Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 FR AQo D-ben, mik a helyes lépések?

Zehy
2008. jún. 25. 22:15

NL100 FR AQo D-ben, mik a helyes lépések?

UTG emel, ez az 5. partija, ebből 3-ban játszott. 130$ előtte (nálam 100$), nyert egy kasszát vagy kettőt, mutatás nem volt, aktív, aggronak kinéző playa. Tehát 5$-ig bet, ez standard nála, így lépett partiba eddig mindig pozíciótól függetlenül. Utána UTG+2 call, róla nincs info, nálam D-ben AhQc. Én itt csak megadok, új a limit, a potot se hízlalnám ezzel, de érdekel a fullringesek véleménye. Mi a preflop játék AQo-val itt? Squeeze egy ilyen emberre és a megadóra, call, fold netán?
3-an nézzük a flopot, ami: Ac9dXd. Ő csekk, másik csekk, én a 16.50-es potra hívok 11-et, dobásra vagy rirézre számítok... UTG call, másik dob.
Turn 9h. Ő csekk, én csekk. A river egy kőr Király aminek a megjelenésére instabetpotot nyom, 38.50$-t... Teendő? Flop-, turn-, riverjáték?

chubbyhun
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 26. 10:41

miért kérdezel ilyen nehezet? :)

Nem játszom ilyen téten, de azért megpróbálok okoskodni. Preflop fullringen hátsó poziban nem emlnék vissza, ha HU van. Két ellenfél ellen komolyan felmerül a squeeze.
Ha választani kell, amikor új vagyok az asztalnál, hamarabb adok elő valamit (pl squeeze). Tehát nyomnék egy raise-t.
Flop után mivel két ellenfél van, ezért kicsit kevésnek tartom a 2/3 pot emelést, ha emelnék én többet emelnék, viszont ekkor turn-on is folytatnám fél pottal.
Most olvastam valahol, hogy ilyen helyzetben ha flop után emelünk, és kapunk egy callt, akkor nagyon sokszor már check jön turn-on. Ugye ilyenkor nagyon sok esélyt adunk az ellennek.
Tehát ha call volt preflop, akkor komolyan felmerül a flop check, turn bet.

Riveren ha már így ment a játék, nem tudom mit csinálnék, ugye lapokat megnézném, szerintem a flop bet nem feltétlen jelent nálunk ászt, tehát nem feltétlen raknám jobb lapra, így lecallolnám, ha jobb lapja van, akkor megnéztük, az én lapom nem kerül bemutatásra.

illese
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. jún. 26. 11:17

Nem játszok ezen a limiten, szóval lehet hogy túl nit vagyok de nálam AQos raise vagy fold preflop. A megadó miatt aggódom, mert túl könnyen dominálja a lapomat, és nehéz elképzelni olyan flopot ahol tudom hol állok. Egy reraise 20-at az UTG valszeg nem ad meg. Ha az UTG+1 4bet, akkor dobható.

Flopnál TP GK-t kötelező emelni kb. potot, (ha nem emlesz miért maradtál bent???). Turnnél potkontrol tetszik, ez nem az a lap amivel allin akarsz kerülni, pedig ha emlesz az lesz belőle.
River call. A reális lapok közül AK ver, de ha akármivel emel miért épp az lenne nála.

Zehy
Válasz illese kommentjére
2008. jún. 26. 11:36

Nem játszok ezen a limiten, szóval lehet hogy túl nit vagyok de nálam AQos raise vagy fold preflop. A megadó miatt aggódom, mert túl könnyen dominálja a lapomat, és nehéz elképzelni olyan flopot ahol tudom hol állok. Egy reraise 20-at az UTG valszeg nem ad meg. Ha az UTG+1 4bet, akkor dobható.

UTG lehet fold, lehet call. Callnál mire tesszük? Pár?
UTG+2 callolt, innentől ő nem fog 4betelni, pont miatta nem aggódom. Hiba?
Abba kiegyezhetünk, h sztem is réz pre, ezt elrontottam, de még mindig várom a véleményeket. Kell-e pre a riréz ezzel a lappal ebből a pozból? Mit fog eldobni a rézre, ill. ha call az mit mond nekünk?

Flopnál TP GK-t kötelező emelni kb. potot, (ha nem emlesz miért maradtál bent???). Turnnél potkontrol tetszik, ez nem az a lap amivel allin akarsz kerülni, pedig ha emlesz az lesz belőle.
River call. A reális lapok közül AK ver, de ha akármivel emel miért épp az lenne nála.

Ezt én is így gondoltam, de AK miért nem cbetel flopon v miért nem csekkrézel, ha már vmiért trükközik?

Zehy
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. jún. 26. 11:42

Nem játszom ilyen téten, de azért megpróbálok okoskodni. Preflop fullringen hátsó poziban nem emlnék vissza, ha HU van. Két ellenfél ellen komolyan felmerül a squeeze.
Ha választani kell, amikor új vagyok az asztalnál, hamarabb adok elő valamit (pl squeeze). Tehát nyomnék egy raise-t.

Igen, ezt kellett volna.

Flop után mivel két ellenfél van, ezért kicsit kevésnek tartom a 2/3 pot emelést, ha emelnék én többet emelnék, viszont ekkor turn-on is folytatnám fél pottal.

Pont azért mert 2 ellenfél van, sztem infonak pont elég ez a nyitás, ha kapom a rirézt újraértékelem a helyzetet és kevesebbet kockáztattam, ha call az szintén elég info, gondolkodom tovább.

Most olvastam valahol, hogy ilyen helyzetben ha flop után emelünk, és kapunk egy callt, akkor nagyon sokszor már check jön turn-on. Ugye ilyenkor nagyon sok esélyt adunk az ellennek.
Tehát ha call volt preflop, akkor komolyan felmerül a flop check, turn bet.

Igen ez jogos, de a csekkek után jogosan gondolhattam azt, h elöl vagyok a partiban és a flopbettel elviszem a potot. A flop call miatt viszont potcontroll pozból, "csak" egy toppárom van, ill. ezzel még blöfföt is indukálhatok indifferens riveren enemytől.

Riveren ha már így ment a játék, nem tudom mit csinálnék, ugye lapokat megnézném, szerintem a flop bet nem feltétlen jelent nálunk ászt, tehát nem feltétlen raknám jobb lapra, így lecallolnám, ha jobb lapja van, akkor megnéztük, az én lapom nem kerül bemutatásra.

Pont ezt tettem :)

illese
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 26. 12:52

UTG lehet fold, lehet call. Callnál mire tesszük? Pár?
UTG+2 callolt, innentől ő nem fog 4betelni, pont miatta nem aggódom. Hiba?
Abba kiegyezhetünk, h sztem is réz pre, ezt elrontottam, de még mindig várom a véleményeket. Kell-e pre a riréz ezzel a lappal ebből a pozból? Mit fog eldobni a rézre, ill. ha call az mit mond nekünk?

Ha UTG call egy 20-25 USD raisere akkor a legvalószínűbb teória, hogy bolond. Nem nagyon tudom elképzelni mi lehet nála, amivel ezt érdemes megcsinálni. Én UTGből fullringen emelhetnék magas (89,9T,TJ) sc vel (ezeket azonnal dobom) TTvel (estleg megad, de nagyon valószínű hogy dob a squeze miatt) QQ+, AK ezekkel meg zummbele.

UTG2-vel igazad van.

Élő ügyfélszolgálat