Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: KQs - top párral oop

BaLa
2008. júl. 19. 3:09

NL100: KQs - top párral oop

Két kérdésem lenne:

1. Turnön jó a c/c? Én ilyen boardokon szinte mindig ezt játszom normálisabb ellenfelek ellen. Egyrészt floatot indukálok, másrészt ha elcsekkeli, akkor riveren megereszthetek egy potméretű valuebetet, amit könnyebben megadhat, mintha turnön emelnék.

2. Riveren call vagy fold?

Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)

BB ($138.55)
UTG ($237.50)
Hero ($100)
CO ($105.25)
Button ($96.50) - 22/13/2.4 (240 hand) - egyszer láttam tőle floatot
SB ($100)

Preflop: Hero is MP with :Qh: :Kh:
1 fold, Hero raises to $3.5, 1 fold, Button calls $3.50, 2 folds.

Flop: ($8.50) :Qs: :9h: :2c: (2 players)
Hero bets $6, Button calls $6.

Turn: ($20.50) :4d: (2 players)
Hero checks, Button bets $11, Hero calls $11.

River: ($42.50) :9s: (2 players)
Hero checks, Button bets $30, Hero ???

lederman
Válasz BaLa kommentjére
2008. júl. 19. 4:19

Sztem jó a ch/c a turnön, habár én emelnék ismeretlen ellen, ízlés dolga.
Pont azért szeretem itt a turn emelést, mert nem kerülök ilyen helyzetbe: 2 emelés utan UTG+1et ritkén probálják double floatolni, és talán TT-, JQs-ből kiszedhető valami value. (+hitelesebbek leszenk a double barellek, bár ez lehet, h nem annyira erős szempont.)

Ha így játszottad, szerintem enyhén -EV a river call, azonban én bevállalnám: látnia kell, h nem pusholhat ki a kasszából a ch-em után + én is látni szeretném, h ő mit csinál.

Littlemage
Válasz lederman kommentjére
2008. júl. 19. 8:22

jók ezek a megjegyzések, ezért szeretlek olvasni benneteket:)))
amugy lehet én is raiselnék turnön, mondjuk, ha rámtolja, el nem tudom engedni.

sztem call.

ha nem jött volna le a 9-es, akkor én a riveren még egy min raise-t is csinálnék :). ez nem mindig jó, viszont egy csomószor beszari vagyok, s bennhagyok egy csomó pénzt a partyba.

Zoli
Válasz lederman kommentjére
2008. júl. 19. 10:39

Sztem jó a ch/c a turnön, habár én emelnék ismeretlen ellen, ízlés dolga.
Pont azért szeretem itt a turn emelést, mert nem kerülök ilyen helyzetbe: 2 emelés utan UTG+1et ritkén probálják double floatolni, és talán TT-, JQs-ből kiszedhető valami value. (+hitelesebbek leszenk a double barellek, bár ez lehet, h nem annyira erős szempont.)

Ha így játszottad, szerintem enyhén -EV a river call, azonban én bevállalnám: látnia kell, h nem pusholhat ki a kasszából a ch-em után + én is látni szeretném, h ő mit csinál.

Egyetértek.

Ilyen boardokon én is szoktam oop turn c/c t játszani hogy blöfföt indukáljak, aztán sikerül a riverre jó nehéz döntés elé állítani magam.:) Ha már így játszottad river call, bár nem sok értelmes lapot versz meg: JT, JQ esetleg QT.

BaLa
Válasz Zoli kommentjére
2008. júl. 20. 21:05

Megadtam, T9-et mutatott.

Élő ügyfélszolgálat