kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. okt. 19. 8:16
Nagyon tanulságos eddig a topic számomra is.
Én is el szoktam követni hasonló játékokat.
Nagy igazságot nem tudok már hozzá fűzni, egy preflop 3bet nagy hülyeség lenne ebben a helyzetben, és aztán floppon bet 2/3 pot, ha azt adja, vagy visszaemel akkor meg fold?(mondjuk ez is elég drága megoldás, de lehet eldobatunk vele jópár lapot, amivel itt akár szemben is állhatunk)
kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 19. 14:15
egy preflop 3bet nagy hülyeség lenne ebben a helyzetben, és aztán floppon bet 2/3 pot, ha azt adja, vagy visszaemel akkor meg fold?
Preflop 3bet szerintem butaság, pont azt beszéltük, hogy egy 20/14-es játékos ellen dobni kellene preflop az AQ-t vakokról, nemhogy emelni vele.
Egyébként szerintem a flop bet 2/3 pot nem olyan butaság, ha már floppot nézünk egy jó játékos ellen, ha azt megadja, akkor el kell felejteni a leosztást és veszteséget minimalizálni, ha meg dobja, akkor az még jobb...
Egyébként volt egy tök ugyanilyen partim ellene tegnap! Ugyanez a szitu volt, és akkor beleemeltem a potba, ott eldobta egyből.
lederman
2007. okt. 19. 14:28
Egyébként szerintem a flop bet 2/3 pot nem olyan butaság, ha már floppot nézünk egy jó játékos ellen, ha azt megadja, akkor el kell felejteni a leosztást és veszteséget minimalizálni, ha meg dobja, akkor az még jobb...
Belemelni és checkelni a turn-t nem mutat túl nagy erőt, sztem akkor már inkább bet-bet-fold irányt vehetnénk.
kisrapi
2007. okt. 19. 14:37
Preflop 3bet szerintem butaság, pont azt beszéltük, hogy egy 20/14-es játékos ellen dobni kellene preflop az AQ-t vakokról, nemhogy emelni vele.
Onnan hogy preflop 3 betelsz az AQ-val úgy kell lenézni rá, mintha AA lenne, és eszerint játszani.
Ezért írtam, hogy 3-bet és szinte bármilyen boardon bet, ezzel reprezentálva egy magas kézbe párt(persze ehez azért olyan ellen kell, aki el tud dobni egy alacsonyabb PP-t vagy TPTK-t....), ha erre sem dobja, akkor jobb feladni:)
Persze ez nagyon drága mulatság, ha mondjuk nála van az AA-KK, de ha nincs, akkor szerintem sokszor eldobatod vele az (AQ ellen) nyerő lapját, és értelmes játékos ellen néha napján működhet.(én néha szoktam ilyen merész blöfföket csinálni értelmesebb játékosok ellen, nyilván nem ez az optimális játék:)Amúgy természetesen szerintem is jobb választás a PF fold, és minél inkább elkerülni az ilyen kényes OOP helyzeteket, de ahogy te játszottad talán tényleg jobb és olcsóbb megoldás lehet a flop bet, és ha ezt adja onnantól kezdve check/fold.
kanrich_
Válasz lederman kommentjére
2007. okt. 19. 14:38
Belemelni és checkelni a turn-t nem mutat túl nagy erőt, sztem akkor már inkább bet-bet-fold irányt vehetnénk.
De ha megadja a flop emelésemet, akkor azt elvileg csak AQ-val, vagy nálam jobb lappal teheti meg, nem? Simán lehet nála KJs is akár.
Mikor pedig pározódik a board, hiheti azt, hogy én tőrbe akarom csalni a fullommal, vagy nem? (igaz, ez hibás játék lenne fullal a részemről)
én néha szoktam ilyen merész blöfföket csinálni értelmesebb játékosok ellen, nyilván nem ez az optimális játék.
Én is szoktam 3betelni AQ-val de azt leginkább akkor, ha az ellenfél CO-ról vagy D-ről emel (leginkább ez utóbbi esetben).
dzsairosz
Válasz lederman kommentjére
2007. okt. 19. 14:48
Egy másik topicban beszélgettünk erről a AQo, AJo lapokkal való játékról sb, bb-ben. Nehéz helyzet, ha megnézünk oktatóvideokat, vagy high stakes cg-et legtöbbször 3bet-tel találkozunk ilyen szituban. Én is inkább a fold felé hajlok, nekem a reraise nagyon agresszívnek tűnik itt, ismerve a játékost meg pláne. Viszont a callt nem nagyon látni sehol. Ezzel tényleg csak ilyen szituációkba sodródunk. Akár flop 2/3 potbet, akár c/r, a flop call után turnön már lassítani kell sajnos, ezt meg a jó játékos leveszi, és egyből támad.
freddyK
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. okt. 20. 13:35
Egy 20/14 játékost milyen kezekre tesztek ebben a szituban ?
AA,KK,QQ,AKs?
want2push
Válasz freddyK kommentjére
2007. okt. 20. 13:51
Egy 20/14 játékost milyen kezekre tesztek ebben a szituban ?
AA,KK,QQ,AKs?
Sokkal szélesebb a zónája. Csak egy példa: simán lehet nála pl. JT is. Sőt, ez egy igen valószínű lap nála, ahogy a parti zajlott.
freddyK
Válasz want2push kommentjére
2007. okt. 20. 19:47
Sokkal szélesebb a zónája....
Ahha, akkor valamit félreértek. Mit is takar a 20/14 ? :)