Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 SH KQo 3betpot IP, river blöff

Beckham087
2011. márc. 7. 18:54

NL100 SH KQo 3betpot IP, river blöff

Ellenfél teljesen ismeretlen, de 99% hogy regulár mert már 2-3 napja látom több asztalon játszani, csak még nem játszottam vele.
Az asztalon 6 hand alatt már volt egy KK vs AK-n ahol alul maradtam (Co vs BB pre all-in.)

Jó itt a river blöff?

$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG .SKM ($113.90)
CO Hero ($107.70)
BTN zekevarj ($228.30)
SB Spu Ungar ($100)
BB Teshhin ($198)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is CO :qh: :kc:
1 fold, Hero raises to $3, 2 folds, Teshhin raises to $12, Hero calls $9

Flop: :9h: :8d: :7h: ($24.50, 2 players)
Teshhin checks, Hero bets $14, Teshhin calls $14

Turn: :5d: ($52.50, 2 players)
Teshhin checks, Hero checks

River: :5s: ($52.50, 2 players)
Teshhin bets $30, Hero goes all-in $81.70

murphy66
Válasz Beckham087 kommentjére
2011. márc. 7. 18:58

Milyen erős kézzel csinálod ugyanezt a linet? Illetve mit szeretnél előadni?

kisrapi
2011. márc. 7. 19:21

Ellenfél teljesen ismeretlen,

---> Fold pre

castor11
Válasz kisrapi kommentjére
2011. márc. 7. 20:05

Messze nem játszok 100-on, de én alacsonyabb limiteken először megadom a kellő tiszteletet a 3beteknek. Ez nem biztos, hogy jó, de history nélkül ezzel a lappal nem kezdenék nagy akcióba.

Beckham087
Válasz murphy66 kommentjére
2011. márc. 7. 20:09

Milyen erős kézzel csinálod ugyanezt a linet? Illetve mit szeretnél előadni?

Minden full (77-99) az összes sor A6s, 76s, 56s, 86s. Settel elég alap a cb szerintem mert egy c/rai ellen nagyon rossz helyzetbe kerülnék... Sorral meg azért csekkelnék mögé, mert nem hiszem hogy 3 utca bet van benne, és sornál gyengébbel (FD, FD+over) ritkán fog c/r-t játszani turnön.
Úgy gondoltam hogy itt valami TT-JJ szerű lappal akar bet/foldolni...

crazy3317
2011. márc. 7. 20:13

TT-JJ bet/call lenne flopon, nem?

murphy66
2011. márc. 7. 20:16

Minden full (77-99) az összes sor A6s, 76s, 56s, 86s. Settel elég alap a cb szerintem mert egy c/rai ellen nagyon rossz helyzetbe kerülnék... Sorral meg azért csekkelnék mögé, mert nem hiszem hogy 3 utca bet van benne, és sornál gyengébbel (FD, FD+over) ritkán fog c/r-t játszani turnön.

Ez esetben kevésbé rossz a dolog, de szinte kizárt, hogy egy ismeretlen ellenfél is így fog gondolkozni a rangedről.

Az viszont komoly probléma, ha a turnon a setjeidet és a soraidat checkbackre játszod. A sorodban ha nincs is 3 utca value ( ami szerintem egyáltalán nem igaz ) akkor is védened kell a húzólapokkal szemben. Egy settel pedig szerintem ez a turn nagyon tiszta bet/call, egész egyszerűen nagyon ritkán lesz 6-os nála ( valószínűleg nem fog 65o-al 3betelni, de ha igen, akkor úgyis szuper széles range van amiben arányaiban kevés a 6-os ), főleg a turn check után.

Beckham087
2011. márc. 7. 20:56

Értem.
Azt hiszem igazad is van!

Ha mondjuk nem lenne kint FD akkor jobb lenne a checkback?

murphy66
2011. márc. 7. 21:19

Sorral semmiképp sem választanám a check backet. Én úgy gondolkozok, hogy a preflop range valószínűleg a value handek irányába torzul, mert most stackelt le, lehet hogy tilten vagy és nem dobsz sokmindent stb... az általános tapasztalatom, hogy egy ilyen behúzott KK AK, után közvetlen 3b erősebb mintha vákuumban történne (és ezért a preflop foldra hajlok én is). Ha overpár jellegű kéz van nála, akkor a turnon mindenképp nyitnék, mert lesz pár river ahol esetleg képes lesz elengedni a lapját. Ezzel együtt a preflop feltételezéseimet is figyelembe véve szerintem közel 100%-ban jó vagy itt, szóval a riveren is nyitnék. A preflop feltételezések miatt a setekkel is stackért játszanék, szerintem a turn check valamilyen nem szuper ritka frekvenciával check/shove lesz tőle valamilyen overpárral vagy erősebbel, egy ilyen range ellen azért elöl leszel.

Deni
2011. márc. 8. 10:02

Overpárt szoktak ilyen boardokon ezzel a line-nal potkontrollozni. ( vagy set-el "csapdázik")

Ez a river joker neki, mert az összes kétpárodat (87, 98, 97) lejavulta, és a turn checked után nehezen adsz hitelesen elő full-t, sort, ezért nem tetszik bluff.

Persze elképzelhető, hogy ezt így nem tudja végig gondolni, ill. NL100-on annyira ritka a riverreraise bluff ( főleg ilyen boardon ), hogy simán bet/foldol.

Élő ügyfélszolgálat