ja, riveren. amúgy nemonddmár hogy KK-val nem slowplayelhető ez a flop ilyen pre játék után. amúgy milyen félpot alatti emelésre gondolsz? a 31-be 20? a 15.5 a fele ha jól számoltam. amúgy ha van is nála A akkor 3 A tudja megölni a slowlpayt és esetleg egy treff. de még olyankor se vészes ha treff jön, mert szerintem szimpla fd-vel pár nélkül callolni elég barom lépés, így egyértelmű hogy színre nem teszem. turnon mondjuk már kemény 25%-ra javult a lapja, végülis érthető a call.
Sztem a 31-be 20 az bőven jó, 3-bet potba nem kell potbeteket tolni...én lehet még kisebbet is hívnék, 17et mondjuk...
Viszont az 1-es parti...nézzük a 99 szemszögéből, UTG limp, egy középső pozos izolál(range kb 66(22)+, AT+, KQs+ meg pár szerelemSC mondjuk )
erre jön SB-ből egy call....hát erre nekem nem az ugrana be, hogy biztos nagyobb pár...lehet bármilyen pár, pár szerelemlap, meg AJs+ mondjuk
Benn van egy csomó deadmoney a potban, és a feltételezhető range nagy %-ával dobni fognak az all-inre....
Sztem nem volt ez annyira hülye elgondolás azért....mert mondjuk AK-val meg QQ+-al adható
ui: amúgy nem értem miért teszel be partikat, ha láthatóan nem vagy kíváncsi mások véleményére, és meg sem fontolod amit írnak?! Ha szted tökéletesen játszottál, akkor ez a 2hand mehet a dühöngőbe
félreértettél rapi nem arról van szó hogy nem vagyok kíváncsi mások véleményére de az ilyen "te játszottál a leggyengébben" jellegű megszólalások nem kifejezetten építő jellegűek.
Ez jogos, és részben igazad is van, de nem csak ennyi szerepel a hsz-ben, hanem mindkét handhez ott egy konkrét vélemény is...
1. 3-bet SBből
2. nagyobb 3-bet PF
Más SBből megjátszott KK-kat meg nem hiszem h ide kéne keverni, nem összehasonlítható a tiéddel(más ellenfelek, más image stb-stb)
Akkor nézd a második partit is az ellenfél szemszögéből:
AK-val ráemel két limpelőre, amire tőled kap egy nem túl izmos 3betet (te írtad, hogy nem akartad, hogy eldobja, hát nem is dobta). Jön egy alacsony flop és egy standard cbet. Mit gondolhat nálad? Nem feltétlenül QQ+-t, hanem mondjuk 88+, AJ, AQ lapokat, hiszen ő csak lopni akart pozícióból, ha a te szemszögedet nézzük és ebből a szempontból ezek reális kezek lehetnek. Így viszont egyelőre nem tudja hogyan áll, ezért megad (ezen lehet vitatkozni, hogy ez a megadás jó-e, szerintem sem az). Turn-ön leesik a 4. színe és checkkolsz. Erre azt gondolja, hogy két magas lap vagy közepes pár van nálad és talán viheti a potot, belehív egy jó 50%-ot, mire te visszatolod. Itt a pot 180$, neki a megadás még 31$, azaz kap egy 25% körüli pot oddsot, amivel az általa gondolt range-re már meg kell adnia (még ellened is van 25%-a, alacsonyabb párok ellen kb. 30%). A riveren meg le is esik neki a 25%. Szerintem nem lett volna szabad c/r játszanod turn-ön, mert a hívása után, már kötelező volt megadnia.
Ha FD nélküli JJ-val javul le riveren jobban megérteném, hogy ideges vagy, mert ott 95%-ról kaptál volna ki, így viszont 4-ből 1 partit mindenképpen buksz és ez éppen az az 1 volt.
nyilván ott a konkrét vélemény hiszen felment az agyvizem ezeken a partikon. többi egyezik. visszatérve az első partira: ha úgy adódik szeretnéd preflop mindkét villain stackjét bent látni ilyen lapokkal a kezedben. namost ha izolálom utg-t akkor nyerem ss pénzét - így persze utg vitte mindkettőnkét, de ki látta ezt előre? :)
Akkor nézd a második partit is az ellenfél szemszögéből:
AK-val ráemel két limpelőre, amire tőled kap egy nem túl izmos 3betet (te írtad, hogy nem akartad, hogy eldobja, hát nem is dobta). Jön egy alacsony flop és egy standard cbet. Mit gondolhat nálad? Nem feltétlenül QQ+-t, hanem mondjuk 88+, AJ, AQ lapokat, hiszen ő csak lopni akart pozícióból, ha a te szemszögedet nézzük és ebből a szempontból ezek reális kezek lehetnek. Így viszont egyelőre nem tudja hogyan áll, ezért megad (ezen lehet vitatkozni, hogy ez a megadás jó-e, szerintem sem az).
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 56.962% 56.12% 00.84% 39585781728 591197288.00 { KK }
Hand 1: 21.519% 20.79% 00.73% 14664748596 513520808.00 { 22+, AQs+, AQo+ }
Hand 2: 21.519% 20.79% 00.73% 14664748596 513520808.00 { 22+, AQs+, AQo+ }
Drasztikusan esik a nyerési esélyed. Én nem szeretném mindkét ellenfél pénzét bent látni, elég ha az egyikét meg is nyerem.
bocs a "hangnemért", bár szerintem semmi durvát nem írtam.
sőt, még mindig fenntartom!
a handhez mérten kellő mélységgel "elemeztem" a partiaidat, nem felhúzni kell magadat, hanem esetleg visszakérdezni, ha vmi nem világos (bár mindent egyértelműen próbáltam leírni...)
remélem sikerült megérteni mit rontottál el.
bocs a "hangnemért", bár szerintem semmi durvát nem írtam.
sőt, még mindig fenntartom!
a handhez mérten kellő mélységgel "elemeztem" a partiaidat, nem felhúzni kell magadat, hanem esetleg visszakérdezni, ha vmi nem világos (bár mindent egyértelműen próbáltam leírni...)
remélem sikerült megérteni mit rontottál el.