Nl100: Kozepes parok maniakusok ellen
1.
47/16/1.38
Full Tilt Poker, $0.50/$1 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter
BB: $132.80
UTG: $100
Hero (MP): $250.05
CO: $101.50
BTN: $87.50
SB: $100.10
Pre-Flop: 9 9 dealt to Hero (MP)
UTG folds, Hero raises to $3.50, 3 folds, BB calls $2.50
Flop: ($7.50) 6 T 2 (2 Players)
BB checks, Hero bets $5, BB raises to $10, Hero calls $5
Turn: ($27.50) A (2 Players)
BB bets $8, Hero ??
2.
56/43/5 de, csak 16 kez alapjan
BB: $65.10
Hero (UTG): $98.50
MP: $153.35
CO: $290.85
BTN: $99.50
SB: $217.10
Pre-Flop: 9 9 dealt to Hero (UTG)
Hero raises to $3.50, MP folds, CO calls $3.50, 3 folds
Flop: ($8.50) 6 8 T (2 Players)
Hero bets $6, CO raises to $15, Hero folds
Results: $20.50 Pot ($1 Rake)
CO mucked and WON $19.50 (+$10 NET)
3.
33/27/3.4 nem szeret dobni... pl 3betel kasszaban 68cal talat egy part, ami mar eleg is volt neki a call downhoz....
Hero (SB): $114.25
BB: $92
UTG: $135.45
MP: $299.15
CO: $110
BTN: $255.05
Pre-Flop: 7 7 dealt to Hero (SB)
3 folds, BTN raises to $3.50, Hero calls $3, BB folds
Flop: ($8) 3 4 3 (2 Players)
Hero checks, BTN bets $4.50, Hero raises to $11, BTN calls $6.50
Turn: ($30) Q (2 Players)
Hero checks, BTN bets $17, Hero ??
Az volt a tervem, h nem A, nem pikk lapokon 2x ch/c-ozok a ch/r-em utan. Szerintetek jo jatek igy a ch/r?(Ez azota sem hany nyugodni.) Esetleg jobb a sima call down, vagy valami nagyobb ch/r?
ezek elég érdekes partik, én is kiváncsi lennék, ki mit mondana rájuk...
1, Az első partiban én a flopon ilyenkor rendszerint elengedem a lapomat. Általában az ilyen típusú játékosok egy kisebb párral (vagy esetleg két magas lappal) floatolnak, de nem emelnek vissza. A flop minraise lehet egy set vagy egy akármilyen tizes. Visszaemelhetnénk, de az a baj, hogy sok esetben egy ilyen 46% VPIP-vel bíró játékos nem tudja eldobni a gyenge tizesét.
A turn-nél én egyértelmű gyengeséget feltételeznék. Megjött az ász, amitől szerintem megilyedt és egy blocking bettel próbálkozik. Visszaemelnék, méghozzá viszonylag méreteset, olyan 35$-ig. Nem kizárt, hogy a riveren is ellőnék még egy burrelt, ha ezt a hívást megadja.
2, A második partit ugyanígy játszottam volna. Mindenképpen erősebb lapra teszem, nekem pedig a board szerkezete miatt nincs implied oddsom sem.
3, Preflop visszaemelek a hetes párral az ilyen játékosok ellen. Feltételezem, hogy az att.to.steal blinds jó magas lehet nála, a hetes pár bőven erősebb a zónájánál. A flopon c/r-t játszanék így én is, de biztos, hogy nem 11$-ig emelek vissza, hanem potot hívok rá.
A turn-nél véleményem szerint jobb a c/call, mert egyrészt nem hinném, hogy kétszer elblöfföli a dámát, másrészt pedig ott van még egy spade draw-m is.
1.Szerintem ez mini-ch/r nagyon is jellemzo jatek a maniakusoknal air lapokkal. A turnre viszont szinte 100% lesz, h Tx van nala. Viszont en nem vagyok rola meggyozodve, h ki lehet csavarni a kezebol. Megeri ezt megprobalni, egy teljes stackes bloffel eyg reatardalt ellen?
Az is erdekes, ha nem A jon is tovabb hiv, mert akkor meg mindig fenn all az eselye a bloffnek, meddig erdemes ilyenkor elmenni?
Vagy valoban jobb a biztonsagos fold a flopon?
2. Szerintem itt nagy %ban van nala air, de tul nagy a reverse impleied odds. Viszont, ha mindig dobni fogok ellenuk, akkor nem latom h lesznek nyersegesek a kozepes parjaim.
3. Na en ennel a sracnal biztos voltam, h tovabb hivja a rivert mndennel (perse riverre meg az A is leesett). En kezedek a dobas fele hajlani.
Sztem a PF 3bet penzegetes, annyira azert nem eros a 77. Igaz, h a legtobb lapnal kicsit eselyesebb PF, de, szerintem, PF nem dob szinte semmit, es akkor mit csinalunk a flopon, amikor jonnek az overcardok, es nagyon jo esellyel floatolni akar az ellenfel, ill. a 2-3. parjat nem nagyon akarja elengedni.