Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 QJ OOP 3-bet után TP+OESD

kisrapi
2008. nov. 27. 23:23

NL100 QJ OOP 3-bet után TP+OESD

$0.5/$1 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG Corrado-PY ($205.69)
UTG+1 Michor ($100.00)
CO kannni ($100.00)--21/15 5.1% 3-bet fold to 3-bet: 65% de ettől ezen az asztalon sokkal lazábban emelgetett, f
BTN Ganjalf ($39.90)
SB Hero ($142.30)
BB BEASTIE_B0Y ($97.00)
Pre-flop: ($1.50, 6 players) Hero is SB :Jh: :Qh:
2 folds, kannni raises to $3.50, 1 fold, Hero raises to $12.50, 1 fold, kannni calls $9
Flop: :Tc: :Qd: :9s: ($26, 2 players)
Hero bets $16, kannni raises to $87.50, Hero calls $71.50
Turn: :7c: ($201, 2 players)
River: :8s: ($201, 2 players)
Final Pot: $201

Elég passzív volt az asztal, ezért villainnal elég sokat emelgettün felváltva.
Jó így a lejátszás? Egyéb javaslatok azon kívül h fold PF?

castor11
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 27. 23:42

A 3 bet megadásából 99-jj, AK, AQ-ra tenném az illetőt. A draw miatt szerintem próbálta ellopni a a potot. (nem tudom mennyire divat nl100-on QQ,KK-val csak adni a 3betet, újabban elég sok embertől láttam)KJ-val szerintem nem ezt játszaná. A flopon szerintem jobb volt nálad. Én eldobtam volna a flop all-in-ra(bár én nagyon nit vagyok :) ) Szerintem 10-ek voltak nála.

peterpanic
Válasz castor11 kommentjére
2008. nov. 28. 1:02

A 3 bet megadásából 99-jj, AK, AQ-ra tenném az illetőt. A draw miatt szerintem próbálta ellopni a a potot. (nem tudom mennyire divat nl100-on QQ,KK-val csak adni a 3betet, újabban elég sok embertől láttam)KJ-val szerintem nem ezt játszaná. A flopon szerintem jobb volt nálad. Én eldobtam volna a flop all-in-ra(bár én nagyon nit vagyok :) ) Szerintem 10-ek voltak nála.

ezt nem lehet eldobni, cbet után már megvan az oddsunk a callra, KJ kizárható, azzal nem callozhat 3betet, szóval 8 outunk biztosan van, innentől egyértelmű.

kanrich_
Válasz peterpanic kommentjére
2008. nov. 28. 2:55

Szerintem az adott körülmények között esetenként simán lehet 3 betelni egy ilyen játékos CO emelése ellen SB-ből QJs típusú lappal, nincs azzal semmi gond.

A flop után cbet mértéke szerintem rendben van, a push-ra pedig egyszerűen adni kell az oddsok miatt. Szerintem az ellenfél esetében a flop push zóna 99+, AQ, AK lapokra teljesen reális, ami ellen 53% esélyed van:

Board: Tc Qd 9s

Hand 0: 53.256% { QhJh }
Hand 1: 46.744% { 99+, AQs+, AQo+ }

A legszűkebb 99, TT, QQ, KK, AA zóna ellen is 33,5% esélyünk van, a pot odds pedig 35%, nem lehet dobni.

sariboxer
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. nov. 28. 8:17

jo volt ez a lejatszas, bar siman lehet, hogy csak 8 outod volt, dehat az is lehet, hogy 13 es az odds miatt adni kellett az allint.

altalanossagban:

en nagyon sokszor pontosan ugyanazt csinaltam volna amit te, ettol fuggetlenul igy kibickent esetleg meg annyi megjegyzesem van, hogy egy light 3 betre akarmi jo, ezzel a QJs-sel viszont egyaltalan nem gaz neha a cold call meg oop sem. arra gondolok, hogyha nem talal el ilyen szepen a flop, akkor az allinre dobnod kellett volna, ugy pedig bloffot csinaltal a lapodbol.

mindenesetre ezzel kapcsolatban en sem tudom melyik a jobb az alabbi ketto kozul:

1. a monstereken kivul trash-sel 3 betelunk, aminek elonye, hogy a kozepes lapokat (pl. a pelda hand beli lap) sem "pazaroljuk el" azzal, hogy bloffot csinalunk beloluk, azokkal szepen mehet a cold call, bar nyilvan jobb ip.

2. a trasht egyszeruen eldobjuk mert szar es kesz es lightan is olyan lapokkal 3 betelunk (pl- QJs), amikkel azert nagyobb esellyel kapunk kedvezo flopot, ahol be tudjuk tenni jo equity-vel a penzunket.

tobbiek?

kisrapi
Válasz sariboxer kommentjére
2008. nov. 28. 8:23

Én valahogy az 1-es és a 2es kombinációját játszom, az adott pillanattól/imagetől/ellenféltől függően Coldallozni viszont csak IP szoktam ezekkel a lapokkal esetleg blindcsatában. 3-betelni IP néha bármivel, OOP viszont inkább olyan lapokkal szeretek, amit azért telibtalálhat a flop, és nem dominált.
Engem is érdekelne erről a többiek véleménye

peterpanic
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 28. 11:18

hogy ki ellen polarizáljuk ill. balanszoljuk a rangeünket?
valójában amúgy egyszerű:
a fishek ellen jó a balansz, mert hiába emelünk dominált lapokkal, ha az ő calling rangeük még ennél is tágabb, tehát tulajdonképpen valueért 3beteljük az AJ-t, KQ, KJ-t, stb.
TAG/regek ellen pedig mehet a polarizálás, hiszen ők nem fognak becallolni dominált szarokkal, tehát a rangeünket kettéválaszthatjuk, egyik valueért másik semibluff, bármilyen suited connectorral (amiben benne van a one-two gapper is).
ez igaz a postflop játékra is.

bravesoul
Válasz peterpanic kommentjére
2008. nov. 28. 13:07

hogy ki ellen polarizáljuk ill. balanszoljuk a rangeünket?
valójában amúgy egyszerű:
a fishek ellen jó a balansz, mert hiába emelünk dominált lapokkal, ha az ő calling rangeük még ennél is tágabb, tehát tulajdonképpen valueért 3beteljük az AJ-t, KQ, KJ-t, stb.
TAG/regek ellen pedig mehet a polarizálás, hiszen ők nem fognak becallolni dominált szarokkal, tehát a rangeünket kettéválaszthatjuk, egyik valueért másik semibluff, bármilyen suited connectorral (amiben benne van a one-two gapper is).
ez igaz a postflop játékra is.

nagyából egyetértek pp-vel.

a handhez:

itt már nem dobhatunk ! leírták a rangét, és megvan a oddsunk!

call

persze,ezt is bemákoltad, fish :)

Élő ügyfélszolgálat