kanrich_
2007. okt. 2. 4:17

NL100 - Eldobható ez a KK?

Az ellenfél számai: 29/13/5.56 (775 leosztás) Nem regulár ezen a szinten, én nem is tartom kiemelkedően jónak, nem tudom, honnan lett ennyi pénze az asztalon...

Game # 653919208 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.50/1 - Table "Ibiza"

Players(max 6):
magician07 (EUR 99.00 in seat 1)
Stedlor (EUR 48.05 in seat 2)
st@ke_me (EUR 322.06 in seat 3)
vante7 (EUR 91.25 in seat 4)
Vegas01 (EUR 74.99 in seat 5)
JoCash (EUR 143.85 in seat 6)

Dealer: JoCash
Small Blind: magician07 (0.50)
Big Blind: Stedlor (1.00)

magician07 was dealt: :Kd: :Kc:

st@ke_me Raise (3.50)
vante7 Fold
Vegas01 Fold
JoCash Fold
magician07 Raise (15.00)
Stedlor Fold
st@ke_me Call (12.00)

Flop (32) :4c: :Qh: :Jc:

magician07 Check
st@ke_me Bet (21.00)
magician07 Raise (50.00)
st@ke_me Raise (155.00)
magician07 All-In (33.50)
st@ke_me Payback (92.50)

Turn :4c: :Qh: :Jc: :6d:
River :4c: :Qh: :Jc: :6d: :2c:

magician07 shows: :Kd: :Kc: (a pair of kings)
st@ke_me shows: :Jh: :Jc: (three of a kind, jacks)

st@ke_me wins: EUR 196.00 (with three of a kind, jacks)

Ez az a flop, ahol egyszerűen már látom, hogy elbuknak a királyok. Sokszor voltam már hasonló helyzetben.
A check-raise megoldással mindenesetre az all-int már meg kellett adnom.

DE!

Nem gondoljátok, hogy itt jobb lenne sokkal a bet 2/3 pot, és ha adja, vagy visszaemel, akkor fold? Egy fél beülő még megmenekülhet, hiszen ha a visszaemel, akkor csak jobb lapja lehet, nem?

bojanika
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. okt. 2. 7:08

Pre-flop játék alapján nagyon úgy tűnik, hogy verve vagy. Nehéz szitu. Tipikusan olyn, hogy érzi az ember a bajt, de nehéz elengedni a srácokat. Nem hiszem, hogy másképp játszottam volna - a flopon ha emelek és allin meg sztem akkor is megadom. Ha nem is helyes...
A lapjai gyakorlatilag JJ-AA(?)... van 2 outod, vagy lehet nála is KK... lehet mégis fold? áhhhh...

kisrapi
Válasz bojanika kommentjére
2007. okt. 2. 7:46

Pont tegnap voltam ilyen helyzetben(HH-t most nem tudok tenni). KK-om van, elölről egy limpelő, én emelek 5BB-t, mindenki dob, limpelő megad. Flop Q2J rainbow. Checkel én C-betelek, srác nagyon szenved....vár...vár majd megad...na mondom mi ez a színjáték. Turn 6, checkel....én is. River 3 emel potot...fájó szívvel de eldobtam, és mutat 22-t.
Sztem ez volt eddig a legjobb dobásom, nem a pot méretét viszonyítva, hanem a megérzését, hogy verve vagyok.
Amúgy amiért igazából írok az az, hogy pont te írtad Kanrich_, hogy az oktató videókon amit néztél overpárral simán tolják, és amikor setet mutat az ellen, akkor azt mondja ez előfordul, nem kell törődni vele.....

Bajkevero
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 2. 10:10

szerintem itt flop utan mindenkeppen kellett volna egy 2/3 pot bet. Egyszeruen tudnod kell, hogy hol allsz!
Igy az elso emelese utan meg mindig semmit sem tudsz a lapjairol: lehet nala top par, flush, srtaight draw (esetleg a kett egyszerre), AA vagy terc.
A 3. bet utan a top par, sima draw kizarhato.

Szoval kb 50 dollarbol meguszhato lehetett volna a kaland.

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 2. 11:59

Amúgy amiért igazából írok az az, hogy pont te írtad Kanrich_, hogy az oktató videókon amit néztél overpárral simán tolják, és amikor setet mutat az ellen, akkor azt mondja ez előfordul, nem kell törődni vele.....

Ez igaz, de ebben a helyzetben annyira ordít, hogy itt valami nagy lapja van az ellenfélnek, hiszen először is emel egyet, majd én erre ráemelek egy elég nagyot (pot felett), és megadja...Szóval innentől kezdve JJ+ pár, vagy esetleg AKs, AK-ra teszem.

Szóval ha emeltem volna a flop után és visszaemel, akkor az bizonyára nem AK, így a királyokat (talán???) be lehetett volna ebben a helyzetben dobni...

szerintem itt flop utan mindenkeppen kellett volna egy 2/3 pot bet. Egyszeruen tudnod kell, hogy hol allsz!
Igy az elso emelese utan meg mindig semmit sem tudsz a lapjairol: lehet nala top par, flush, srtaight draw (esetleg a kett egyszerre), AA vagy terc.
A 3. bet utan a top par, sima draw kizarhato.

Egyetértek, kellett volna a bet 2/3 pot. Mindenesetre azért szerintem a flush draw nem valószínű (hacsaknem :Ac: :Kc: van nála), a sorhúzó sem (legfeljebb :Ac: :Kh: -val egy gutshot húzó). :Tc: :Jc: -t én ebben a helyzetben nehezen tudok elképzelni, szóval igazán izmos multidraw szerintem kihúzva.
Az AA vagy terc viszont sokkal valószínűbb.

Élő ügyfélszolgálat