Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: AQ 3bet után - 250bb deep

BaLa
2008. jún. 3. 23:53

NL100: AQ 3bet után - 250bb deep

Sziasztok!

Az ellenfél egy korábbi 3betelt partinkban pozícióból riverig slowplayezte a 88-at A83r flopon ahol szintén AQ-m volt. Turnön elég passzívnak tűnt.
Valószínűleg többször is látott 3betelni gyenge lapokkal.

1. Mit gondoltok a flopjátékról?
2. Mi legyen a turnön?

Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)

Button ($17.70)
SB ($76.20)
BB ($101.50)
UTG ($100)
MP ($255.45) - 20/16/2.65; turn AF: 0.75; fold to 3bet: 71%; (375 hand)
Hero ($282.30) - 20/18/4.5; 3bet: 7%

Preflop: Hero is CO with :Ad: :Qc:
1 fold, MP raises to $3.5, Hero raises to $13, 3 folds, MP calls $9.50.

Flop: ($27.50) :Ah: :7s: :6s: (2 players)
MP checks, Hero bets $16, MP raises to $41, Hero calls $25.

Turn: ($109.50) :2d: (2 players)
MP bets $81, Hero ???

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. jún. 4. 1:36

0. Preflop: szerintem a preflop játék teljesen okés, ugyanezt csináltam volna én is, 13$-ig emelek.

1. Flop játék: A flopon MP check-je után én is emelnék. Jellemzően én is 16$-18$-at hívnék. MP visszaemelése után két választásod van:

a) Call, és megnézni, hogy mit tesz a floppon, ha ott emel akkor eldobnám, főleg ilyen deepen (leginkább AK-t sejtenék nála, AQ-val kötve hiszem, hogy ott újra hív. Persze akár setet is floppolhatott.

b) Eldobnám, és itt abbahagynám a partit.

A legtöbb esetben én a b) verziót választanám, mert az ilyen - számai alapján - értelmesnek tűnő játékosok tapasztalataim szerint igen ritkán c/r-elnek ilyenkor gyenge lappal (KK,QQ,JJ) sokkal inkább dobnának ezekkel.

2, Ahogyan 1a)-ban írtam, ez nálam tiszta fold. AK-ra, AA-ra vagy floppolt szetre teszem.

Argentína
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jún. 4. 2:05

szerintem meg a 16-os hivásbol nem sok minden derul ki.

mivel deepek vagytok és pozicoban vagy sztem itt a check se olyan rossz (ha jobb kevesebbe kerulhet, ha meg nem tobbet nyerhetsz ha belebloffol...), de ha hivok akkor potot és ha arra is visszaemel akkor lehet agyalni...

turnon én eldobnám, a flush- és str8draw-on kivul nem sok lapot versz!

chbowl
Válasz Argentína kommentjére
2008. jún. 4. 7:09

A flop c/r, majd a turn bet együtt több, mint gyanús. Egy tpgk lap ezt a tapasztalataim szerint nem szokta kibírni. Nálam sima dobás.

Terrorka
Válasz chbowl kommentjére
2008. jún. 4. 8:49

én ezt flopon eldobnám, c/r átalában nagy erőt jelent, csak kis %-ba nem.

bojanika
Válasz Terrorka kommentjére
2008. jún. 4. 9:03

én ezt flopon eldobnám, c/r átalában nagy erőt jelent, csak kis %-ba nem.

Igen, hajlok én is a flop dobásra (legkésőbb turn-ön mindenképpen fold -sztem).
3betelted preflop, amit ő magad, majd A- magas floppon c/r-el, turn-ön pedig belenyit egy embereset. Minimum olyan lapja van, ami veri a TP-t second kickerrel. Ez tuti.
Tegnap volt hasonló partim - nem ennyire deepen - én eldobtam az AQ-t.

Zoleee
Válasz Argentína kommentjére
2008. jún. 4. 9:33

szerintem meg a 16-os hivásbol nem sok minden derul ki.

mivel deepek vagytok és pozicoban vagy sztem itt a check se olyan rossz (ha jobb kevesebbe kerulhet, ha meg nem tobbet nyerhetsz ha belebloffol...), de ha hivok akkor potot és ha arra is visszaemel akkor lehet agyalni...

turnon én eldobnám, a flush- és str8draw-on kivul nem sok lapot versz!

Teljesen ugyanezt akartam írni :) Egy ilyen flopon ha az ellenfelem egy preflop 3 bet után nem védi kellőképen a lapját én is szoktam minraiselni a flopon. Ha csak callol mint te, akkor meg ilyen deepen egy gyengébb lappal is eltudja vinni a turnön egy kemény nyitással.... Mert az elképzelhető laptartományból gyakorlatilag csak AA-al talán AK-al adhatod meg....

BaLa
Válasz Zoleee kommentjére
2008. jún. 4. 20:25

Köszönöm a hozzászólásokat!
Én is úgy gondoltam, hogy kevés lesz ide az AQ és bedobtam.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. jún. 4. 22:00

Köszönöm a hozzászólásokat!
Én is úgy gondoltam, hogy kevés lesz ide az AQ és bedobtam.

Szerintem nagyon jól tetted! :)

Élő ügyfélszolgálat