Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100: TP, overpár tegnapról

lederman
2008. máj. 31. 21:45

NL100: TP, overpár tegnapról

Tegnap egy barátomnál pókereztem, így sajnos nincsenek meg a handhistoryk, de remélem ez nem gátol benneteket a kommentelésben:)

Mindkét parti FTPről van, 100$ effektív.

1. Ellenfélről semmi infó, legeslegelső partija
PF:2 folds, Hero raises to 3.5 (AQ), 2 folds, BB calls
Flop: AT4r Kassza: 7
BB checks, Hero bets 5, BB raises to 15, Hero calls
Turn: 7 Kassza:37
BB bets 25, Hero??

Nagyon tanácstalan vagyok ezekben a helyzetekben, mert ez csupán egy találgatás: túl erős az AQm, viszont a blöffön kívűl nem sokat verek.
A flopon ilyenkor senki nem szokott dobni, amint azt a videókban, fórumokon látom, de a MIÉRT JÓ a MEGADÁS A FLOPON, HA DOBUNK A TURNÖN?

2.
Ellenfél 28/25 nagyon aggresszív és jó játékos. 2 asztalon is pozíciója volt rajtam, és ezt már 1-2 partiban kihasználta, és elvitt előlem néhány közepes-nagy kasszát.
PF: UTG raises to 3.5, 4 folds, Hero (BB) calls (99)
Flop: 752r Kassza: 7
Hero??

Mi a terv a lejátszásra? A standrad lineom ch/-ch/c-ch/f, viszont ez nem igazán tetszik. Mivel nem nagyon slowplayelek, ezért a ch/c-ch/c-ch után ordít, h pp-m van, és egy ilyen ellenfél nem hiszem, h habozik kihasználni ezt. A harmadik emelést lecallozni viszont elég keméyn dió, akármit is hozzon a turn, river... Jobb utat azonban nem látok.
Standard helyzet, ki h játsza?

kanrich_
Válasz lederman kommentjére
2008. máj. 31. 23:01

1. parti: Nagyon sok határeset lappal megpróbálnak itt ránk visszaemelni, a gyengéb kezek közül (pl AJ, A9) viszont nagyon sokan már nem mernek még egyszer emelni a turn-ön, félve egy esetleges AK, AQ, AT-től. Szerintem is a jó játék itt a flop call, turn-ön viszont dobnám, egy TPGK-val nem akarom, hogy lestackeljenek.

2.parti:
Preflop: UTG emelését én is csak callolnám, viszont ha 28/25 bármely más pozícióból emel, akkor 99-cel preflop 3 betelnék.
Postflop: A flop után c/r-re mennék, az ilyen szinte biztos, hogy 80%+ cbetel, amit vétek nem kihasználni. Amennyiben jó játékos, és nincs lapja, akkor pedig dobnia kell a c/r-em után! Nálam ez a standard játék ilyen helyzetben.

Totya
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. máj. 31. 23:32

Az előző hozzászólással egyetértek:

1. Flopon azért jó a call, mert c/r lehet azért is, amiért neked is alkalmaznod kell a 2-es pontban. Szóval van egy AQ, AJ, esetleg A9 legalább. De még a gyengébb játékosok is ritkán értékelik túl annyira az ászukat, hogy egy megadás után tovább izmozzanak turnnél. Szóval, ha megy az izmozás tovább, akkor dobás, tényleg nem kéne tönkremenni. Ha erőteljesen draw-gyanús a flop, akkor esetleg floppon egy izmos 3bet, de itt szó sincs erről.

2. PF 3bet. Itt pedig c/r, ha már így alakult. Közepes ellenfél ellen (ne legyen gyenge CS se, meg jó játékos se) mehet a donkbet is, de legalább 3/4 pot.

kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jún. 1. 9:41

2.parti:
Preflop: UTG emelését én is csak callolnám, viszont ha 28/25 bármely más pozícióból emel, akkor 99-cel preflop 3 betelnék.
Postflop: A flop után c/r-re mennék, az ilyen szinte biztos, hogy 80%+ cbetel, amit vétek nem kihasználni. Amennyiben jó játékos, és nincs lapja, akkor pedig dobnia kell a c/r-em után! Nálam ez a standard játék ilyen helyzetben.

Ha a C/R-re kapsz egy all-int akkor viszont gondolkodás nélkül fold?

chbowl
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jún. 1. 9:48

1. parti

Ilyen esetekben szinte mindig verve vagy. Flopnál rád emel, majd a turnön oop erősködik tovább, tapasztalataim szerint itt kevés a tpgk. Simán dobnám az AQ-t.

2. parti

Én is c/r-re játszanék. Oop vagy, és a 99 annyira nem jó lap, hogy donk beteljek vele, amire nagy százalékban úgyis jön a raise. Viszont a c-betre c/r két magas lap számára megadhatatlan. Ha push-t kapsz válaszul, easy fold.

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jún. 1. 15:47

Ha a C/R-re kapsz egy all-int akkor viszont gondolkodás nélkül fold?

Igen, legalábbis egy jobbfajta LAG ellen a legtöbb esetben.

Élő ügyfélszolgálat