Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Nl100 FR AQ pozicióban jó regulár ellen

Badzso
2008. okt. 24. 21:51

Nl100 FR AQ pozicióban jó regulár ellen

Texas Hold'em $1NL (real money), hand #P4-79459616-389
Table Montevideo, 24 Oct 2008 4:45 PM ET

Seat 1: hotman2 ($101.05 in chips)
Seat 2: TiltStar ($108.00 in chips)
Seat 3: mamaumnica ($204.10 in chips)
Seat 4: eratoxtenex ($121.15 in chips) 18/15/4
Seat 5: cartmanv ($97.90 in chips)
Seat 6: Hero [ :Qs::Ah: ] ($102.90 in chips)
Seat 7: apididi_ ($25.65 in chips)
Seat 8: dosbirds1 ($104.60 in chips)
Seat 9: joker8434 ($99.50 in chips)
Seat 10: BboyAyAx ($164.45 in chips)

ANTES/BLINDS
joker8434 posts blind ($0.50), BboyAyAx posts blind ($1).

PRE-FLOP
hotman2 folds, TiltStar folds, mamaumnica folds, eratoxtenex bets $4, cartmanv folds, Hero calls $4, apididi_ folds, dosbirds1 folds, joker8434 calls $3.50, BboyAyAx folds.

FLOP [board cards :9h::5c::Ac: ]
joker8434 checks, eratoxtenex bets $9, Hero calls $9, joker8434 folds.

TURN [board cards :9h::5c::Ac::7h: ]

eratoxtenex checks, Hero ?

Ellenfél egy jó regulár 18/15/4 kb.
ha itt nyitok és callolja akkot mi a river játék?

kanrich_
Válasz Badzso kommentjére
2008. okt. 24. 22:47

Ez jó kérdés, és nagyon jó parti szerintem. Az a kérdés, hogy az ellenfél itt elpasszolna-e egy AK-t csak azért, mert hirtelen valami set-et vél felfedezni nálad, viszont megadja az emelésed (annak ellenére, hogy lent van a FD is), majd a riveren is képtelen megszabadulni a laptól.

Kérdés az is, hogy milyen rosszabb lappal adja meg az emelésed? AJ-vel megadja esetleg? Talán, de szerintem az az egyetlen olyan rosszabb lap, amivel itt callolna. Éppen ezért talán több value van a turn check-ben, mert utána a river betet talán egy AJ is megad, és így ugye mindenképpen szabad lapot kapsz a színre.

A fene tudja, én a turn passzra szavazok, a riveren pedig természetesen mindenképpen bet, ha elénkpasszol.

want2push
2008. okt. 24. 22:56

Bet turn. A számai alapján elég LAG-nak tűnik full ringen, sztem ha itt megad, akkor mehet a value bet a riveren is. Persze csak, ha egy veszélytelennek tűnő lap esik, mert különben check/back, hisz utóbbi esetben egy határeset lappal biztos nem tud már kifizetni.

bravesoul
2008. okt. 24. 23:27

szerintem ck\raiselni fogja a turnt :) 99\55\77 szerű lapot simán látok nála, gyengébb A-t nem.Bár.

De ha már lefloatoltad szerintem is bet a turn.

én nem értek full ringhez :)

titcar
Válasz bravesoul kommentjére
2008. okt. 25. 0:22

hm elég érdekes ugye dupla fd van lent, bár ebből csak a treff flösst hinném el esetleg. szerintem bet. AK-val végigtolná elég jó eséllyel. esetleg lehet nála set, és azt gondolja, hoyg turnon ugyis beleemelsz ha ő csekkel és elkezd ezzel trükközni, de ez azért már kicsit amgasabb gondolkodást feltételez.

sztem bet 2/3 - 3/4 pot aztán nézzük meg mit csinál az ellen.

Badzso
Válasz titcar kommentjére
2008. okt. 25. 21:02

Itt a befejezés

TURN [board cards :9h::5c::Ac::7h:
eratoxtenex checks, Hero bets $15, eratoxtenex calls $15.
Fél potnyi bet elég weak volt itt utólag elgondolva....

RIVER [board cards :9h::5c::Ac::7h::3h:
eratoxtenex checks, Hero checks.

SHOWDOWN
eratoxtenex shows :Kh::Ad:
Hero mucks cards :Qs::Ah:
eratoxtenex wins $58.

bojanika
2008. okt. 25. 21:42

Itt a befejezés

TURN [board cards :9h::5c::Ac::7h:
eratoxtenex checks, Hero bets $15, eratoxtenex calls $15.
Fél potnyi bet elég weak volt itt utólag elgondolva....

RIVER [board cards :9h::5c::Ac::7h::3h:
eratoxtenex checks, Hero checks.

SHOWDOWN
eratoxtenex shows :Kh::Ad:
Hero mucks cards :Qs::Ah:
eratoxtenex wins $58.

Sztem jó ez így is. Szerencsére pozícióban voltál, így olcsón megúsztad. Ugyanakkor a leosztás nagyon jó példa arra, hogy miért nem jó (illetve miért nehéz) AQ-val (csak) megadni egy preflop emelést - ha jön az ász, valószínűleg csak jobb kicker-rel, vagy két párral fizetnek ki (természetesen ez a közepes, magasabb limiteken értendő).

Én egyébként Kanrich-hal értek egyet. Nálam ez check a turn-ön. Igyekeznék minél olcsóbban eljutni showdown-ig. Az ellenfélnek pedig mindenképpen menne a notes, nekem tetszett, ahogy játszotta - nem őrült meg a TPTK-jától, és egy veszélyes board-on - sztem - jól játszott!

Ha nem emelsz a turn-ön, és nem jön treff a riverre, akkor valszeg ezt a 15$-t behívja ő a riveren, de az is lehet, hogy ennyit spóroltál volna.

Élő ügyfélszolgálat