Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: Setek, ahol értéket hagytam

lederman
2008. jún. 5. 7:11

NL100: Setek, ahol értéket hagytam

Mostanában mintha nem tudnám rendesen kifizetteni a setjeim. 2parti tegnap ill. tegnapelottrol. melyiket h kellett volna?

1.
Full Tilt Poker, $0.50/$1 NL Hold'em Cash Game, 5 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter

BB: $320.85
UTG: $103.65
CO: $165.65
BTN: $51.15
Hero (SB): $97.90

Pre-Flop: 7Image 7Image dealt to Hero (SB)
UTG raises to $3.50, 2 folds, Hero calls $3, BB folds

Flop: ($7) 7Image AImage 5Image (2 Players)
Hero bets $5, UTG raises to $17, Hero ??

Szoval errol mar sokszor szó esett, h h-an játszuk a setjeinket A-magas flopon, és ha jól emklékszem a közmegegyezés végül a frontbetre esett. Szóval frontbet... sikerült is a dolog: megkaptam a rerasiet. De akkor most mi is a további terv? (Sztem a 3bet nagyon erős, arra azért el tud dobni mindent, call után viszont a ch-kkel esélyt adunk neki a szabadulásra, a bet meg ismét elég erős). Nekem, így utólag talán a egy call és kisebb turnbet tetszik kb 17$ a ~40$-be.
Ki hogy folytatná?

2.
A PFR-ről nem volt komolyabb readem a a cold caller egy gyenge jatékos (jó eséllyel callozni fog a flopon)...

Ki milyen tervvel vág neki a flopnak? (A ch/r túl erősnek érzem, szerintem b-b-b; talán ch/c-b-b, vagy mégis ch/r?)

Full Tilt Poker, $0.50/$1 NL Hold'em Cash Game, 5 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter

BTN: $273.20
SB: $115.90
Hero (BB): $112.70
UTG: $101.85
CO: $93.55

Pre-Flop: 8Image 8Image dealt to Hero (BB)
UTG folds, CO raises to $4, BTN calls $4, SB folds, Hero calls $3

Flop: ($12.50) 8Image 7Image 5Image (3 Players)
Hero ??

Blatand
Válasz lederman kommentjére
2008. jún. 5. 7:49

Pont tegnap néztem egy Howard Lederer videót ahol arról is szó esett hogy a flopoknak alkata van az elsőnél elég száraz a flop és én itt checkoltam volna,de hogy így vissza emelt vagy reraiselnék vagy allin.
A másodiknál emelnék floppon mert ha lejön egy 10 v 9 lehet bajba kerülhetünk itt érdemes tesztelgetni az ellenfelet esetleg egy donk betet meg lehet próbálni, hogy ha totálisan rossz lapja van akkor eldobja ha pedig blöffre tesz akkor meg kifizet.

makkkiraly
Válasz Blatand kommentjére
2008. jún. 5. 8:10

Én az elsőnél kis gyengeséget mutatnák azzal, hogy csak megadom hosszas "gondolkodás" után az ő emelését, majd turn check és az emelésére emeléssel válaszolok.
Második esetben mivel nem én voltam az eredeti emelő checkelnék és reménykednék abban, hogy a CO-ban ülő emberke emel. Igaz arra ráemelni eléggé gyanús ezért csak call és turnon emelek attól függetlenül milyen lap jön le. Reraise pedig újra emelnék akár az összes zsetonom betolva.

Terrorka
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. jún. 5. 8:58

1. a flop teljesen jo nekünk, 1 gyenge draw van csak kinn, így én csak call, majd turnön hivnék fél potot és ha vissza hiv akkor allin. célunk hogy ellenfelünk az összes pénzét betegye. ha veszélyesebb a flop akkor reraise allin.
2. flopolt szettünket nagyon meg kell védenünk, mivel nem te voltál az eredeti agresszor én kivárnék bizva abban hogy vmelyik ellenfelem hív, szerintem itt a c/r a legjobb.

Zoli
Válasz Terrorka kommentjére
2008. jún. 5. 11:24

Az első parti flop call, turn crai. Vagy flop call, turn check call, river bet. Annyira száraz a flop és csak egy ellenfél van, úgyhogy szerintem egy hosszabb menetben több value van. Ha tényleg ászos lapja, akkor rettentő nagy underdog, szinte semmi esélye a nyerésre.

A második parti érdekesebb, egy kisebb emeléssel nyitnék, amit jó eséllyel megadhat 2 magas lap, bármilyen 6-os stb. Ha PFR nek magasabb párja van talán visszaemel a lapja védelmében + a bettel növelni lehet a kasszát a későbbi licitkörökre. Szerintem a check/raise itt túl erőteljes lépés, annyira nem sérülékeny a lapunk.

Élő ügyfélszolgálat