Ez így oké csak az első hsz-ben nem ezt írtad, hanem azt "lehetett volna nagyobb, de nem akartad kizárni". De nem ez a lényeg végülis tökmind1;p
érdekes megközelítés.
én inkább lourker kollégával értek 1et. ha pl 10bb-ig 3b-elsz akkor sokkal kisebb az esély arra, hogy BB elcsábuljon egy callra viszonylag széles skálával, mivel ő is szeretne a bálna ellen játszani (rengeteg pp, SC-k, közepes suited gapper-ek ,suited (akár off) BW-ek ott lesznek ha csak 6bb-t kell callozni mivel a regre pozban lesz a bálna meg kifizeti ha talál vmit)
a fish-nek meg inelastic a skálája.
Ezzel nem tudok azonosulni, hogy flopon olyan sizet hasznaljunk hogy 1 közeli spr legyen turnre a reggel. Ezzel a size-al is faceup nagyon erős a rangeünk, nincs blöffünk. Egy pot közeli betre mi rosszabbtól várunk megadást a regtől úgy hogy rommá blokkoljuk a call ranget és pontosan nulla darab erős draw lehet nála?
Inkább a fish pénze foglalkoztat, aki nem fog dobni floppon párt nagyobb size-ra sem, sőt attól tartok gyengébbeknek 8-tól K-ig mind scare card turnön neki, ha nem javul.
A reg overcall range erősen AQ szerű lap, amivel próbáljon meg jól dönteni egy nagy flop size ellen. Kisebb sizera úgyis dob gyengébbet, túl kicsinél meg majdnem oddsot adunk a btn fishnek lyuksorokra is.
Nem akkora probléma ha BB is bejön egy széles skálával. Pont a széles skála miatt sokszor lesz postflop dominálva és mögötte a fishel viszonylag őszinte játékra lehet számítani tőle. Nyilván lesz olyan is amikor kifizetem de olyan nagyon nem aggódnék miatta, a legtöbb flopon kb úgyis feladok, csak a valuet fogom tolni ha meg belenézek egy coolerbe akkor ez van.
Szerintem itt túlértékeled ezt a domináljuk a reget részt. 3 way még egy TP-től is megválhat turn betre szendvicsben, azaz a dominált handekből nem túl sokat nyerünk eltekintve 1-2 brutál cooler-től.
Ezen felül bármilyen skálával is száljon játékba brutálisan lerontja a részesedésünket ha 3 way leszünk oop nem HU. Aztán a blöff lehetőségeink is drasztikusan romlanak, ahogy írtad a reg őszinte lesz de te is!!! Sokkal több value nyerhető ki ha HU kerülünk a fish-el akkor is ha sokszor csak A magast floppolunk.
Milyen skálára teszed riveren?
Ahogy én számolgattam BE gyanús a szitu, kb. attól függ, hogy AQs, AQo lesz-e nála és hogy azokból mennyivel ad meg riveren, de én a statok alapján hajlok a push felé.
(A preflop statok ellenére az AK-t sem zárnám ki teljesen a bálna miatt)
Felmerül bennem a kárókat nem tartalmalmazó AJ kombinációk balanszálatlan x/R-elése turn-ön. Ezzel védhető a turn check range (mivel a fish miatt valószínűleg szélesebb a flop értékhívás), illetve nagyon kellemetlen helyzetbe hozható mondjuk egy KdQd, JdTd, de ez tényleg csak gondolatébresztő, én is a bet-bet-bet line-t választanám.
Milyen skálára teszed riveren?
Ahogy én számolgattam BE gyanús a szitu, kb. attól függ, hogy AQs, AQo lesz-e nála és hogy azokból mennyivel ad meg riveren, de én a statok alapján hajlok a push felé.
(A preflop statok ellenére az AK-t sem zárnám ki teljesen a bálna miatt)
Felmerül bennem a kárókat nem tartalmalmazó AJ kombinációk balanszálatlan x/R-elése turn-ön. Ezzel védhető a turn check range (mivel a fish miatt valószínűleg szélesebb a flop értékhívás), illetve nagyon kellemetlen helyzetbe hozható mondjuk egy KdQd, JdTd, de ez tényleg csak gondolatébresztő, én is a bet-bet-bet line-t választanám.