Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: T9s preflop 3bet után

BaLa
2008. ápr. 17. 17:12

NL100: T9s preflop 3bet után

Button: 20/16/3.3 - preflop pozícióból sokat emelt
Én 19/17 körül játszottam, most emeltem rá vissza először a session alatt.

Mi a terv a turnön?

Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)

saw flop|saw showdown

MP ($111.40)
CO ($30.05)
Button ($103)
SB ($97.30)
Hero ($212)
UTG ($56.90)

Preflop: Hero is BB with :9c: :Tc:
3 folds, Button raises to $3.5, 1 fold, Hero raises to $13, Button calls $9.50.

Flop: ($26.50) :Ac: :Td: :4c: (2 players)
Hero bets $13, Button calls $13.

Turn: ($52.50) :Qh: (2 players)
Hero ???

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 17. 23:19

Én nem igazán szeretek suited connectorokkal preflop BB-ről vakot védeni, különösen nem egy 20/16-os konszolidált játékos ellen, akkor már sokkal inkább egy hetes párral. Ráadásul a 9Ts azért sem jó, mert túl magas, vagyis ha jön a flop hozzá (ami persze általában vmilyen draw lesz), akkor az ellenfél nehezen dobja majd a TPTK lapját...

A flop után az lenne a célom, hoyg minden pénzt berakjak, ha már így alakult, viszont a c/r itt semmi képpen nem jó megoldás, tehát én emelnék, viszont ennél azért nagyobbat, olyat 16-17 körül. Ezt követően, ha visszaemel, akkor reraise all-in és reméljük jön a lap :)

A turn-nél szerintem check, egyszerűen nincs az az Isten, hogy nincs legalább AT-je, vagy AJ, vagy AQ, AK-ja, mellyekkel jó eséllyel callolni fog. (AA, QQ, TT biztosan callol, KK és JJ meg nem valószínű, hogy callolna postflop). Esetleg látsz arra esélyt, hogy ez a játékos eldob itt egy AJ-t (amit egyébként szerintem nagyon sok 20/16 körüli játékos eleve eldobott volna preflop egy olyan statokkal rendelkező játékos ellen, mint Te)? Mert ha erre nem látsz esélyt, akkor szerintem nincs értelmes emelni, mert nincs fold equity-d, az esélyed meg már messze nem olyan, mint a flopnál volt...

want2push
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 18. 2:03

Ez a flop emelés sztem semmire se jó. Ha emelsz, akkor emelj nagyobbat. Ennyiért semmiképpen se dobja el azokat a lapokat (ász nélküli), amelyekkel elgondolkozna azon egy nagyobb emelés hatására. Ha meg kijön a lapod, úgyse fog komolyabban kifzetni, ha nincs ásza...

Én talán egy nagyobb check/raise-re mentem volna ezen a flopon.

want2push
Válasz want2push kommentjére
2008. ápr. 18. 2:14

Vagy abban bíztál, hogy rádemel és akkor all in rakod? Ennél sztem azért jobb a check/raise, mert úgy megfogsz pár c-bet-et is. Míg előbbi módszerrel, vélheten csak azokkal a lapokkal emel rád, amikben van ász és jó kicker. A marginal jobb lapokkal meg csak megad, és ha te bejavulsz, vélhetően nem fizet ki, ahogy már előbb is írtam.

sariboxer
2008. ápr. 18. 9:06

Vagy abban bíztál, hogy rádemel és akkor all in rakod? Ennél sztem azért jobb a check/raise, mert úgy megfogsz pár c-bet-et is. Míg előbbi módszerrel, vélheten csak azokkal a lapokkal emel rád, amikben van ász és jó kicker. A marginal jobb lapokkal meg csak megad, és ha te bejavulsz, vélhetően nem fizet ki, ahogy már előbb is írtam.

Hero atvette az iranyitast, tehat nem annyira remenykedhetett c-betben. A flopon a celom az all-in lett volna erre nem rossz a kis "felos" cbet es az arra erkezo raisre az allin.

ha mar igyalakult en checkelnek a turnon, majd az oddsok szerint callolnek (de azert inkabb 14 outtal szamolnek mint 9cel, bar nagy kerdes, hogy eleg-e az esetleges 2 par)

want2push
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 18. 10:33

Hero atvette az iranyitast, tehat nem annyira remenykedhetett c-betben. A flopon a celom az all-in lett volna erre nem rossz a kis "felos" cbet es az arra erkezo raisre az allin.

Igazad van, elnéztem a szitut, vmiért az gondoltam, hogy a másik volt a preflop visszaemelő. Mindenesetre sztem akkor is jobb lenne egy 60%+ méretű emelés (inkább 2/3-ad kassza) a kasszához képest. Ez a fél pot pont az az emelés, amire a legkisebb az FE. A határeset lapokkal nem emel vissza, míg azokkal a lapokkal, amelyekkel félnie kellene az ásztól, jó eséllyel még megad.

ha mar igyalakult en checkelnek a turnon, majd az oddsok szerint callolnek...

Ezzel egyetértek.

BaLa
2008. ápr. 18. 23:34

Köszi a válaszokat.
A flop emeléssel kapcsolatban igazatok lehet, 60-65% pot talán jobb lett volna.
Checkeltem, ahogy Button is. River blank, check-check és mutat: :Kc: :Kd:.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 19. 1:45

Köszi a válaszokat.
A flop emeléssel kapcsolatban igazatok lehet, 60-65% pot talán jobb lett volna.
Checkeltem, ahogy Button is. River blank, check-check és mutat: :Kc: :Kd:.

Egyszerűen nem értem az ilyet...Miért adja meg ezzel a cbetet, mikor ott van lent az ász???? Talán ha egy picit többet hívsz...

Élő ügyfélszolgálat