NL100: 99 - turnre oesd, az ellenfél támad
Sziasztok!
Szerintem ez egy elég érdekes hand és kiváncsi lennék a véleményetekre.
Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)
UTG ($52.10)
Hero ($130.90) - 20/18/4
CO ($100)
Button ($151.05)
SB ($111.05) - 18/15/7.3(12/4/2) (1200 hand) közös history annyi, hogy folyamatosan mentek a 3bet-ek, blöff raise-k
BB ($56.45)
Preflop: Hero is MP with :9d: :9h: CO posts a blind of $1.
1 fold, Hero raises to $4.5, 2 folds, SB calls $4, 1 fold.
Flop: ($11) :Jh: :Ts: :Td: (2 players)
SB checks, Hero bets $7.5, SB raises to $20, Hero calls $12.50.
Turn: ($51) :8c: (2 players)
SB bets $30, Hero ???
$55 maradt előtte.
Két kérdésem lenne:
1. Mit gondoltok a flopjátékomról?
2. Turnön call, fold vagy push? (és miért)
Két kérdésem lenne:
1. Mit gondoltok a flopjátékomról?
2. Turnön call, fold vagy push? (és miért)
Én sajnos túl nit vagyok ehhez a flop játékhoz. Alapvetően nem szeretem magam kényelmetlen szituációba hozni, úgyhogy én dobtam volna a check/raise-re. A megadással nagyjából az a gond, hogy mit teszünk a turn-ön, ha újra hív, márpedig többnyire azt fogja tenni. Továbbá szintén baj, hogy többnyire drawing dead szituban vagyunk.
A turn viszont egyértelmű, vagy fold, vagy push. Megadás nálam szóba se jön. A hívása mérete alapján van némi fold equity egy push-ban, úgyhogy lehet bevállalnám, ha már a flopot megadtam, és a turn-re "javultam".
Én már flopon eldöntöttem volna mit akarok, ha blöffre rakom akkor reraise, ha gyengének érzem a 99 -et akkor fold. a call a legroszabb döntés volt.
Köszönöm a válaszokat!
Flopon azért döntöttem a megadás mellett, mert úgy gondoltam, hogy ez a c/r az esetek többségében blöff. Viszont igazatok lehet abban, hogy a call rossz, mert úgyis folytatni fogja a turnön, és egy csomó rossz lap jöhet. Azért nem emeltem vissza, mert kicsit wa/wb-nek gondoltam a szitut (szerintem legtöbbször kis pocket lesz nála, vagy KJ-KT), de mivel sokszor elviszem vele a potot, ezért talán jobb, mint a call. Nem tudom. Talán legjobb dobni.
Turnön gyengének éreztem a hívását, ezért a push mellett döntöttem. Bedobta.
és ha turnön nagyobbat hiv akkor eldobod?
Turnön gyengének éreztem a hívását, ezért a push mellett döntöttem. Bedobta.
én ezt valószínűleg eldobnám, elég nagy erőt mutat az ellen. a játéka alapján az se kizárt hogy egyetlen egy outunk sincs.
history nélkül: fold flop, fold turn.
ha sok bluff volt ,és ugy gondolod, hogy esetleg bluffraiselhet, akor ahogy jatszottad told be turnon, de a flop jaték nagyon nagyon nem tetszik.
ha nem akarod, hogy le creljenek, akkor inkáb check behind flop, de sztem a flopon a legjobb a bet/fold. nem tetszik a flop jatek. kereshetsz jobb potot, hogy elszedd a pénzét, és ezt sztem te is tudod.