NL100 AJo Turn 4bet
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket, AJ BB-böl való megjátszására. Én az esetek 60% 3 betelem ellenféltől függően.
Adott esetben ellenfelem viszonylag agro regnek számít a Flop Cbet 80%- os.
50% Turn Cbet. Megítélésem szerint hajlandó poziból többutcás blöffre, ezért választottam az adott line-t.
30/25/10
OnGame - $1 NL (5 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
CO: $123.05
BTN: $105.40
SB: $37.05
Hero (BB): $98.00
UTG: $101.35
SB posts SB $0.50, Hero posts BB $1.00
Pre Flop: ($1.50) Hero has A : diamond: J : heart:
UTG raises to $3.00, fold, fold, fold, Hero calls $2.00
Flop: ($6.50, 2 players) K : spade: 7 : diamond: A : heart:
Hero checks, UTG bets $5.00, Hero calls $5.00
Turn: ($16.50, 2 players) 9 : club:
Hero checks, UTG bets $12.00, Hero raises to $25.00, UTG raises to $65.00, fold
Ne néztem meg de érzésem szerint a range ellen hátul vagyok.
Esetleg flop c bet call esetén újra értékelem.
AJ-vel
Axx bordon hogyan tovább oop?
ha sokat dobál 3betre, akkor nálam preflop call, ha lazán adogatja meg a 3beteket, akkor lehet valueért pre 3betelni.
most nézem, hogy utg ellen játszunk, azt hittem bu steal szitu. sosem 3betelném, és a preflop dobás sem hiba, mivel sokszor leszel oop dominált szituban.
flop call std. turn-t nem értem miért x/r-tél? rosszabb lap nem nagyon adja meg a x/r-t, + eldobatod a blöffjeit. turn call nálam.
Ez érdekes logika, én pont fordítva gondolom, ha valaki nagyon nit 3betekre (pl:85%) dobál, akkor sokkal lazábban 3 betelem akár 22+ 9T+ . Úgy gondolom a fold EV miatt pluszos lesz. És ha laza akkor AJ tipusu lapokkal nem betelem oop.
Viszont, ha csak az AJ-ről beszélünk, akkor egy magas foldto3bet-es játékos ellen azt érjük el, hogy a nálunk rosszabb lapjait eldobja (pl. nem fog Axs-sel 3betet callolni, meg KJ-vel), míg a nálunk jobbakkal játszik tovább.
Ezzel szemben, ha valaki nem nagyon dob 3betre, főleg IP, akkor a rangeben marad több lap is amit dominálunk. Ax-ek, Jx-ek, plusz ugye nálunk a kezdeményezés.
Mondjuk UTG-t én sem nagyon 3betelném AJ-vel, a fenti dolgokat is inkább csak CO-BU vs. SB-BB-re értem.
Adott ellenfél ellen pfr fold lett volna a legjobb megoldás.
Adott ellenfél ellen pfr fold lett volna a legjobb megoldás.
Semmi esetre se raiselnám a turnt, ezzel tulajdonképp teljesen blöffbe fordítasz egy erős sd értékkel bíró lapot! Ha képes a több utcás blöffre akkor lehet hogy riveren is csak ch/callolnám. Lehet ez nagyon weak! Amúgy ha nitebb és riveren is emel akkor kb ott már dobnám. Riveren nagyon polarizált rangel fog emelni, vagy sokkal jobb mint mi, vagy egy nem sd képes lappal blöfföl. Mivel nincs kint draw, nem hiszem hogy nem sd képes lappal, busted draw-val 3 utcás blöffbe kezdene.
Turn C/R valueért ment vagy blöffből? Ha valueért, akkor szted milyen gyengébb handekkel callol?
Ha blöffből, akkor milyen jobb lapokat dob el?
Nagyjából ezt kell átgondolni, mielőtt ilyen CR-ekre vetemedsz...