kanrich_: szerintem pont a fishek ellen van igazából ennek jelentősége, regularok ugyis 10 asztalon nyomják, senki nem figyel ott a nevekre, max a statokra.
viszont a halak akik anyáznak chaten meg ilyeneket csinálnak, ők azok akik megjegyzik az embert, meg hasonlók.
én mostanában igyekszem ráálni ezekre, jobb ellenfeleknél megpróbálok gyanús fishmoveokat csinálni direkt, az idegesítően hülyén játszó emberek ellen pedig felveszem ugyanazt a játékstílust, amit ők is játszanak, ha valaki minden egyes alkalommal emel/visszaemel riveren, akkor én pedig rátolom, vagy tegyük fel folyamatosan overbetel flopon, akkor énis megcsinálom ellene ugyanazt. nagyon zavarba tudnak jönni ilyenkor:)...
jó dolog idegesíteni a playereket!.)
Ezzel nem teljesen értek egyet, hogy őszinte legyek :)
A fish-ek úgyis hülyék, úgyis pár kör alatt elvesztik a pénzüket, vagy nyernek 10 beülőt nagy mákokkal és felállnak. Semmi értelme ellenük figurázni, metagame-re menni, mert úgyis hülyeségeket, logikátlan emeléseket, megadásokat csinálnak anélkül is, hogy Te bemutatod, hogy képes voltál mondjuk AA-t végig emelés nélkül játszani. Ellenük ennek hosszútávon nincs +EV-je, mert nincs ellenük hosszútáv, csak rövid. Mire megint kapsz egy jó lapot, hogy használd a metagame által kialakított imidzsedet, már 3 hal cserélődött.
A jó játékosok, a regulárok pedig sztem igenis figyelnek az ellenfelekre, a többi regulárra. Nekem nagyon sok notes-om van ezekről, minden kis furcsaság felírva. Egy regulár, akivel már 2k leosztást játszottam és valószínű fogok is még, megjegyzi, hogy AQs-sel 4bet all-int adtam meg, és legközelebb ennek hasznát vehetem.
végülis van benne valami:)
én ennek csak a rövidtávú kivetülését látom, a fishek ellen, de nem is hinnéd amugy mennyire figyelnek ezek a játékra:)...
jó persze most nem a teljesen hülyékre gondolok, hanem azokra, akik nem mennek tönkre harmadik párral.
eddig bejött, regularokat nemnagyon látok viszont sajnos, mert kb. minden sessionömet más teremben nyomom, persze van akit ismerek, és általában ismerem a "gyengéiket"... de bevallom nemnagyon figyeltem oda rájuk különösebben, "metagame" értelemben:).
teljesen értelmetlen hozzászólás hajnalban, bocsi.
inkabb kanrichal ertek egyet metagame kerdesben.
de azert az alatt a - sajnos - rovid ido alatt amig az asztalnal ulnek, azert a fishek is figyelnek; nem azert fishek mert egyaltalan nem nezik mit csinalsz, hanem mert ok ennek ellenere hulyesegeket csinalnak.
de pl. ha a fish rajtakap, hogy 3 beteltel valami nem jogos lappal, akkor veled szemben attol kezdve meg a default jatekanal is sokkal inkabb CS lesz, amit ki lehet hasznalni.
a masik odlal a regularok. nekem egy ido utan kialakul veluk egy kolcsonos tisztelet, de ennek ellenere a preflop jatek szempontjabol nagyon fontos, hogy a 3 bet ranguket vagy pl. - a 3 betjukre tolem neha valaszul erkezo 4 bet allin miatt - a 4 bet allin call range-uket belojem. itt nagyon is megjelennek a metagame szempontok. ha pl. valaki utalja ha gyakran 3 betelik - ugyebar ki nem utalja - es erre mondjuk akar TT+al vagy AJs+al 4 bet allineket tol, azzal a logikaval, hogy nagy a FE, de ha megadjak meg mindig jelentos %-ban ott a mak, akkor ez igy teljesen jo jatek, de szerintem CSAK AKKOR, ha ugyanezt megcsinalja KK-val es AA-val is - amely lapkat en regebben soha nem jatszottam ennyire gyorsan; nem akartam, hogy preflop dobjanak -, hogy lassak csak a regular ellenfelek, hogy ilyen move eseten nagyon is felni kell ezektol az igazi monsterektol.
meg a konkret peldalanal maradva, ami nalam mar mindenkeppen sulyosan meger egy note-ot, egyben nagy hiba is szerintem az pl. az AQ-val callolt allin.
Ez az ellenfél azért a 26/20 alapján nem tűnik akkora fishnek...
Az ellenfél 26/20 100 hand alapján. Sokat 3betelt és flop után is agresszívan játszott.
Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)
saw flop|saw showdown
MP ($96)
CO ($85.65)
Hero ($105.10)
SB ($125.05)
BB ($108.90)
UTG ($144.55)
Preflop: Hero is Button with :Jc: :Jd:
3 folds, Hero raises to $3.5, SB raises to $14, 1 fold, Hero calls $10.50.
Flop: ($29) :2h: :6c: :7d: (2 players)
SB bets $24, Hero calls $24.
Turn: ($77) :4c: (2 players)
SB bets $87.05 (All-In), Hero ???
Call vagy fold?
hogy lehet ilyenre konvertálni a HH-t, hogy nevek helyett pozíciókat ír?