a stackjét, és azért az esetek többségében nem szoktak tönkremenni valami random második párral 3betelt potban.
kb. az egyetlen reális jó lap ami lehet nála, az az AQ, a többi mind csak calloz egyet és turnön elvileg el kell, hogy dobja.
4s tényleg nem a legjobb bluffcard, és mi is csak AQ/QQ+-t tudunk reprezentálni, de azt sokkal meggyőzőbben, mint flopon.
szerintem tipikusan ő az a játékos, aki úgy gondolkozik, mint amit leírtam (callozok egyszer mert még nem akarok dobni - csak a saját lapjait nézi), egy értelmesebb ellen már lehet én is hajlanék a passzívabb megoldásra.
az "magas" foldtocbet egy közepesen megbízható bizonyíték arra, hogy csak az első szinten gondolkozik - általában egy gondolkodó játékos többet szokott floatolni/visszajátszani a cbetekre.
az első mondat kicsit logikátlan, nemhiszem hogy emeléssel lehet gyenge lapot reprezentálni, legalábbis a checknél mindenképpen nagyobb erőt mutat. (szóval jön a kérdés, hogy akkor mivel tudunk erős lapot reprezentálni?)
másrészt gondolom AQ/KQ/QQ+ megemelnéd turnön ilyen helyzetben (mert elég sok value van benne), tehát tökéletesen tudod reprezentálni itt azokat a lapokat, hiszen ugyanúgy játszol az erős drawddal mint a rangedzsed tetejével.
a második már féligazság, egy probléma van vele: ha ebben a szituban nem, akkor hol semiblöfföljük a second v. nutdrawkat? mert mindig fennáll majd az a veszély, hogy eldob egy rosszab drawt.
ennek ellenére belátom, hogy reális a sok Qx a lapjai között, és ez rontja a bet EV-jét, de nem annyira, hogy ne legyen legalább 0EV.
Ezek szerint a te játékod így néz ki:
- AA van nálam, én vagyok peterpanic, betelem a turnt, ne dobjátok el a midpárokat!!!!
- Draw van nálam, én vagyok peterpanic, betelem a turnt, dobjátok el a midpárokat!!!!
????
Ne már..
Ezek szerint a te játékod így néz ki:
- AA van nálam, én vagyok peterpanic, betelem a turnt, ne dobjátok el a midpárokat!!!!
- Draw van nálam, én vagyok peterpanic, betelem a turnt, dobjátok el a midpárokat!!!!
????
Ne már..
- draw van nálam, betelem a turnt, mert van egész jó pot equitym, és a rangedzsetek 20%-át kell dobjátok - tehát +EV