Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Nl100 második pár vs thin value range

Tori18
2010. dec. 3. 2:06

Nl100 második pár vs thin value range

$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG EvaMendes91 ($234.80)
CO ersvob ($100.50)
BTN HmmmmISee ($321.80)
SB felep10 ($76.50)
BB Hero ($100)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is BB :qc: :qd:
3 folds, felep10 raises to $4, Hero raises to $12, felep10 calls $8

Flop: :6c: :kd: :9h: ($24, 2 players)
felep10 checks, Hero bets $15, felep10 calls $15

Turn: :5h: ($54, 2 players)
felep10 checks, Hero checks

River: :7h: ($54, 2 players)
felep10 bets $49.50, Hero ?

ellenfél 23/19, fold to 3 bet 76% sb ről
wwsf 45,river agg % 26%

igazából a river mégse annyira kérdéses, egy videóban láttam,hogy Q,Q val 3 barrelezték K high floppot 3 bet potban, ezért az a kérdésem,hogy turnon kell e betelni? River meg nem igazán áll össze, közepes párokkal,sőt még talán K val is checkel, tehát itt a value range kb szettek és 8 as,ami nem igazán van benne a pre oop 3 bet call rangében.

sariboxer
Válasz Tori18 kommentjére
2010. dec. 3. 7:40

a hand akkor lenne erdekes, ha check behindoltal volna flopon, ahogy en tennem altalaban. (persze az meg eleg face up, ugyhogy a bet sem nagy hiba, mert kisebb pp meg fizethet egy utcat)

igy viszont a river supereasy fold, a flop calling range-eben ugyanis semmi nincs amit versz es amivel ekkorat belehiv riveren. az esetek 1%-aban ez tilt lesz airrel, a maradek 99%-ban verve vagy. (setek + 87s, + hulyen jatszott AK + riveren thinen betelt KQ)

a videoban pedig valami nagyon mas lehetett (vagy csak siman szar volt a videokeszito), mert itt semmi ertelme nem lett volna a 3 barrelnek. airrel neha a turnon meg betelnek fel pot korul, de ilyen sd kepes lappal annak sem lenne semmi ertelme, minden rosszabbat dobatunk, de jobbat soha sem, stb.-stb.

murphy66
Válasz sariboxer kommentjére
2010. dec. 3. 9:44

Én nem checkelnék sem a floppon sem a turnon. BvB nyilván egy picit aggrobb dinamika van köztetek és ha az ellenfél kompetens, akkor tudja, hogy ez egy olyan board, ahol sokszor fogsz double barrelt játszani, bár a stackméretek itt nem annyira ideálisak hozzá. Nem tudom, hogy az ellenfél mennyire erős játékos, de feltételezem, hogy annyira nem szuperjó, ha 80 dollárral kezdi a partit. Én a következő turn calling range-t adnám neki:
{99,KQ,KJ,KTs,JJ,TT,T9s,88,77,A9s}
Még beleraknék ebbe 1-2 AA, KK kombót, AK-t feltételezem, hogy mindig 4beteli.
Ez ellen a range ellen van 50% equityd és úgy gondolom, hogy lesz 1-2 lap amit dobni fog. A checkel az a probléma, hogy nem fog nyitni azokkal a lapjaival amikkel megadna egy nyitást.
Ha szűkítjük a preflop range-ét ( sajnos nem mondtad, hogy mennyit lop a SB-ről és hogy milyen imaged van), az equityd valószínűleg nőni fog, mert kevesebb Kx lap lesz a kezében.
Én a turnon bet fél pot/callt játszanék. Ha nincs nit imaged, akkor számíthatsz arra, hogy megadnak rosszabbal.

Tori18
Válasz murphy66 kommentjére
2010. dec. 3. 10:52

sb 42% ban stealel

én tegnap 26/21 et játszottam 11 es 3 bettel, 67% fold to steal bb

általában én is chk behindolni szoktam a floppon, ami ugye kompetens reg ellen nem jó. A videóban amúgy nutedawg és citizenwind játszott, 2 barreleztek, majd riveren azt mondták c/f,majd valahogy megindokolták,hogy river shove az jó k,99,x,x boardon pre 3 betelőként.

murphy66
2010. dec. 3. 11:00

sb 42% ban stealel

én tegnap 26/21 et játszottam 11 es 3 bettel, 67% fold to steal bb

általában én is chk behindolni szoktam a floppon, ami ugye kompetens reg ellen nem jó. A videóban amúgy nutedawg és citizenwind játszott, 2 barreleztek, majd riveren azt mondták c/f,majd valahogy megindokolták,hogy river shove az jó k,99,x,x boardon pre 3 betelőként.

Nem láttam a videót, full stack ellen a riveren c/f-ot játszanék. A videóban szereplő 3betelt parti bvb volt? Úgy érzem, hogy egész más a dinamikája van a bvb, nem bvb pozícióból 3betelt parti és a nem bvb vakokból 3betelet partiknak.

sariboxer
2010. dec. 3. 13:38

az mondjuk eredetileg elkerulte a figyelmemet, hogy villain 80bb-s stacken ul es ha fish, akkor az eddig altalam irtakkal szemben callolnek riveren, de a statjai alapjan nemhogy nem fish, de egy eleg weak tight reg, aki valoszinuleg pont nem reloadolt valamiert

sariboxer
2010. dec. 3. 13:43

ami ugye kompetens reg ellen nem jó.

azert irod ezt, mert kompetens reg egybol levagja, hogy mid van es riverig eldobatja veled vagy value town-ol. de ha ez tenyleg igy van, akkor meg ugye miert dobnank feltetlenul. ettol kezdve pedig guessing game, hogy K+-a van-e vagy csak tudja, hogy neked max. QQ-d es igy jo nagy varienciaval szamolhatunk, de sokszor ez +EV-sebb mint azonnal szinte total bloffot csinalni a lapunkbol. oop jo reg ellen azert en is mindig c betelnek, mert 3 utcat mar semmikeppen sem akarnek kovalyogni

Tori18
2010. dec. 7. 1:19

Nem láttam a videót, full stack ellen a riveren c/f-ot játszanék. A videóban szereplő 3betelt parti bvb volt? Úgy érzem, hogy egész más a dinamikája van a bvb, nem bvb pozícióból 3betelt parti és a nem bvb vakokból 3betelet partiknak.

btn vs bb volt

Tori18
Válasz sariboxer kommentjére
2010. dec. 7. 1:25

azert irod ezt, mert kompetens reg egybol levagja, hogy mid van es riverig eldobatja veled vagy value town-ol. de ha ez tenyleg igy van, akkor meg ugye miert dobnank feltetlenul

ez is érdekes téma, mert nem tudom h az a jó reg aki megpróbálja eldobatni a Q,Q-t,vagy az aki nem próbálja meg:) mert én ugye legalább 1 callon leszek Q,Q val,néha kettőn,mert ugye a pre oop 3 bet call range nem túl sok K-t tartalmaz. Ez borzasztó ellenfél függő szerintem. Habár most jó regről beszéltünk:)

Tori18
2010. dec. 7. 1:27

itt a teljes hand,utólag super easy fold, mert aminél jobb vagyok 10,10-J,J az nem fogja betenni, K elképzelhető de az se mindig talán. Meg kb 1% ban lesz blöff. Csak az volt a baj,nem láttam hogy lenne sora. Persze nem szabad a ranget csak sorra szűkíteni. De akkor is ez kb sose blöff. A value range ellen meg sehol se vagyok.

River: :7h: ($54, 2 players)
felep10 bets $49.50, Hero calls $49.50

Final Pot: $153
felep10 shows
:9d: :8d:

felep10 wins $150 (net +$73.50)

Hero lost $76.50

Élő ügyfélszolgálat