Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 FR overpár, FD a flopon

styxxx
Válasz Romsy kommentjére
2009. márc. 15. 18:34

[QUOTE=Romsy;95572]9.5$-t kell betenni, 8-ból egyszer jön le a sete flopon (blah-blah...) ha 135$-os potot nyer akkor breakeven, simán adnia kell, hero 3bet-range-e nagyon nit (2.8%) tehát legtöbbször overpárja lesz flop után ezért setesedésnél simán nagyobb lesz az avg pot mint 135, simán adni kell.

Ezt most nem igazán értem, hogy ha MP2-nek 135-öt kell nyernie akkor miért jó neki, ha elnyeri a 122-t?

Mert ugye neki nem 135-ös potot kell nyerni, hanem 135-ös stacket.

Romsy
Válasz styxxx kommentjére
2009. márc. 15. 18:36

135-ös potot, 67.5-es stacket. Meglepő mi? :D

styxxx
Válasz Romsy kommentjére
2009. márc. 15. 18:44

135-ös potot, 67.5-es stacket. Meglepő mi? :D

Köszönöm az irónikus mondatot, csak nem igazán értem, hogy miért jó neki ha 13,5 dollár-t betesz mondjuk 7-szer és utána nyer vele 67,5 dodót. ???

Arról nem is beszélve, hogy a 3bet rang-be az AK is benne van mai nem fog ollé menni ilyen flopon, így neki minden esetben AA KK ellen kell játszani.

Az hogy még 9,5 -et kell megadni, attól még 4-gyel már bent van minden esetben amikor jön a 3bet.

Romsy
2009. márc. 15. 19:00

Ehhe, nem ironikus mondat, szerintem is meglepő, hogy csak akkora potot kell nyerni breakevenhez... mindegy.

Leírok egy példát, hátha könnyebben megérted:

6max játék, 100bb, SB = 55, BB = AA

utg,h,co,d fold

SB raise to 2bb (minraise)
BB reraise to 3bb (min.)
SB reraise to 4bb (min.)
BB reraise to 5bb (min.)
SB reraise to 6bb
BB reraise to 7bb
SB reraise to 8bb
BB reraise to 9bb
SB reraise to 10bb
BB reraise to 11bb
SB reraise to 12bb
BB reraise to 13bb
SB reraise to 14bb
BB reraise to 15bb
SB reraise to 16bb
BB reraise to 17bb
SB reraise to 18bb
BB reraise to 19bb
SB reraise to 20bb
BB reraise to 21bb
SB reraise to 22bb
BB reraise to 23bb
SB reraise to 24bb
BB reraise to 25bb
SB ??

Ha úgy számoljuk ahogy te próbáltad, akkor itt sb-nek "rossz" lenne a megadás, mert 25 * 9 = 225bb-t kéne mindig nyerni, hogy megérje, ezért a helyes válasz fold lenne, ami ezen a példán látszik, hogy helytelen megoldás és hibás a számolási módszer.

Az hogy még 9,5 -et kell megadni, attól még 4-gyel már bent van minden esetben amikor jön a 3bet.

Amit te mondasz az nem 3bet, hanem pl egy 13.5 bb-s openraise lecallolása pozícióból, de itt most más a helyzet:

Betettél már 4$-t, az nem a te pénzed, hanem a pot része, amire érkezik egy 13.5$-os emelés. Ezt a 4$-t nem lehet visszavenni. 9.5$-t kell megadnod 27$-ra, ami kb egyharmad része. Ezzel a 9.5$-al setmine-olsz a továbbiakban, nem 13.5$-al:

Minden 8. esetben lesz seted flopon, ennek a "költségeit" fedezi

27$ + (6*9.5$)*2 = 141$ pot

27 = ~ 3*9.5$

breakeven, amit fejben 135-nek számoltam föntebb.

Remélem így már érthetőbb...

Arról nem is beszélve, hogy a 3bet rang-be az AK is benne van mai nem fog ollé menni ilyen flopon

Ezesetben meg:

A-magas < 55,

Magaslap ellen nem kell setet floppolni. Épp onnan adódik az avg 141-es pot, hogy nem mindig allin parti van, de az esetek döntő többségében igen a szűk 3bet range miatt. Mellesleg AK-t is lehet hagyni barrelezni, az is javulhat 50% eséllyel top párrá ha setesedünk.

styxxx
Válasz Romsy kommentjére
2009. márc. 15. 19:15

Köszönöm a válaszod !

Talán még egy gondolatom lenne.
A setet én úgy tudom 1:9 -ben kell számoljuk, mert 10,9% a setesedés esélye flopon, így nem elég ha 1:8-ban számoljuk, és mi sem mindíg csak oversettel nyerhetünk, mert jöhet flush vagy sor is (sajnos mintha nekem sűrűbben jönnének :D) így a breakevenhez is több kell.
100BB-n én nem callolnék 55-tel. jelen esetben (némileg deepen) a számításaid szerint talán callolható.
Na meg pont a szük 3bet range miatt sok esetben stackért megy majd a küzdelem.

Romsy
2009. márc. 15. 19:22

"The concept is based on the odds of a person, who holds a pocket pair, flopping a set. Those odds are 12.5%."

De úgy is lehet számolni hogy van 2 outod, ami olyan 4.3% esély és 3 lehetősége van lejönni, kb 3*4.3 = 12.9%

Utóbbi (12.9) azért több, mert pl azonos out nem jöhet le 3-szor, szóval a második kártyánál eggyel kisebb a pakli, a harmadiknál mégeggyel.

Sor, flush, stb lejöhet pocket párhoz is, + van pár weak, akik pl megválnak KK-tól A-magas boardon, ha van róla vmi readed akkor dobatni is meg lehet próbálni, ezért a preflop call simán indokolható.

styxxx
Válasz Romsy kommentjére
2009. márc. 15. 19:34

"The concept is based on the odds of a person, who holds a pocket pair, flopping a set. Those odds are 12.5%."

De úgy is lehet számolni hogy van 2 outod, ami olyan 4.3% esély és 3 lehetősége van lejönni, kb 3*4.3 = 12.9%

Utóbbi (12.9) azért több, mert pl azonos out nem jöhet le 3-szor, szóval a második kártyánál eggyel kisebb a pakli, a harmadiknál mégeggyel.

Sor, flush, stb lejöhet pocket párhoz is, + van pár weak, akik pl megválnak KK-tól A-magas boardon, ha van róla vmi readed akkor dobatni is meg lehet próbálni, ezért a preflop call simán indokolható.

OK. Köszi.

Romsy
2009. márc. 15. 19:38

szívesen

Bumbanas
Válasz Romsy kommentjére
2009. márc. 15. 21:03

Köszönöm Romsynak a kielégítő elemzést az 55 preflop megadás helyességéről.
Ez most nem irónia, ugyanis megpróbáltam fordítva elemeztetni veletek a helyzetet, ugyanis itt igazából én voltam az 55 és a nit ellenfél a KK. Éppen azért raktam be a legelején mindkét statisztikát, hogy lássam mennyire elvadult dolog, hogy az ellenfél "csak overpárral" allin megy turnön. Ha nem 120bb az effektív stack én is dobtam volna oop a kis párt, de mivel sok pénz nyerésére volt esély, ráadásul igen szűk az ellenfél 3bet tartománya tudtam, hogy QQ, KK, AA, nagyon esetleg AK lehet nála. J magas flopon gondolkoztam egy visszaemelésen, de nagyon átlátszó lett volna, hogy set, ezért inkább ezt a játékot játszottam.
Azon azért csodálkoztam, hogy senkiben nem merült fel (szerencsére az aktuális ellenben sem), hogy mi lehet az a lap amivel egy ennyire szűk 3bet range ellen c/c-t játszok flopon. Mivel eléggé olvasható volt a játéka biztos, hogy egy QQ-t is dobok turnön allinra és bármilyen kis-közepes pár repül már a flop hívásra set nélkül. Tehát itt neki a "mit gondolhat mi lehet nálam?" szinten lassítani kellett volna, szerencsére nem tette.
Még egyszer köszönöm mindenkinek aki vette a fáradságot és rászánta az időt, hogy reagáljon. Külön jó volt Romsy elemzése a set mining-ról, én is mindig azt nézem, hogy a 3bet megadásához szükséges összegre van-e "fedezet" az ellenfélnél.

Élő ügyfélszolgálat