NL100 Deep Visszaharap a hal???
Ellenről van kb 80 hand, ő az asztal fish-e. A statjai: 58/42 (ez nem súly/kor hanem vpip/pfr) went to sd: 43, TA: 2.5.
Mai sessionban történt és azóta se tudom hogy itt mit kellett volna gondolni és csinálni. Nagyon kíváncsi vagyok hogy Ti mit gondoltok erről!
€0.5/€1 No Limit Holdem
5 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG sollet58 (€217.88)
CO vlademir (€34.96)
BTN Bunch_Of_5s (€117.43)
SB Hero (€233.07)
BB vinnvinn (€194.83)
Pre-flop: (€1.50, 5 players) Hero is SB Q:diamond: A:club:
sollet58 raises to €2, 2 folds, Hero raises to €5.50, 1 fold, sollet58 calls €3.50
Flop: Q:club: 8:heart: 9:spade: (€12, 2 players)
Hero bets €8, sollet58 raises to €16, Hero calls €8
Turn: 2:diamond: (€44, 2 players)
Hero bets €25, sollet58 calls €25
River: 6:diamond: (€94, 2 players)
Hero bets €58, sollet58 goes all-in €171.38
WTF?
Én alacsonyabb téten játszom, de szerintem jó a dobás.
Esetleg JT-t játszhatott igy, nem?
Vagy ha nagyon gyenge, akkor akár T7, Q6 vagy 66? Vagy azért NL100on már nincsenek ilyen játékosok, akik ilyenekkel igy jatszananak?
elegge megnehezitetted a partit magadnak azzal, hogy preflop ilyen picit 3 beteltel flopon pedig nem 3 beteltel.
ezzel a lejatszsassal talan el lehet dobni, de szerintem - mivel a fel stacked mar benn van - + Ev-sebb a call
Én is eldobnám TPTK-t ilyen deep-en. Nem lennék meglepve ha AA, KK lenne ezeket szokták ilyen "furcsa" módon játszani. :-) NL50 FR Ongame-n rendszeresen limp-raise-zel vagy végig call-olnak és riveren all-in ezekkel a lapokkal.
Szerintem ez a party felre lett jatszva... En vagy tobbet hivnek minden utcan, vagy potcontroll, es alacsonyan tartom a potot. Itt inkabb ez utobbit valasztanam... AZ elennel any two van (a statjai alapjan) es ez ellen, ezen a boardon deepen a TPTK nem egy eletbiztositas... sot...
Ez az a playa, aki ellen én AK-val is sokszor pre-callozok oop, aztán csak a megfelelő flopnál próbálom post lejátszani. Lejön egy akármilyen flop és ő tartja a cont. betedet, hiszen lett neki egy pl. lyukas str drawja vagy egy backdoor FD-ja, te pedig nem tudod, hányadán állsz egy szépen hízó potban. A 3betet méretezhetted volna kissé vaskosabbra is. Ha már flopon call, akkor pot control, egyébként 3bet.
Mindenki monjda, hogy nagyobb bet... Ez szerintem ok is lenne, de itt mi értelme? Kereken 0 fold eq van és a nagyobb betet is ugyanúgy megadná szóval semmi infomációhoz se jutunk. Szerintem. Persze én nem vagyok sh mágus ezért kérdezem.
Ahogy én láttam a helyzetet:
Preflop: Nem akarom elijeszteni, csak izolálni. Én és az asztal fishe, ha akármilyen Q vagy A feljön végigjön velem.
Flop: Sikerült izolálni. Megevan a TPTK, set ver, JT, két pár is elképzelhető és az is ver persze. Viszont ő jönne végig Tx, JX, AK-K9, QJ-QT. Szóval cbet, amire ő minraise-el. Ezzel az a baj, hogy a fent említett range-et egyáltalán nem szűkítette le! Azzal szemben meg favorit vagyok. Viszont oop nem akarok nagy potot ezért csak call.
A hand után úgy gondoltam hogy itt kellett volna a 3-bet, de már nem hiszem. Szinte kizárt hogy dobott volna, nála ez hogy benne van 20$-ja pot comittedséget jelent. Erős túlzással is max 30%-ban dobna, én meg a 36$-os potba legalább ennyit kellett volna 3-beteljek. A másik két eshetőségben mit csinálok? 4-bet push-ra dobok, viszont ha csak megad, akkor ott vagyok a (kakiban) nagy pottal oop és már valószínűbb hogy a monstert slowplayeli.
Turn: Semleges lap, akkor tartsuk alacsonyan a potot, ahogy mondtátok. Erre nem csak a check/call az eszköz, hanem a blocking bet is amit én jobban szeretek, bár itt nagyjából mindegy lett volna.
River: Ugyanazt gondoltam mint a turn-nél. Az elején...
Nos, ezek futották át az agyamon, ez csak többet mondd mint a hand history és ha erre válaszoltok abból tanulhatok igazán. Ma eset még leírom a hand végét meg még egy dolgot.
Ez egy fish módon megjátszott erős lap, legalább két pár.
River raise/reraise ritkán blöff.
Sajna néha a fishnek is lehet lapja...
Ha deepen vagytok, akkor ne majdnem gay 3betet tolj, hanem legalább 4szereset.Főleg minirézre. Még oop is vagy, szal 10-ig. Turnon én már nem hívnék, max c/c, de river tuti c/f. De leginkább 3bet flop infóért 44-ig.
Ennek van vege? Kivancsi vagyok... ;)