Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 6max TPTK flop minraise turn betpot

kisrapi
2008. nov. 29. 13:06

NL100 6max TPTK flop minraise turn betpot

Bravesoul miatt beteszem a végét is, így kell nyerőnek lenni NL100on:D
Egyébként a partiról érdekelnének a vélemények. flop minraise után? Turn?

***** Hand History for Game 3984915743 *****
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Saturday, November 29, 11:38:43 ET 2008
Table Dili11 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 2: Bopser ( $111.83 USD )--39/0 23% aggr, 30handem van róla, elég nagy fish volt
Seat 3: magoo67 ( $89.40 USD )
Seat 4: kisrapi ( $119.92 USD )
Seat 5: bobfishman ( $75.40 USD )
Seat 6: MOE71 ( $39.32 USD )
bobfishman posts small blind [$0.50 USD].
MOE71 posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to kisrapi [ :Ks: :Ah: ]
** Dealing down cards **
Bopser calls [$1.00 USD]
magoo67 folds
kisrapi raises [$4.50 USD]
bobfishman folds
MOE71 calls [$3.50 USD]
Bopser calls [$3.50 USD]
** Dealing Flop ** [ :9c:, :Kc:, :9s: ]
MOE71 checks
Bopser checks
kisrapi bets [$10.00 USD]
MOE71 folds
Bopser raises [$20.00 USD]
kisrapi calls [$10.00 USD]
** Dealing Turn ** [ :Td: ]
Bopser bets [$54.00 USD]
kisrapi raises [$95.42 USD]
Bopser calls [$33.33 USD]
kisrapi wins $8.09 USD
Bopser shows [:9h:, :Ac: ]
kisrapi shows [:Ks:, :Ah: ]
** Dealing River ** [ :Kd: ]
kisrapi wins $226.66 USD from main pot

Leírnám a gondolatmenetem. A flop minraise alapján FD-re vagy gyenge K-ra gondoltam inkább, úgy gondoltam 9-essel nem emelt volna vissza floppon, gondolkoztam floppon a visszaemelésen, de szerintem azt csak jobb lap adta volna, és eldobta volna az FD és K kombóit. Ezért h egy K-ból vagy FDből a max. value-t hozzam ki döntöttem a turn CR mellett....ha semleges kártya érkezik
Ha máshogy játszanátok légyszi írjátok le h miért..

BaLa
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 29. 15:59

Szerintem standard.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. nov. 30. 23:51

Bár kicsit késve, de szerintem is standard. Amikor láttam a flop minraise-et, én is azt gondoltam, hogy 9-essel nem csinálja. Minraise=gyenge játékos, inkább vmi határeset lapja, vagy FD-je van.
Én viszont éppen ezért a floppon visszaemeltem volna (hiszen turn-ön úgyis bekerül a pénz, akkor minek is adjak olcsón egy turn card-ot az esetleges színvadásznak?)

want2push
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. dec. 1. 6:43

Persze, lehet nála jópár húzólap is, de azokkal oop minraise-zelne a flopon? Mert szerintem, ha blöffölni akar, akkor inkább nagyobbat check/raise-zelne a flopon. Ez a minraise, majd nagy turn bet nálam erős lapra utal.

Persze, ha nem hiszel neki, akkor rendben van a játékod, call flop, majd hagyd blöfföljön tovább a turn-ön, ha blöffön van, és erre told rá.

A flopon én is megadtam volna a minraise-t, lássuk mit csinál a turn-ön. Erre a nagy emelésre viszont dobtam volna.

Viszont alternatív játékként felmerül a flopon a check/back pot kontroll céljából. Ráérünk menni a value-ért a turn után is, ha blank jön. Ilyen szitukban ezzel a passzívabb játékkal gyenge lapok ellen, pl. egy gyenge K ellen több value-t lehet realizálni. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűbb játszani a partit.

Zehy
Válasz want2push kommentjére
2008. dec. 1. 10:03

Kisrapi te ilyen szerencsés vagy tényleg ? :p

kisrapi
Válasz Zehy kommentjére
2008. dec. 1. 10:27

Kisrapi te ilyen szerencsés vagy tényleg ? :p

Jah, miután ezt betettem gyorsan buktam egymás után 2 80-20-at meg egy 2pár vs. alacsonyabb 2pár turn ollét....eszembe is jutott h kár volt elkiabálni, ez a bünti:D

Élő ügyfélszolgálat