NL100: T9s preflop 3bet után
Button: 20/16/3.3 - preflop pozícióból sokat emelt
Én 19/17 körül játszottam, most emeltem rá vissza először a session alatt.
Mi a terv a turnön?
Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)
saw flop|saw showdown
MP ($111.40)
CO ($30.05)
Button ($103)
SB ($97.30)
Hero ($212)
UTG ($56.90)
Preflop: Hero is BB with :9c: :Tc:
3 folds, Button raises to $3.5, 1 fold, Hero raises to $13, Button calls $9.50.
Flop: ($26.50) :Ac: :Td: :4c: (2 players)
Hero bets $13, Button calls $13.
Turn: ($52.50) :Qh: (2 players)
Hero ???
Én nem igazán szeretek suited connectorokkal preflop BB-ről vakot védeni, különösen nem egy 20/16-os konszolidált játékos ellen, akkor már sokkal inkább egy hetes párral. Ráadásul a 9Ts azért sem jó, mert túl magas, vagyis ha jön a flop hozzá (ami persze általában vmilyen draw lesz), akkor az ellenfél nehezen dobja majd a TPTK lapját...
A flop után az lenne a célom, hoyg minden pénzt berakjak, ha már így alakult, viszont a c/r itt semmi képpen nem jó megoldás, tehát én emelnék, viszont ennél azért nagyobbat, olyat 16-17 körül. Ezt követően, ha visszaemel, akkor reraise all-in és reméljük jön a lap :)
A turn-nél szerintem check, egyszerűen nincs az az Isten, hogy nincs legalább AT-je, vagy AJ, vagy AQ, AK-ja, mellyekkel jó eséllyel callolni fog. (AA, QQ, TT biztosan callol, KK és JJ meg nem valószínű, hogy callolna postflop). Esetleg látsz arra esélyt, hogy ez a játékos eldob itt egy AJ-t (amit egyébként szerintem nagyon sok 20/16 körüli játékos eleve eldobott volna preflop egy olyan statokkal rendelkező játékos ellen, mint Te)? Mert ha erre nem látsz esélyt, akkor szerintem nincs értelmes emelni, mert nincs fold equity-d, az esélyed meg már messze nem olyan, mint a flopnál volt...
Ez a flop emelés sztem semmire se jó. Ha emelsz, akkor emelj nagyobbat. Ennyiért semmiképpen se dobja el azokat a lapokat (ász nélküli), amelyekkel elgondolkozna azon egy nagyobb emelés hatására. Ha meg kijön a lapod, úgyse fog komolyabban kifzetni, ha nincs ásza...
Én talán egy nagyobb check/raise-re mentem volna ezen a flopon.
Vagy abban bíztál, hogy rádemel és akkor all in rakod? Ennél sztem azért jobb a check/raise, mert úgy megfogsz pár c-bet-et is. Míg előbbi módszerrel, vélheten csak azokkal a lapokkal emel rád, amikben van ász és jó kicker. A marginal jobb lapokkal meg csak megad, és ha te bejavulsz, vélhetően nem fizet ki, ahogy már előbb is írtam.
Vagy abban bíztál, hogy rádemel és akkor all in rakod? Ennél sztem azért jobb a check/raise, mert úgy megfogsz pár c-bet-et is. Míg előbbi módszerrel, vélheten csak azokkal a lapokkal emel rád, amikben van ász és jó kicker. A marginal jobb lapokkal meg csak megad, és ha te bejavulsz, vélhetően nem fizet ki, ahogy már előbb is írtam.
Hero atvette az iranyitast, tehat nem annyira remenykedhetett c-betben. A flopon a celom az all-in lett volna erre nem rossz a kis "felos" cbet es az arra erkezo raisre az allin.
ha mar igyalakult en checkelnek a turnon, majd az oddsok szerint callolnek...
Köszi a válaszokat.
A flop emeléssel kapcsolatban igazatok lehet, 60-65% pot talán jobb lett volna.
Checkeltem, ahogy Button is. River blank, check-check és mutat: :Kc: :Kd:.
Köszi a válaszokat.
A flop emeléssel kapcsolatban igazatok lehet, 60-65% pot talán jobb lett volna.
Checkeltem, ahogy Button is. River blank, check-check és mutat: :Kc: :Kd:.