Nl100 A,k vs 60 bb s fish
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG Countrymen64 ($60.15)
CO korjicHP ($100)
BTN Jarlaxl3 ($200.60)
SB bwoywondah ($99)
BB Hero ($116.30)
Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is BB :kc: :as:
Countrymen64 raises to $4, 3 folds, Hero raises to $17, Countrymen64 calls $13
Flop: :9c: :9d: :3s: ($34.50, 2 players)
ellenfél egy 70/22 es mágus,postflop elég passzív
Andreeval nem igazán egyezett a véleményünk,szóval berakom ide is:)
pre azért 3 beteltem ilyen nagyot,hogy vagy tegye vagy dobja el, mert ez a halálom ha itt callol és nem talál el a flop,annál rosszabb szitu nincs is. talán elég nagy lett volna a stackje ahhoz,hogy ezt postflop lehessen lejátszani, talán 40-50 bb ellen jobb játék lett volna. így viszont még lett volna tér játszani.
Posztflop dobni ugye nem fogok, mert minden ellen van 30% om,kivéve persze 8as ellen, pp meg azért nincs olyan sok a rangeben. Tehát a kérdés, a allin, bet/call, c/r, c/c, c/f?
crai nálam az általad leírtak alapján.
nagy fish lehet, hogy minden broadway-el callozott pre azokat pedig betre eldobná(?), viszont lehet, hogy megpróbálja elvinni, ha checkelsz. párok, drawk ellen meg ígyis úgyis bekerül.
pre azért 3 beteltem ilyen nagyot,hogy vagy tegye vagy dobja el, mert ez a halálom ha itt callol és nem talál el a flop,annál rosszabb szitu nincs is.
én bet $15-call-t játszanék
pre azért 3 beteltem ilyen nagyot,hogy vagy tegye vagy dobja el, mert ez a halálom ha itt callol és nem talál el a flop,annál rosszabb szitu nincs is.
..., drawk ellen meg ígyis úgyis bekerül.
Az én gondolataim a handről:
pre: 12-ig 3bet. Egyszerűen azért mert nem dob semmit, de túl sok 4betet se kapunk tőle. A legrosszabb lehetséges kimenetel, az ami lett, hogy ilyen spr-el vagyunk egy fos boardon, úgy hogy beraktunk egy mázsa pénzt pre.
poszt:
Tori szerint overshoveolni kell, ami sztem nagyon szar. Egy fish is eldob itt Q hight, K hight, A hight is gyakran, viszont bekerül minden pár jellegű lap ellen. Van a potban 34$ előttünk 43$ eff stack.(ezért szar a pre size). Single raised potban is oversoveolunk minden jobb A magast turnön 60BB ellen? Nyilván ha mindig lejön a 20-25% valakinek, akkor érdemes allé menni. Ellenben a C/R-nek van értelme. Ha betelünk soha nem kapunk rosszabbtól shove-ot, shove-ra nem kapunk callt rosszabbtól. Turnre feleződik az eq? Kit érdekel, ha amúgy is csak 24%-unk lett volna a 44-e ellen. Legalább megvan az esélye, hogy blöfföljön, vagy nagyon gyenge sd értékkel adjon freecardot. Ha itt betel, akkor már callol A vagy K magassal, amivel overshoveot baromi ritkán ad.
Ha betelünk soha nem kapunk rosszabbtól shove-ot
Szerintem ez abban az esetben nem feltétlenül igaz, ha underbetelünk (1/2 pot alatti betre gondolok). Ahogy Rapi is írta, csak én valószínűleg még kisebbet emelnék, mondjuk 11-ig. Ha pedig azt callolja és magas lap érkezik turnre (T,J,Q), akkor akár ott még dobhat is.
Szerintem is sokszor fogja betolni flopon, így a CH/R jónak tűnik, én ilyenkor szinte mindig így játszok, ha ilyenek az oddsok. A 3bet méretezése már érdekesebb kérdés, ez a 50-60bb nagyon kellemetlen, én mostanában inkább kicsit 3betelek, mert:
- így is elég könnyű berakni 2 utcán a pénzt(szinte biztos, hogy A magas flopon nem dob A-t, K magason Kx-et stb tehát szinte ugyanannyiszor fogjuk berakni, mint ha nagyot emelnénk)
-bent maradnak rosszabb lappal, amiket dominálunk
-ha nem talál el a flop akkor még van terem a játékra, vagy check foldolhatok azzal a tudattal, hogy nem sokat buktam, de ha eltalált volna a flop akkor valószínűleg sokat nyerhettem volna
-csak a nagyon rossz lapokat fogja eldobni álltalában, amikkel nem baj a bekacsul, pl K9s stb, amiket dominálunk is néha.
Tehát 2,5-3szoros 3bet a jó sztem. Vélemény?